אלפ"צ או שוויץ?
-
שלום
מתחילים לחשוב על קיץ 2018.
שנה שעברה היינו בזלצבורגלנד והשנה בטירול ומאד נהננו.
אנחנו מתחברים מאד לנופים האלפיניים ורוצים עוד.
הסיפורים פה בפורום על האלפ"צים עושים לי חשק לנסוע לשם. בעלי מושך לכיוון שוויץ.
ברור לי ששני היעדים נהדרים ונרצה מתישהו להגיע לשניהם. יודעת גם ששוויץ הרבה יותר יקרה.
השאלה מה עדיף קודם מבחינת הסדר של הדברים והתאמה לגילאי הילדים (יהיו בקיץ בני רבע ל 6 ו 8.
אשמח לעצותיכם

אם זה רלוונטי - אנחנו מתכננים לנסוע לכ 3 שבועות, מטיילים מאד מאד באיזי ומעדיפים טיולי כוכב/ים.
תודה ושנת טיולים מבורכת לכולם
-
מבחינת יופי לדעתי האלפים השוויצרים לא עולים על האלפים הצרפתים.
שוויץ דומה לאוסטריה מהבחינה שיש הרבה יותר מודעות לצרכים של ילדים קטנים. בשוויץ יש מסלולי הליכה בטבע עם הפעלות לילדים ויש בהרבה מקומות גני משחקים.
לדעתי זה לא שווה את הפרשי העלויות.
גם בצרפת יש המון אטרקציות בסגנון מגלשות אלפיניות וספורט אתגרי, בריכות שחיה וגם מוזיאונים לטבע שבהם הילדים יכולים ממש לגעת וללמוד דרך הידים. צרפת זה לא טיול של טבע נטו.
אני הייתי מוותר על שוויץ, או משלב. נגיד שני כוכבים, אחד בכל מדינה.
למשל כוכב אחד בשאמוני ואחד באזור היונגפראו או בקנטון ואליס.
-
ב-3 שבועות הייתי לגמרי משלבת בין השניים!
שוויץ (אלפים הברניים) מהממת ביופיה (למען השקיפות היינו באוסטריה ושוויץ. באלפים הצרפתיים עוד לא).
גם עם העלויות בשוויץ הסתדרנו. מצאנו לינה לא יותר יקרה מאשר בטיולים אחרים (למרות שזה היה קשה...) וקצת פחות התפנקנו עם האוכל..
לכן אולי שילוב זה הכי נכון.
-
אנחנו טיילנו השנה באלפים הצרפתיים. בתכנון הטיול אני גם התלבטתי אם להוסיף כמה ימים באלפים הברניים, אבל זה היה נראה לי נוף מאוד דומה לאיזור שאמוני אז העדפתי לבלות את כל הימים בצרפת.
מוזמנת לקרוא את סיפור הטיול שלי ולהתלבט גם…
גם בדיעבד הייתי בוחר רק באלפים הצרפתיים.
-
מה לגבי העיר Villars בשוויץהעיר קרובה ל glacier 3000 ויחסית לא רחוקה מהאלפים הצרפתים
ב Villars יש PASS שמאפשר די בזול לבקר באטרקציות רבות (פארק חבלים, ברכות, גולף ..)
אנו גם מאוד מתלבטים אם לבחור בשוויץ Villars או באלפים הצרפתים,
האם מישהו ביקר ב Villars או באזור בשוויץ ?
-
היינו לפני מספר שנים באזור, בטיל זוגי. יפה מאד אבל לדעתי-לא שווה להגיע לשם במיוחד מאזור שאמוני.
דווקא יותר אהבנו את אזור מעבר סאן ברנרד (הגדול) וכל האזור צפונה ממרטיני עד צרמאט ואת זה כן הייתי משלבת עם האלפים הצרפתיים, כולל עמק אאוסטה .
-
אנחנו בילינו לפני שנתיים מספר ימיים באיזור Villars, אחרי 8ימים ימים באיזור גרינדלוואלד.
בדיעבד, לא הייתי מבלה שם כמה ימים. הנופים די איכזבו אחרי הביקור באיזור גרינדלוואלד.
כן חייבת לציין את יום הבילוי בקרחון 3000! היה ביקור מעולה! הנופים, משחקי השלג, מגלשת ההרים הארוכה והגבוהה! ולא היה עמוס בכלל.
דבר נוסף הוא שהיינו קרובים לאיזור אגם ג’נבה וגם שם בילינו די הרבה ומאוד נהננו.
לגבי ה”אטרקציות” שיש שם, ממש לא משהו מיוחד. חוץ מהבריכות, ויתרנו עליהן ועשינו דברים אחרים.
בהצלחה.
-
קרחון 3000האם יש שלג בסוף יולי בקרחון 3000 ?
האם כל הפעילויות, מזחלות, רכבת אלפינית, משחקי שלג בקרחון 3000 כלולים בעלות הרכבל.
מהם העלויות בקיץ (משום מה אני לא מוצא מחירים לקיץ באתר)
-
באוגוסט לפני שנתיים היה המון שלג ׁ(או שגם הרבה קרח, אבל במונחים שלנו זה היה בסדר גמור)
המגלשת הרים לא כלולה במחיר.
לגבי משחקי השלג. אנחנו פשוט לקחנו מזחלות פלסטיק והילדים התגלשו בהם הלוך וחזור. לא היתה עלות נוספת עבורן.
אתה יכול לשלוח להם מייל והם יענו. זאת התשובה שקיבלנו לפני שנתיים:
The return ticket of the cable car costs CHF 79.- per adults. The children until 8 years old are free. However they need a valid ticket.
If you have the half faire card the returnt ticket for adult costs CHF 40.- p.p.
This includes the cable car, the Ice Express, the Peak Walk and the Glacier Walk.
Alpin Caoster (9 CHF and the Snow Bus (15 CHF)
-
תודה על כל התגובות!!
עדיין נשארתי מבולבלת אבל עם נטייה לאלפ"צים.…
אשמח לעוד חוות דעת על כל אחד מהיעדים ולשילובים אפשריים של שניהם אבל תוך התחשבות בזה שאנחנו מאד איטיים וממש לא אוהבים למהר ממקום למקום (רוב הימים אטרקציה אחת בלבד).
-
מה אתם מניחים שיש בשוויץ ואין בצרפת?
לדעתי ההבדלים די מינורים ויש כל כך הרבה מה לראות בצרפת.
אפשר לטייל בשוויץ בתקציב סביר, אם מוותרים על פעילויות או על מסעדות.
הדירות והאוכל בסופרים לא מאוד יקרים. אני לא חושב שזה מוצדק.
אם אין לכם בעיה עם העלויות הגבוהות של שוויץ, כדאי לפצל את הטיול.
אל אזור היונגפראו, שנחשב למיטב של שוויץ, אי אפשר להגיע בטיולי יום מצרפת.
אפשר לעשות טיולי יום אל האזורים בשוויץ שגובלים בצרפת, אבל האזורים האלה כל כך דומים לצרפת שלא תרגישו שאתם במדינה אחרת.
-
היינו 12 יום באלפים הברניים לפני שנתיים, אזור מהמם,הכי יפה בשוויץ לפי דעתי.
כמובן לא הספקנו הכל, בתכנון רוצים לחזור בעתיד להשלמות.
באלפים צרפתיים עוד לא היינו, גם בתכנון,אבל מקריאת חומר רב שיש כאן בפורום הם לא פחות יפים ומרשימים. אזור מדהים לפי דעתי ויותר זול משוויץ.
רכבלים,רכבות בשוויץ יקרות וזה ידוע ולמרות שסחרנו צימר ובישלנו עדיין הרגשנו הבדל די משמעותי בהוצאות בין טיול באוסטריה לבין שוויץ. צריך לקחת את זה בחשבון.
-
הי אביבית

כותבת לך גם פה כי מרגישה “חייבת” לחלוק על מה שנכתב פה שיש דמיון רב בין האלפ”צ לשוויץ. לדעתי אין דמיון בינהם. אלא אם תגידו שהר מושלג זה הר מושלג. הסגנון של המדינות שונה כ”כ, הכפרים השוויצרים שונים מאוד מהכפרים הצרפתים, ההרים בשוויץ דרמטים יותר. לדעתי אין מה להשוות את המון בלאן ליונגפראו- חוויה אחרת לגמרי.
מה שתבחרו, ייצר טוב כי שני האזורים מדהימים ביופיים.
לגבי עלויות- שוויץ יקרה אבל אפשר להוזיל ב: בחירת רכבל אחד יקר ועוד שניים זולים (ויש זולים, אפשר לעלות להרים הפחות גבוהים, לעשות חלק מהירידות ברגל ולא ברכבל), לוותר על מסעדות, לבחור דירות פחות יקרות, לוותר על שופינג.
וזה לא שצרפת זולה! להיפך יקרה ! זוכרת שהמסעדות בצרפת היו יקרות. לא זוכרת עלויות של רכבלים. המלונות גם היו לא זולים. יכולה להגיד לך שהטיול שלנו לאלפ”צ היה יקר מהטיול שלנו לשוויץ (והיינו אותו מס’ ימים).
ואני דוקא לא בעד לשלב בין השניים גם כשיש לכם 3 שבועות. תנו לכל ארץ זמן מכובד שמגיע לה, בקלות תמלאו 3 שבועות בכל מדינה. אני חושבת ששילוב יעמיס ויעייף אתכם.
-
שוב תודה על כל התגובות.
לא ארצה לוותר על שוויץ למרות שהיא נחשבת ליקרה יותר והבנתי שלמטיילים איטיים כמונו לא כדאי לשלב את שני היעדים בטיול אחד.
השאלה היותר ממוקדת שלי היא האם יש עדיפות לאחד משני יעדים אלה עבור גילאי 6 ו 8? אני מניחה שבשנים הבאות נרצה לגוון ונחזור שוב לנופים אלפיניים רק כשהילדים יהיו גדולים יותר ב 3-4 שנים.
-
אביבית
זה לא כל כך משנה
שני היעדים דומים מאד בנופים והפעילויות.
התרבות, האוכל, הבתים-שונים בהתאם למדינה
אבל הטבע והפעילויות דומים.
אם שוויץ-הייתי מתמקדת באזור האלפים הברנינים (אינטלקן כנקודת מוצא תיאורטית) ולא דווקא בוילאר.
אם הכוונה להיות את כל שלשת השבועות באותו מיקום- אז צריך לחשוב ולהביא בחשבון שיהיו יחסית נסיעות ארוכות.
אפשר לפצל לינה (לא משנה באיזה יעד) לפי מתווה הטיול.
ל2 או 3 לינות.
יש מינוסים ופלוסים בפיצולי לינה- אבל כשמדובר על טיול ארוך עדיף ,לדעתי, לא להתמקם כל הטיול באותה נקודה גם בהיבט הגוון וגם בהיבט הנסיעות. מאידך מכירה אחרים שדווקא מעדיפים לשהות באותו צימר, לחייך לבעל המכולת הפינתית ולהרגיש “בבית” במקום זר- מאד אישי.
מבחינת פעילויות- ברור שלא כל הפעילויות תוכלו לעשות כיום.
ברור שגם בעוד 4 שנים לא תוכלו לעשות הכול
ותמיד ישאר “עודף” כשילדים יגדלו יותר ויהיו מתאימים לפעילות.
זה לא נורא. לא חייבים הכול.
-
מוסיפה את השנקל שלי:
- לא לשלב את שני היעדים בטיול אחד, במיוחד שציינת שאתם לא אוהבים תיזוז.
- כפי שכתבו לפני, שתי הבחירות מצויינות, ושתיהן מבטיחות לכם טיול מרהיב ומהנה. אני מסכימה עם איימיש שהנופים באלפים הברניים, ובעיקר העליה ליונגפראויוך, דרמטיים יותר מהאלפים הצרפתיים, למרות שכמובן שיש דימיון כללי בנופים. אולי דווקא בגלל זה כדאי להשאיר אותם לטיול הבא… שיקול שלכם.
- לגבי עלוית: כששהינו שבוע בגרינדלוולד ב-2010 לא זכור לי טיול יקר יותר באופן דרמטי מהטיולים האחרים. מצאנו דירה מצויינת בלב העיירה ב-160 פרנק ללילה (אני מניחה שהמחיר עלה מאז אבל גם במונחים של אז זה לא היה נורא יקר, אם תרצי פרטים אשלח לך). המחירים בסופר המקומי היו דומים לאלה שבארץ. לא אכלנו במסעדות (לא כי התקמצנו – פשוט לא יצא). בגרינדלוולד היו לנו כמה ימים ללא נסיעות כלל (רק בתחב”צ) ולכן הוצאות הדלק היו נמוכות. והכי חשוב: 3 ילדינו היו אז בגילאים מתאימים להנחת “כרטיסי הג’וניור”, שעלו איזה 60 פרנק וכיסו את *כל* נסיעותיהם: באוטובוס, ברכבלים, ברכבות ובשיט. כולל העליה היקרה מאוד ליונגפראויוך. זה הוזיל משמעותות את הטיול, ואם כל הילדים שלכם נמצאים בטווח הגילאים המתאים כדאי מאוד לבדוק את זה. בשאמוני יש הסדר פאס לרכבלים שגם חוסך כסף, אבל ללא השוואה לחסכון בג’וניור השוייצרי.
-
תודה על כל הטיפים החשובים!!
אני בהחלט מתכוונת לחלק את הלינה ל 2 או אפילו 3 כוכבים.
יונה וקשת - טוב לדעת על כרטיס הג'וניור. עדיין לא התעמקתי בכל מדינה אז לא ידעתי על הכרטיס. אחד הילדים יהנה בכלל מנסיעות חינם (עדיין לא ימלאו לו 6 בקיץ) אז בכלל טוב. אשמח לקבל את פרטי הדירה בגרינדלוולד בתקווה שההמלצות עדיין אקטואליות
-
איזור האלפיים הברניים הוא האיזור הכי יפה שהייתי בו באירופה.
טרם טיילתי בנורבגיה למשל,
אבל אחרי טיולים בטירול, בדולומיטים, בפירינאים, באלפים הצרפתים והבאווריים, זלצבורגלנד, אז לדעתי האישית מאד, כן, האלפים הברניים הם הכי.
לזה יש להוסיף, שהטיול שם מאד מאד קל ונוח. בכל פרט יש חשיבה מאד גדולה איך לעשות את זה הכי נוח, קל וידידותי למטייל – בדגש על מטייל עם משפחה/ילדים…
במובן הזה שוויץ (ואוסטריה וגרמניה) הן לגמרי אלופות.
לעניין הכספי – ככל שתתכונני יותר מראש ותגיעי עם יותר ידע – כך תוכלי להוזיל את הטיול בשוויץ.
אנחנו, למשל, מצאנו לינה מדהימה ב-iseltwald במחיר שנחשב מצחיק במונחי שוויץ של 100 פרנק ללילה לדירה מקסימה.
כרטיסי ההנחות השונים יכולים לחסוך המון – אבל מצריכים הכנה מוקדמת מעמיקה – כלומר לדעת פחות או יותר לאן אתם מתכוונים ‘לעלות’ ולהתחיל לעבור כרטיס כרטיס ולחשב…
אנחנו בזמנו טיילנו עם כרטיס ה-הפ-פייר’ כלומר חצי המחיר – חסך לנו אם אני זוכר נכון כ-1000 ש”ח – וזה עוד עם הרבה ימים גשומים יחסית. כמובן שלכל טיול/משפחה יכול להתאים כרטיס אחר.
חשוב לציין שכמה שלא תתאמצו להוזיל עלויות בשוויץ – ככל הנראה שהיא עדיין תצא יותר יקרה מהאלפים הצרפתיים – אבל שוויץ יכולה להיות יקרה מאד או יקרה קצת...