אלפ"צ - שאלות לתכנון ראשוני
-
שלום,
קנינו כרטיסים למאי טיסת איזיג’ט לז’נבה. אנו נוחתים ביום ה’ אחה”צ וחוזרים ביום ג’ בבוקר. בשל תנאי הכרטיסים יש כמה שאלות:
- בוודאי נרצה לראות את אזור אנסי ואת שאמוני. האם כדאי להקדיש כמה שעות לז’נבה עצמה (יום ה’ עם הנחיתה) או שהיא פחות מעניינת?
- האם כדאי להקיף את אגם ז’נבה? איך הייתם ממליצים לחלק את הטיול? (איננו עושים סקי)
- אנו דתיים – מכאן שלשבת היינו רוצים אזור יהודי. האם כדאי להיות בז’נבה (יקרה – האם היא שווה טיול שבת או שעדיף מקום אחר)? אקס-לה-בן? מונטרה? אפילו ליון? (לא נראה לי שצריך להרחיק עד שם)
- שכירות רכב – מכיוון שאנו נוחתים ביום ה’ זה קצת טפשי לשכור רכב לחמישה ימים כשאנו נהנים ממנו לכל היותר שלושה ימים. אבל אין הרבה ברירה… (בשבת כמובן הרכב עומד בטל). האם כדאי לנסוע מהנחיתה ליום טיול אחד בתחבורה ציבורית ואז לשכור ביום א’ בבוקר, או שלקחת רכב לכל הטיול?
תודה רבה!
-
התשובה לשאלה אם לבקר בג’נבה תלויה במה שאתם מחפשים בטיול.
אם מחפשים טבע אז סעו לאלפים.
אם אתם רוצים לטייל בעיר אז ג’נבה היא העיר הקרובה אליכם.
אנחנו אהבנו את ג’נבה וטיילנו בה יום שלם כולל הטיילת, העיר העתיקה והגנים.
-
גם וגם. בשביל ונציה היינו מוותרים על טיול בדולומיטים ליום אחד לפחות.… השאלה היא אם ז’נבה באמת שווה את זה או שעדיף בזמן המצומצם מאוד שיש לנו ללכת לטבע. וגם השאלה תלויה במקום שהותנו בשבת.
-
MCMCMC,
גם אנחנו מתכננים חופשה באלפ”צ, באוגוסט הבא.
לגבי ג’נבה, מביקור קצרצר במסגרת עבודה לא התרשמתי במיוחד מהעיר.
זו עיר יפה מאד, יש גנים, אגם, חנויות יוקרה, גלגל ענק קטן.
אך לא חשתי ניצוץ ייחודי שמצדיק ביקור מיוחד במחירים הגבוהים בשוויץ.
אנחנו מתכננים שבת באקס לה בן. יש שם קהילה יהודית גדולה, ישיבה ובתי כנסת.
חנות מכולת כשרה ואפילו פיצריה.
אקס לה בן יושבת ממש על אגם בורג’ה, אפשר לטייל בשבת לאורך הטיילת.
טיולי טבע באלפים – תשים לב שהרבה אתרים סגורים בחודש מאי ונפתחים רק במהלך יוני.
שנה טובה !
סמדר
-
שבת-אקס לה באן יהיה הרבה יותר נעים.
יש אפילו פנסיון כשר.
קהילה ידידותית ואפשרות לרכוש אוכל או טייק אווי כשר (בפנסיון).
לגבי העיר ג’נבה- בלוח זמנים קצר וטיול ראשון באזור, הייתי מדלגת עליה לטובת יעדים ירוקים יותר.
-
תודה סמדרולה ותודה יונית!
שנה טובה לכולם
-
פתאום גיליתי עד כמה זה טיפשי לנסוע במאי… אולי הכרטיסים זולים באיזיג’ט אבל ממש הכל סגור…

-
אם לא הייתם עדיין באלפ”צ לא נורא, לא הכל סגור, אפשר לטייל בנמוכים.
תוכלו לראות יותר שלג.
יותר באגמים.
ג’נבה – לא התרשמתי בכלל, האגם אכן יותר יפה מהפארק הלאומי ברמת גן, אבל נו, חבל על הזמן.
לגבי שבת – עוד יום אחד להחזיק רכב במיוחד שיש לכם נסיעה לאקס – לה – בן זה לא יוצא עלות גבוהה וחוסך זמן להחזיר להוציא…
בשדה על פי רוב גם יותר זול לשכור רכב.
תהנו!
-
טיילנו באגם אנסי באפריל שבוע. לא הפריע לנו בכלל שאתרים מסוימים סגורים.
הנופים מדהימים באביב כי יש המון שלג על ההרים במקומות נמוכים יחסית, ואפשר להגיע ברגל או עם רכב לתצפיות יפות.
זה חוויה לטייל באביב באלפים. לא תתחרטו.
-
-
תודה רבה. אכן טיול ראשון באזור מבחינתנו, ואני רואה שיש המון מה לראות. הטיול שצירפה סמדורלה אכן מעודד...
-
אין מה להצטער. אני הזמנתי לאוקטובר ואז גיליתי שמרבית הרכבלים סגורים. לא נורא. מצאתי מספיק מקומות לטייל בהם.
בכל אופן עד 25.5 ניתן לעלות לאגו די מידי http://www.chamonix.com/aiguille-du-midi-step-into-the-void, 80,en.html
גם פה פתוח מ 1.5 http://www.chamonix.com/cascade-de-berard,46-41388,fr.html
הכי טוב להכנס ללשכות תיירות מקומיות ולבדוק מה פתוח.
טל
-
האזור מדהים ביופיו אבל באמת עומד לרשותכם זמן מאוד מאוד קצר גם בהתחשב בשבת.
מלכתחילה יש לכם ארבעה ימים. בהתחשב בשבת – זה מצטמצם למעשה לאזור היומיים וחצי.
אז בטח שאפשר לטעום כדי לקבל חשק לעוד אבל אולי כדאי לחשוב גם על אפשרות אחרת.
להיות רק בליון המקסימה. בלי רכב בכלל.
ולאלפים להקדיש טיול נפרד ארוך יותר.
חג שמח.
-
לא הכול סגור.
הנה הקניון המקסים פתוח Gorges du Fier
הגנים הסודיים היפים פתוחים גם בדרך כלל(לפי שנה שעברה)..
תבדקו מתי פתוחה הטירה,אולי רק סיור בחצר והנוף היפה..עיירת CHANAZ מקסימה. והנה יש לכם יום טיול מהנה
יום באנסי היפה..
אם מזג האויר טוב,הייתי נוסעת לשמוני,גם אם הרכבלים אינם פועלים..הדרך יפה,העיירה חמודה.נופי מון בלאן מקסימים..
חברה הייתה לפני שנתיים במאי ומאוד נהנו.,
בשעות לפני צהריים אפשר לטייל בYvoire המקסימה. פתוחים גם הגנים
לא הייתי בוחרת דווקא בג’נבה ליום טיול..נכון יש עיר עתיקה,יש גנים,יש טיילת אגם,,אבל יש גם כל כך הרבה יופי מסביב ולכם אין מספיק זמן.
לי,אישית ג’נבה לא עשתה כלום. חוץ ממחירים גבוהים לקפה..
מצרפת בלוג טיול שלנו,אולי תקחו משם משהו שיכול לעזור.
-
תודה למשיבים וסליחה שלא הגבתי קודם.
חג שמח!
על ג’נבה ויתרתי. שמוליק – יש לי שלושה ימים וחצי (ו,א,ב, ואני נוחת אחה”צ ביום ה’ כך שאספיק משהו….
ואיכשהו ליון פחות מתחשקת לי. אני חושב שאעשה חצי יום אנסי, ולפחות יום שאמוני ואת כל השאר אעשה מסלול או שניים באזור. -
שלום שוב,
הזמנתי מקום לינה לאנסי ליום חמישי עד יום ראשון בבוקר.
ביומיים שנותרו אני בכל זאת רוצה לטעום משאמוני והאזור, וביום ג’ בבוקר יש לי טיסה לארץ (טיסה ב-8:30). התכנון הוא יום א’ למון בלאן ויום ב’ לאחד הפארקים באזור (אם יהיה גשם כמובן נחשב מסלול מחדש).
איפה כדאי ללון יומיים באזור? אני מחפש מקום שינה נעים ועם נוף יפה, ולא חשוב לי בכלל אוכל/מסעדות וכו’. חשבתי על מז’ב, פאסי או האזור (בערך שעה נסיעה משדה”ת ז’נבה). האם כדאי?
-
אם אתם ממריאים בשלישי בבקר כדאי לישון ביום שני בערב ליד השדה.
יש לכם לילה אחד וכדאי להתמקם בשאמוני עצמה.
טיילנו באזור של מג’ב ופאסי והוא אזור יפה, אבל שאמוני יפה יותר.
כנסו לבוקינג ואם לא תמצאו מלון בשאמוני בתקציב שלכם אפשר להתרחק לאזור פאסי.
-
יש בשאמוני מלונות באזור 75 יורו לזוג – זו לא בעיה כרגע (למרות שבסה”כ אני המום מזה שהרבה מאוד מוזמן מראש)
אבל לא בטוח שרוצה להיות שני לילות בשני מקומות שונים. ולנסוע בחמש בבוקר יותר פשוט מאזור פאסי מאשר מאזור שאמוני המרוחק יותר.
-
אז אתם סגורים על לינה בפאסי. מג’ב פחות מתאימה כי היא פחות מרכזית ולא ממש על הכביש הראשי לג’נבה.
פאסי ישוב גדול וכדאי להתמקם בעמק ולא על ההר במקום גבוה (שזה מה שאנחנו עשינו).