יורוטריפ - שאלות
-
אני חייל שמשתחרר בקרוב וחשבתי לעשות יורוטריפ של שלושה וחצי חודשים לאירופה. התקציב הוא באזור ה40 45 אלף שקל ורציתי לקבל קצת עצות והכוונה בנוגע לאופי הטיול ( שילוב בין ערים לטרקים, כמה זמן לבלות בכל מקום וכו') וגם עצות בנוגע למסלולים אפשריים. העוגן היחיד שלי הוא להקדיש חודש לקמינו בספרד. כרגע עוד לא ברור אם אטוס לבד או עם חברים ומדובר על אזור מרץ/אמצע אפריל. סהכ עם ראש פתוח לרעיונות ואין לי מיקוד ספציפי לאזור כי כולם מושכים אותי במידה כמעט זהה.
-
אני רק אעיר שני דברים.
- צמצם את הטיול ל-3 חדשים כי זה המקסימום למי שאין דרכון אירופי.
- אני לא מומחה גדול לטראקים, אבל מרץ/אפריל לא התקופה הטובה לטראקים בהרים גבוהים.
-
קודם כל תודה על התגובה
אני הבנתי שזה רלוונטי רק כשנשארים כל התקופה במדינה אחת(?)
בנוגע לטרקים, התכנון הוא להתחיל בשבועיים באיטליה ומשם להמשיך לאזור סלובניה - קרואטיה - מונטנגרו לקראת סוף אפריל. אמור להיות כבר יותר טוב עד אז לא?
עריכה -
בהנחה ואני אתחיל את הטיול במדינות שלא חברות באיחוד זה בסדר לא?
-
אסור לך להשאר יותר מ-90 בכל מדינות השנגן ביחד. יש הרבה חפיפה בין האיחוד האירופי ובין מדינות השנגן אבל זה לא אחד לאחד.
אני חושבת שטיול ארוך באירופה זה יופי של רעיון אבל לדעתי לא כדאי לעשות ממנו מסע דילוגים ביבשת אלא כדאי לבחור יחסית מעט מקומות ולהתמקד בהם. לדוגמה, כמעט תמיד תוכל למצוא שבועיים פנויים כדי לטייל באיטליה. סביר להניח שיותר מפעם אחת. יהיה לך הרבה יותר קשה למצוא חודש שלם שבו אתה פנוי בשביל הקמינו. לכן, חודש לקמינו זה ניצול טוב יותר של ההזדמנות הזו עכשיו (בין אם תלך אותו במרץ או במאי). ככה יש לך הזדמנות לטייל לאט ויסודי ולהגיע למקומות שהם רחוקים יותר משדות התעופה. הרי בטיול של שבוע זה יהיה קצת בזבוז להגיע למקום שנמצא 8 שעות נסיעה לכל כיוון, לא? זה שורף יומיים מתוך השבוע. בטיול ארוך זה אפשרי וזה היתרון שלו. לכן, לדעתי לא כדאי להתפזר על יותר מדי מדינות כי זה יאפשר רק ביקור קצר בכל אחת מהן, ביקור שלא שונה במהותו מסתם לקחת חופש לשבוע-שבועיים ולנסוע ליעד הזה.
-
מבין ומסכים, לכן אשמח המלצות לטיול עצמו. ברמת העקרון אין לי בעיה לצאת גם בתחילת אפריל ובתחילת יוני אני צריך להיות בברצלונה להתחיל את הקמינו. בעצם נותן לי חודשיים פנויים כדי לבחור מה שבא לי כשכל אזור קרואטיה-אוסטריה-סלובניה מושך אותי ממש. האם לדעתכם זה אזור שיכול למלא חודשיים של טיול? לא שווה להכניס שבועיים באירופה הקלאסית יותר? ואם יש למישהו הצעות אחרות כמובן שאשמח לשמוע!
בעצם ממה שאני מבין קרואטיה לא נמצאת באמנה אז אם אני מבלה שם 15 יום אני מסודר מבחינת העניין נכון?
שוב תודה על התשובות!
-
לא הייתי במדינות האלה אבל ממה שאני קוראת אני לא הייתי מתקשה למלא חודשיים. בה בעת, האזורים האטרקטיביים במיוחד באוסטריה הם בהרי האלפים וגם שם עלולה להיות לך בעיה לפני (לפחות) אמצע מאי. תצטרך לראות איך אתה מארגן את הזמן.
אני לא יודעת למה אתה קורא ״שבועיים באירופה הקלאסית״, אבל אם אני מבינה נכון אז *שבועיים* כאלה זה לגמרי משהו שהייתי משאירה לאיזושהי חופשה מתישהו בהמשך.
קרוטיה לא בשנגן ואכן הזמן בה לא נספר בחישוב 90 הימים.