חוות דעת לטיול חוף מערבי
-
שלום לפורום הנהדר!
אשמח לקבל חוות דעת, הערות והארות לגבי המסלול שבנינו לטיול “בר מצווה”. זוג הורים ושני בנים בני 9.5, 12.5. הטיול גדוש במשחקי כדורסל לבקשת חתן השמחה ושבוע (!!) בלוס אנג’לס כי משולב בביקור משפחה וסדר פסח.
המלצות איפה לעצור בכביש 1 ואיפה לישון כך שיהיה באמצע הדרך?)
אז הנה, תודה לעונים!!!
יום 1: נחיתה בסן פרנסיסקו
יום 2: סן פרנסיסקו
יום 3: סן פרנסיסקו ואולי נאפה ואלי? בערב משחק NBA
יום 4: נסיעה ליוסמטי פארק
יום 5: יוסמטי פארק
יום 6: נסיעה לכביש 1 – מונטריי
יום 7: המשך כביש 1 הגעה לל.א
יום 8: ל.א (משחק NBA)
יום 9: דיסנילנד
יום 10 משפחה + סדר פסח
יום 11: סן דייגו
יום 12 סן דייגו
יום 13: יוניברסל
יום 14: ל.א ומשחק NBA
יום 15: חזרה הביתה
-
נראה סבבה.
לא הייתי נוסעת לנאפה אלא נשארת בעיר. יומיים זה ממש מעט! מקסימום חוצה את גשר שער הזהב צפונה, לתצפית וגלידה בסוסוליטו. אפשר גם באופניים.
ממליצה גם בחום על מוזיאון המדע לילדים אקספלורטוריום.
לגבי המשחק, זה באורקל ארנה? קחו בחשבון מבחינת הגעה פקקים משמעותיים ותתכננו להגיע מוקדם.
איזה כיף לכם!
-
הערה טכנית – סן דייגו זה לא לוס אנג’לס. כלומר אין לכם שבוע בלוס אנג’לס

אני מקווה שלא בניתם על גיחת יום.
בלוס אנג’לס ישנים אצל המשפחה? או במלונות? אם אצל המשפחה איפה זה?
משהו מרגיש לי קצת מפוספס בטיול שלכם.
קודם כל – אני לא בטוח עד כמה אתם ריאליים בזמנים. זמני נסיעה, זמנים “אפורים” של התארגנות, וגם כמה זמן צריך בכל יעד. למשל משחק כדורסל – צריך להתחיל לזרום כמה שעות לפני. החל מהבלגן של תחבורה וחניה, דרך הנושא של אוירה ועוד (הרי זה השיאים של הטיול והטיול נבנה מסביב לא?). אז בבוקר לפני המשחק אפשר אולי לטייל קצת (בהנחה שהמשחק בערב). אבל כבר בשעות אחר הצהריים מתחילים להתגלגל.
אם לא קראתם אני יכול להציע את המדריך למטייל הריאלי שכתבתי. יתן לכם כמה נקודות למחשבה.
סן פרנסיסקו:
לא יודע מתי ואיך מגיעים. אבל יום ההגה הוא במקרה הטוב (של טיסת הלילה הישירה) חצי יום (עד שמגיעים + יום שנגמר מוקדם). במקרה הרע (טיסת יום קונקשין) לא רק שהיום מבוזבז כולו – זה ישפיע גם על המחר
יש לכם את יום 2 לסן פרנסיסקו, ואולי חלק מיום 3.
ביום 3 תכננתם לישון בסן פרנסיסקו? או לעבור לישון קרוב יחסית לאיצטדיון? באופן כללי לא כל אוקלנד נחשבת איזור בטוח (מבחינת בטחון אישי) אז שימו לב. בכל מקרה – אם מדובר על מעבר לינה אני מניח שכדאי להתמקם במלון עוד לפני המשחק. בצירוף מה שכתבתי קודם כל אחר הצהריים להתחיל לזרום – אני הייתי משקיע את הבוקר בגשר ומשם נוסע לאיזור המלון והאיצטדיון.
כך שבפועל יש לכם רק יום עד יום וחצי לעיר הנהדרת של סן פרנסיסקו. ואפילו זה – היום הראשון של הטיול על כל הבלגן, ההתרגשות, וגם הסידורים. קצת פספוס בעיניי.
כביש 1:
יום 6 בערב תכננתם לישון באיזור מונטריי? הנסיעה ממונטריי ללוס אנג’לס לוקחת 6-7 שעות בכביש המהיר, והרבה יותר מזה בכביש 1 (לא יודע מה פתוח) וזה לא כולל עצירות. ביום אחד אין אפשרות מעשית לטייל אלא רק לנסוע בדרך המהירה ביותר.
לוס אנג’לס
שוב אני לא יודע איפה ישנים. אבל אצטדיון סטייפלס נמצא בקצה הצפוני של לוס אנג’לס (קרוב ליוניברסל) בעוד שדיסני בקצה הדרומי (בכלל לא בעיר לוס אנג’לס). מדובר על איר ענקית ופקוקה. בערב אחרי המשחק לא יהיה קל לנסוע את כל הדרך עד דיסני. בבוקר זה יקח המון זמן. בקיצור – יהיה קשה מאד להתייצב בדיסני עם הפתיחה שזה מה שמומלץ כדי לצמצם תורים.
כדי לבקר ביוניברסל תצטרכו לישון בלילה שלפני בלוס אנג’לס, לא בסן דייגו
שימו לב שיש שני פארקים של דיסני. שניהם מאד מתאימים לגילאים (לדעתי). על איזה חשבתם?
בכל מקרה – הייתי נוטה להחליף בסדר בין יוניברסל לדיסני. נראה לי מסתדר יותר טוב.
אם ההערות שלי נשמעות לכם הגיוניות (ולא חייבים לקבל אותן) אני הייתי מציע לשנות קצת. להוריד יעד או שניים כדי לרווח במקום אחר.
קודם כל – הייתי שוקל לוותר על סן דייגו. במקום זה להוסיף עוד יום דיסני (אפילו אם זה מוסיף אילוץ של סוף שבוע).
בנוסף הייתי שוקל שינוי בחלק הראשון של הטיול. מוסיף עוד יום לפחות לסן פרנסיסקו. אולי לוותר לגמרי על יוסמיטי, או במקום כביש 1 (או שניהם).
אם זה רלוונטי יש טיסות של סאותווסט מאיזור המפרץ לאיזור לוס אנג’לס במחירים שמתחילים ב-60 דולר כולל מזוודות. יש כמה שדות באיזור המפרץ (סן פרנסיסקוף אוקלנד ון חוזה) וכמה באיזור לוס אנג'לס (LAX, בורבנק, סן דייגו וכו’). כך שאפשר לתפור טיסה די נוחה.
-
תודה רבה! יומיים וחצי בסן פרהסיסקו זה מעט מדי? להוסיף יום? אכן למשחק ניקח זמן בחשבון -תודה על הערה. אני אמרתי שכדי להצדיק את המחיר של הכרטיסים אני מתכננת לבלות שם כל היום

-
וואו כמה הערות חשובות!! מזל ששאלתי

אולי באמת נאריך את השהייה בסן פרנסיסקו, אני מבינה שזה צפוף. בכל מקרה התכנון הוא לישון בסן פרנסיסקו ולנסוע למשחק.
על יוסמיטי אני לא רוצה לוותר אבל אולי על חשבון סן דייגו? כי זה באמת יותר מדי נסיעות.…
בל.א נישן בבוורלי הילס, אני זוכרת שהמרחק לסטייפלס הוא סביר. ובאמת רוצים שם חצאי ימים לפני המשחקים בנחת, סתם להסתובב בקטנה ולראות משפחה וחברים (פחות לחוצים על אתרים).
מה לגבי כביש 1? איפה כדאי לעצור לישון? בהתחשב בזה שאנו ״יוצאים לדרך״ מכיוון יוסמיטי?
-
זה בעייתי לוותר על סן דייגו לטובת יוסמיטי כי יש לכם עוגן של המשחק בלוס אנג’לס.
לגבי מה שכתבת לשירלי – יומיים וחצי בסן פרנסיסקו זה לא הרבה. יום וחצי זה מעט.
מברלי הילס לעשות דיסני זה כמובן אפשרי אבל לא קל. שווה לשקול לישון שם.
מברלי הילס לסטייפלס וליוניברסל זה בהחלט סביר.
בכללי שימי לב שזה לא קיץ. הן מבחינת מזג אויר והן מבחינת אתרים פתוחים. יכול להיות אחלה של מזג אויר, אבל גם יכול להיות קריר וגשום. עניין של מזל. לפני כמה שנים אנחנו היינו בפסח באותו איזור. וביום של סוסליטו היה לנו פשוט קריר. וממה שאני התרשמתי סוסליטו זו עיירת קיץ. בקיץ היא הומה מתיירים, החוף שוקק סירות וכדומה. ביום חורפי כמו שאנחנו היינו היה פשוט לא נעים. באופן דומה ביום שהיינו בגשר היה קריר (שם תמיד קריר, אבל היה יותר מבדרך כלל) ובאחד הימים שהיינו בסן פרנסיסקו היה ממש גשום חלק מהיום.
אז זה עניין של מזל וזה היה המזל שלנו ואולי לכם יהיה הרבה יותר טוב, אבל אולי גם פחות טוב.
אם אחרי המשחק ישנים בסן פרנסיסקו אז בהחלט אפשר בבוקר לנסות לטייל בגשר + אולי סוסליטו ואולי אפילו מויר וודס. כפוף לשעת המשחק ולמזג האויר.
לגבי יוסמיטי – בדרך כלל ההצעה היא לא לצאת מסן פרנסיסקו בבוקר. יש סדר גודל של 4 שעות נסיעה ליוסמיטי (תלוי איפה). יציאה בבוקר אומר בפועל להגיע בשעות הצהריים ואפילו שעות הצהריים המאוחרות. בהתחשב בזה שב-19:00 כבר מחשיך (ולא מטיילים ורצוי גם לא לנסוע בחשיכה) זה כבר לא משאיר הרבה יום. בייחוד כשא מדובר על טיול קיץ וחשוב עוד יותר להתייעץ עם הריינג’רים איפה לטייל (וזה שוב לוקח זמן).
-
פסח ביוסמיטי גבולי מבחינת מזג האויר – עדיין יכול להיות מושלג. וסביר להניח דללק מהדרכים חסומות. אבל זה משהו שאי אפשר לדעת בדיוק מראש. צריך להתכונן לכל האפשרויות.
-
מצטרף לשני הפוסטים של קודמי. כל מילה בסלע. חזרנו לפני החג מטיול של ארבעה שבועות מהחוף המערבי. אוסיף את עצתי בעניין יוסמיטי:
1. מומלץ להגיע ערב לפני לקרבת הפארק. אנו התמקמנו באל פוטל.
- צריך להקדיש לפארק שני ימים מלאים.
- לא להגיע לפארק בסוף שבוע. היו הרבה טיפים בעניין שלא הקשבתי להם. אכלנו אותה בגדול.
- אם בכל זאת לא מסתדר ואתה חייב להגיע ביום א (כפי שארע לנו). צא מוקדם ככל האפשר בבוקר.
- אם החלטות ללון בתוך הפארק הערה 4 אינה רלוונטית.
- בהצלחה
-
אני הגעתי בסופש ליוסמיטי , ואפילו בשיא של השיא של העונה בתחילת יולי.
ואם עונים לכללים :
1. להגיע בערב ללכת לישון ואח”כ בבוקר להיכנס ב 8:00 לפארק, אז אין שום בעיה ואפשר לטייל בכיף גם בסופש הכי עומס שיש
2. יום מלא ביוסמיטי יכול להספיק בעונה שגם הטיוגה פס וגל הגליישר פוינט סגורים.
3. כביש מספר 1 יהיה כנראה עדיין סגור בפסח הקרוב.
מה שכן ממליצה לך על טיול טרקטרונים בפיזמו ביץ , הבר מצווה יעוף על זה.
אפשר ללון בדרך בנורו בייי ומשם עשרים דקות נסיעה לפיזמו ביץ
4. לגבי סן פרנסיסקו אנחנו היינו יומיים והילדים בכיך יכלו עוד. הם מאוד אהבו את העיר. LA לעומת זאת ממש שיעממה. -
בכביש 1 אם אתם מגיעים מיוסמיטי אז תלונו במונטריי. במונטריי והאזור אפשר לבלות יום בכיף. משם ההמשך תלוי אם הכביש יהיה פתוח.
דווקא אנחנו אהבנו בLA את אזור החופים, מאד תוסס. אבל היינו שם באוגוסט ובסופש, לא יודעת איך שם באפריל.
לגבי יוסמיטי – אנחנו היינו לקראת סוף אוגוסט (20-21/08) שאני מבינה שזה כבר סוף חופשת הקיץ ובאמצע השבוע ולא נתקלנו בשום עומסים או קשיים במציאת חניה.
-
רונית שלום
קראתי את התגובה שלך לגבי LA ואני מכה “על חטא”. בהרצאה בלמטייל נאמר ש LA היא עיר תעשייתית ואין צורך להתעכב. הייתה החמצה גדולה.
כאשר מזמינים את המלונות מראש זה נהפך ל”עוגנים”. מאידך המקום היחיד שלא סגרתי מראש היה בדרך מSLC לילוסטון ומדוע? המרחק מ SLC עד הכניסה לפארק כ 600 ק”מ. כאשר הטיסה יוצאת בשעה 06:00 צריך להיות בשדה ב04:00 ולצאת מהמלון בשעה 03:30 לא יכולתי להעריך עד היכן אוכל להתקדם לכיוון ילוסטון.
המסקנה שלי שנבנה “אנטי מיתוס” שבארה”ב חייבים לסגור הכל מראש. לדעתי זה ממש לא נכון בעידן האינטרנט.
אשמח מאד אם את או מישהו מחברי הפורום יוכל לתרום לי מידע מניסיונו.
כל מידע יתקבל בברכה
-
אם היה ב”למטייל” מרצה שאמר ש LA “היא עיר תעשייתית ואין צורך להתעכב” – הוא צריך להכות על חטא.
מידיי פעם עולה כאן דיון בנושא LA. מצד אחד יש את אלה שבהכנה לטיול בעיקר קוראים המלצות של מטיילים קודמים, שקראו המלצות של קוראים קודמים וכן הלאה – כולם אומרים “משעמם” ואף אחד לא טורח לבדוק, לקרוא, לחפש, לחקור.
בודדים מנסים “למרוד” במוסכמות וממש לבדוק מה יש לעיר להציע – אלה מוצאים עיר עם שפע של אתרים מעניינים. גם הפיזור הגיאוגרפי והתחבורה בעיר לא מקלקלים את המצב. אפשר לבלות בעיר גם שבוע גם בלי להיכנס לדיסני ולבלות בכיף. הייתי בעיר כבר כמה פעמים ועדיין רחוק מלמצות...
-
ממש לא חייבים לסגור מלונות מראש (אגב – דווקא באירופה זה נדרש הרבה יותר כי יש פחות מוטלים ויותר לינה בצימרים)
מה שמומלץ, בעיקר למטיילים עם משפחות:
- להזמין מלונות מראש – בעיקר בעונה… לעתים הבדלים המחיר בהזמנה מראש יכולים להגיע ל-30% ויותר, ולעתים באזורים מבוקשים בשיא העונה פשוט לא תמצאו מקום לינה סביר
- להזמין רק עם יכולת ביטול (ולכן – השתמשתי בפועל להזמין ולא בלסגור) – מרבית הרשתות הגדולות מאפשרות ביטול חינמי בטווח בין בוקר אותו יום עד 48 שעות לפני. אישית לא מזמין ללא יכולת ביטול אפילו אם יש הנחה (אלא אם מדובר בלילה ראשון/אחרון סמוך לנמל תעופה)
הערות:
בפועל לפעמים נוצרים עוגנים פרקטיים אפילו אם ניתן לביטול (למשל בטיול שלנו – הזמנו בקתות בילוסטון שהיו סולד אאוט חודשים מראש לכל הקיץ, אפשר לבטל – אי אפשר להזיז)
בכל מקרה, גם אם המלון סגור ‘ולא ניתן לביטול’ אפשר לבטל – בדרך כל הקנס יצטמצם ללילה הראשון. אז זה בהחלט לא כיף לשלם סתם ללילה אבל אם ממש רוצים, בעלות הכללית של הטיול זהו קנס שאפשר לספוג (גילוי נאות – מעולם לא ויתרתי על לילה אחרי חיוב מלא, אבל כן בייטלתי מלונות שחייבו אותי בקנס בשל כך, אך זה היה לא קנס של לילה אלא יותר באזור 25$)
-
אבי:
מה זה לא להזמין מראש?
להזמין יומיים לפני?
להזמין בבוקר ההגעה?
להזמין אחר הצהריים?
לדפוק על הדלת?
קודם כל כדאי לזכור שבהרכב שאינו מטייל יחיד או זוג (שחולק מיטה) – לא כל מלון ולא כל חדר במלון מתאימים לנו. שתי מיטות + ספה למשל אין בכל מקום. גם חדרים מקושרים וסוויטות אין בכל מקום.
בהמשך יש עניין של מחיר וזמינות. בהחלט יש איזורי ביקוש שהם sold out, בייחוד בתאריכים מיוחדים (העונה, חגים, אירוע מיוחד). וגם אם לא אז המחיר עשוי להיות בשמיים. סתם לדוגמא במלון שבו ישנתי בניו יורק בקיץ האחרון – הזמנתי 7 חודשים מראש. מאז המחיר עלה ב-100 דולר ללילה. ובסוף גם לא היה מקום יותר (רציתי להאריך את החדר עד שעות הערב אבל המלון אכן היה sold out).
וכמובן שיקולים של רמת המלון. לדוגמא אני מגדיר כסטנדרט מינימאלי ציון 8 בבוקינג. בסופו של דבר – אחוז גבוה מהמלונות לא מגיעים לציון הזה. כמובן שכל אחד והסטנדרטים שלו, אבל אני מניח שיש רבים שלא אוהבים מלון עם עובש ופשפשים.
ועכשיו חוזרים לשאלה של כמה ספונטני זה ספונטני. לדפוק על הדלת זו בעיה. קרה לי בעבר (טרום עידן הילדים) שלא היה מלון פנוי באיזור, ובסוף מתאתי כזה במרחק של 200 ק”מ מאיפה שרציתי. בדיעבד זו כמובן חוויה, אבל באותו זמן זה סיוט. ואני לא רוצה לדמיין חוויה כזו עם ילדים. שמעתי סיפורים דומים מחברים.
להרים טלפון אחר הצהריים – אפשרי, אבל זה כנראה יעבוד רק בטלפון כי אתרי האינטרנט לא מדוייקים להיום להיום. כלומר צריך לשבת על הטלפון עד שנמצא – הרבה זמן.
הזמנה בבוקר/יום לפני – כבר אפשר לעשות עם האינטרנט. אבל גם זה כמובן דורש זמן.
בקיצור – כן, אפשר להיות ספונטניים. אבל הסיכון לא זניח והמחיר עשוי להיות גבוהה (לא רק בכסף).
יותר מזה – הרי הרבה פעמים אנחנו משקיעים מאמץ רב בתכנון הטיול, ובכל מקום עשינו ויתורים כואבים כדי “לדחוס” כמה שיותר יעדים. אם פתאום החלטנו להוסיף יום בלוס אנג’לס – על חשבון מה זה יבוא?
ודבר אחרון – כמו שכתב שגב – בסופו של דבר זה רק כסף. אפילו אם הזמנת ללא אפשרות ביטול אף אחד חא יכריח אותך להגיע. פשוט עדיין תשלם על זה. אם כלכך חשוב להשאר עוד לילה בלוס אנג’לס (למשל) אז בזבזנו 150 דולר של הלילה בסן דייגו. כנראה שלא נפשוט מזה רגל.
-
עמיחי שלום
אתה צודק עשית לי “סדר בראש”. מפאת כבודו של המרצה לא אזכיר את שמו. כנראה שעצתו נגועה באינטרס, להזמין מלונות דרכו.
אם כבר הזכרתי את המרחק מSLC לילוסטון אזי החלטנו לעשות את השבת באיידהו פולס. (לא נוסעים בשבת).
הכנתי לעצמי כמה אלטרנטיבות היכן להתמקם בשבת בהתאם ליכולות שלי לנהוג באותו יום. ההחלטה הייתה מצויינת.
אחד המלונות הטובים ביותר ובמחיר ממש סביר לאורך הטיול.
חג שמח ומועדים לשמחה
-
ראה תשובתי לעמיחי.
תודה גם לך. אנו לא “טירונים” בטיולים.
כמו שילדיי נוהגים לומר: “טיול מאורגן מיועד לחנאנות”.
חלילה מזלזל בטיול מאורגן. אין צורך לדאוג לשום דבר.
חג שמח ומועדים לשמחה
-
ראה תשובתי לעמיחי.
תודה גם לך. אנו לא “טירונים” בטיולים.
כמו שילדיי נוהגים לומר: “טיול מאורגן מיועד לחנאנות”.
חלילה מזלזל בטיול מאורגן. אין צורך לדאוג לשום דבר.
חג שמח ומועדים לשמחה