מידע על אלרגנים באירופה
-
שלום רב
מעוניינים לטייל עם בתי בת השנה וחצי שאלרגית לחלב. אשמח לדעת האםמיש מדינות באירופה עם מודעות גבוהה לכך וסימון אלרגנים במסעדות. הבנתי שיש חוק אך לא יודעת מה קורה בפועל.
האם ביער השחור למשל יש סימונים כאלה? (הבנתי שבגרמניה המודעות גבוהה)
תודה רבה.
-
מאד תלוי איזו מדינה- ואפילו ברמה של חבל ארץ.
כדאי להצטייד בכרטיס מידע עם המילים הרלוונטיות לגבי רגישות ללקטוז ולהציג אותה בכל מסעדה ובית קפה.
-
-
כמעט בכל מדינה נתקלתי מדי פעם במסעדות שמסמנות אבל זה לא משהו גורף.
אפילו בבולגריה ראינו מסעדות מסוימות שמפרטות.
עם ילדים בגיל הזה בעיקר אכלנו בדירות ששכרנו ולא הלכנו למסעדות.
-
המדינה הכי מסודרת בסוגיה הזו, שאני ביקרתי בה באירופה-נורווגיה. בכל מסעדה ואפילו מזנון למזון מהיר, כמו גם על האריזות של המזון בסופרים, יש רשימה ארוכה של אלרגנים שהמזון הספציפי הזה מכיל.
אבל בכל מדינה אחרת אם יודעים מראש את שמות האלרגנים אפשר להתארגן.
-
צודקת. פשוט הרבה פעמים בלחם אפילו שמים חמאה למשל וזה לא תמיד במודעות שלהם לחשוב על זה. מה גם שאם בכל מוצר בסיסי יש מרכיב חלבי זאת בעיה.
-
מבינה את הקושי. כשתחליטו לאן נוסעים תוכלו להתארגן בהתאם. אישית, הייתי מעדיפה להצטייד בסופרים/שווקים ולבשל בעצמי או לאכול במקומות “מסודרים”.
-
אני נוסעת כבר מספר פעמים עם ילד עם אלרגיות מרובות. אין ספק שזה מחייב התארגנות אחרת. אני נוסעת מהארץ עם תיק ענק של אוכל שכולל: לחם, קורנפלקס, גבינות טבעוניות עם קרחון (אין בעיה גם מקפיאים את תא המטען). בחו”ל הגענו למקומות בחלקם יש פירוט מרכיבים במסעדות ובחלקן לא, לכן קשה לדעת מראש. בסופרים יותר קל כי יש על כל מוצר רשימת רכיבים ותמיד אני רושמת לי את רשימת האלרגיות בשפה המקומית. גם פתק בשפה מקומית שעליו כתוב את הרשימה למקרה ובמסעדה לא מבינים כל כך אנגלית. תמיד לוקחים דירה כדי שיהיה אפשרות לבשל ולהכין כריכים לדרך ובערב לעיתים ארוחה חמה, אם לא מצאנו במהלך היום. מחפשים מסעדות שמגישים חזה עוף לילד ולצערי אי אפשר במרבית המקרים להנות שווקי אוכל. כמובן מזרק בהיכון. בהצלחה
-
המון מסעדות מחזיקות את הרשימה של האלרגיות, אבל נתקלתי כבר פעמיים במסעדות באוסטריה שהסימון היה לא נכון וקיבלתי חלבי במנה (או ששלחתי את המלצרית לבדוק לי, ולמרות שלא מסומן כחלבי- השניצל הסתבר כמטוגן בחמאה).
מסקנה: לשים לב. מאוד.