ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

וורשה בפסח 2018

פורום טיולי משפחות
    6
    9
    5482
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • royzor1972
      royzor1972 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם 

חושבים לטוס לפולין בפסח 2018. זוג פלוס 3 ילדים בגילאי 3-12.5. 

מצאתי כרטיסים לוורשה בחברת לוט לשבוע של לפני פסח ב800 דולר לכולם לא כולל מזוודות. 

עכשיו השאלות 

איך  חברת לוט מבחינת טיסה, שרות ובכלל? 

האם  שמונה ימים מלאים בוורשה יותר מדי או הגיוני? 

הכוונה הפעם  היא טיול עירוני קליל ללא רכב 

בניגוד לטיולים ה רגילים שלנו שבהם הטבע והטיולים שולטים. 

אשמח לעזרה, הארות והערות 

חג שמח בברכה ותודה 

רואי 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

רק להיבט הטיסה.

חברת לוט -חברה סדירה לכל דבר ועניין.

מהתנסות שלי, גם שירות הלקוחות שלהם מתקתק ומגיב (בעיניי זה פרמטר חשוב).

אבל לפני הכול--בדוק עם עצמך האם מגוון האתרים והפעילות בוורשה עצמה יכול לספק לכם תוכן ל8 ימי טיול.

והאם זה רלוונטי באפריל?

התחושה שלי- שלא .

(גילוי נאות לא הייתי בוורשה).

אולי שווה לכם לעשות שילוב יעדים -טיסה לוורשה וחזרה מיעד אחר?

ובכל מקרה אפריל +פולין+ ילדים ---לא בטוחה שזה מתכון מנצח.

• וולף 2001
          וולף 2001 נערך לאחרונה על ידי

שלום,

ורשה בפסח - היינו בפסח 2017. ראה בבלוג שלי באתר למטייל.

ימים ראשון ושני של פסח הם חג הפסחא באירופה. המשמעות היא הכל סגור!!!! ביום ראשון גם רוב המסעדות סגורות. 

מזג אויר - אנחנו היינו באמצע אפריל והיה קר וגשום רוב הזמן. השנה פסח מתחיל בסוף מרץ ולכן תהיה מוכן למזג אויר קר ובעיקר גשום.

עם הקור אפשר להסתדר. מניסיון. עם גשם טורדני, בלתי פוסק כמעט, זה קשה.

8 ימים לורשה הם הרבה יותר מידי. מקסימום 4-6 ימים וגם זה תלוי בהיקף השופינג המתוכנן

עלות מחיה - עלות המסעדות, האוכל וסתם כל דבר שתקנה זולה משמעותית מישראל. זה עצוב אבל זאת המציאות.

תהנה.

• family5
            family5 נערך לאחרונה על ידי

הייתי עם הבת עכשיו בפולין. טסנו עם אל על הלוך ושוב לוורשה. שישי בבוקר עד שישי בבוקר. מכיוון שחששנו ששבוע בוורשה זה יותר מדי, נסענו ברכבת, ישר משדה התעופה, לגדנסק. צריכים לקחת רכבת לתחנה בוורשה ושם להחליף רכבת לגדנסק. לא קנינו כרטיסים מראש כי לא ידענו מתי נגיע לתחנת הרכבת.

גסנסק – גילינו עיר חמודה, יפייפיה עם המון היסטוריה. בילינו שישי (הגענו בצהריים) ושבת. בשישי טיילנו קצת בעיר ואכלנו במסעדה מעולה (האוכל בפולין מעולה וזול).

בשבת בבוקר הצטרפנו לאחד משלושה Free Walking Tours שהשתתפנו בהם בביקור זה – אחד בגדנסק ושניים בוורשה. לא ממש מתאים למשפחה עם ילדים בגילאים שלכם. באופן כללי, הסיורים האלה מוכחים עצמם שוב ושוב בכל עיר בה אנחנו מבקרים. הכי מעניין, עם מדריכים מקומיים וכך גם מכירים מטיילים מכל העולם. בכל מקום כמעט יש גם את ה”סיור היהודי” – וורשה, קרקוב, ברלין ועוד.

בשבת עלינו על הרכבת חזרה לוורשה. הנסיעה אורכת קצת פחות מ 3 שעות ברכבת מודרנית ונוחה, עם כי יחסית יקר.

אם היינו נשארות עוד יום בגדנסק, היה יותר טוב.

עם זאת, הבת שלי בוגרת. אני לא ממש בטוחה שיש מה לעשות בגדנסק יותר מיום – יומיים עם ילדים ובפרט שאתם נוסעים בתקופה בה מזג האוויר יכול להיות קר וגשום. לנו היו כמה ימי שמש נפלאים. באוקטובר – היינו עם מעיל וצעיף. אפשר לטייל ברחובות העיר, כנסייה מרשימה, מוזיאון ימי באוניה, אפשר לעשות סיור למספנות המפורסמות (לך וולנסה ותנועת סולידריות), יש אוניית “פיראטים” לתיירים ששטה הלוך ושוב על הנהר, לא שטנו אבל לילדים יכול להיות כיף. מוזיאון הענבר (לא הספקנו) אבל הבנו שמאוד מעניין. כמו כל עיר בפולין – היסטוריה כאובה של מלחמת העולם השנייה, עליה למדנו בסיור.יש גם גלגל ענק במרכז העיר העתיקה המשוחזרת. 

בוורשה – לקחנו דירה במלון במרכז העיר. חדר עם סלון ומטבח מאובזר. אכלנו ארוחות בוקר שהכנו לנו בחדר, צהריים וערב לרוב במסעדות הרבות ליד המלון. וורשה מעניינת, אבל עם ילדים במזג אוויר חצי חורפי, לא בטוח שיש מה לעשות שבוע עם ילדים. יש את המוזיאון היהודי (לפחות חצי יום, יש אוזניות עם הסבר בעברית, אבל שוב, לא בטוח שלגילאי הילדים  שלכם מתאים). פארקים יפים (חורף…?) ומן הסתם עוד “אטרקציות” שלא הגענו אליהן ופחות עניינו אותנו אבל יכולות להיות רלוונטיות לילדים. אנחנו כמובן עשינו קניות, שני סיורים רגליים – הכללי והיהודי. חצי יום במוזיאון היהודי. טיילנו גם בפארק המקסים, ניצלנו את ימי השמש עד תום.  

• royzor1972

תודה רבה לכל העונים והמשיבים. 

זהו לא טיולינו הראשון בעונה זו של השנה עם הילדים אכן לא מזג האוויר האידאלי ומניח שיהיה קצת קר אבל מסתדרים. 

את השיגרה של וורשה נפיג עם לילה ב קרקוב (מתוכננת נסיעה ברכבת אקספרס) באמצע וחוץ מזה אנו את הטיולים שלנו עושים באיזי ולכן לא ממהרים להגיע  ממקום למקום כדי להנות מהמקום בו אנו מבקרים. 

אקרא עוד חומרים על וורשה וקרקוב ואני מקווה שמזג האוויר יאיר פנים ויהיה  רגוע ונעים והטיול בעיר יהיה מהנה גם אם יהיה גשום פה ושם. 

בברכה 

רואי 

• מיכל בן אריה
                מיכל בן אריה נערך לאחרונה על ידי

ממליצה על קרקוב להרבה יותר מיום אחד

• יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

אל תסע לקרקוב ליום אחד!

היא מקסימה, תצאו מתוסכלים מאד.

לפחות  3 ימים.

• nirit_mz
                    nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

מבקשת סליחה מכל חובבי ורשה, אבל בעיני היא עיר מאוד משעממת ולא יפה במיוחד. הייתי בה יומים (סיור שהתמקד בעיקר בצד היהודי, אבל לא רק), ולא נראה לי שאחזור לשם.

קרקוב לעומת זאת מאוד יפה והמעט שטעמנו ממנה (שוב, בעיקר בצד היהודי), לא הספיק. אחזור לשם בשמחה.

• royzor1972

מודה לכולכם על ההארות והערות. הקשבנו ושינינו ל 4 לילות ב קרקוב ו 3 בוורשה. 

כעת נתפנה לתכנון הטיול  ונתחיל כבר עכשיו להתפלל לאלוהי מזג האוויר שידאג למזג אוויר נוח כמה שאפשר... 

בברכה ותודה 

רואי 

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון