טיול ללונדון בעוד 4 ימים HELP...
-
שלום לכולם, אני מתכננת טיול ב20.10 עם אמא שלי (בת 60) וגיסתי (בת 37),
זוהי פעם ראשונה שאנחנו מבקרות בלונדון ואשמח אם תוכלו לעזור לי במספר (לא קטןJ של שאלות...
- האם התכנון של הימים הגיוני מבחינה גאוגרפית?
- הבנתי שבטראוול כארד יש 1+1 לאטרקציות ולכן אני שוקלת לרכוש טראוול כארד 1 ו2 אויסטר.. השאלה היא אם אני מזמינה כרטיסים מראש באינטנט כדי לא להמתין בתור, איך ניתן לממש את ההטבה של 1+1?
- כמה אמורים לעלות כרטיסים לאי לנד ולמאדם טוסו? ראיתי מחירים יחסית גבוהים באינטרנט.
- קניון הגלריה-באיזה מן הימים שלי כדאי לשלב אותו מבחינה גיאוגרפית?
- איך כדאי להגיע אל המלון שלי שליד הביג בן, משדה לוטון?
- אשמח להמלצה למופע מרשים, לא מחזמר כי אמי לא מבינה אנגלית.. משהו יותר בסגנון של המופע WOW שמוצג באילת..
- הייס בר קיים? מומלץ? איך מגיעים?
- זה הלוז:
יום ראשון (שישי):
09:00 נחיתה
12:00 מלון
ביג בן מבחוץ
13:00 ארוחת צהריים בורו מרקט (שוק אוכל)
14:30 sky grand
15:30 מצודת לונדון
16:00 tower bridge
אם יהיה כח, לקטרדלת פול
18:00 מנוחה במלון
20:00 מקום מעניין של מסעדה קרובה למלון
יום שני (שבת):
ארוחת בוקר בהולנד פארק
שוק פורטבלו(לא חייב) , נוטינג היל- פעיל בעיקר בשבת
ביקור בגריניץ'
שוק קובנט גארדן
כיכר פיקדלי- ברחוב NEAL חנויות נעליים
19:00 איזור הסוהו למופעי רחוב, אוכל, חנות צעצועים 6 קומות- Hamleys הממוקמת ברחוב 188-196 Regent St, קובנט גרדן
יום שלישי (ראשון):
ארוחת בוקר
מאדם טוסו
רייגנט פארק (סמוך למדאם טוסו)
ונציה הקטנה ומשם שייט לקמדן
מתחם Covent Garden Market- מתחם של חנויות בוטיק ומסעדות (בדומה לשרונה מרקט). במקום מופעי רחוב רבים ואוירה טובה. מסעדה המתמחה בפאיים שונים בשם THE PIE SHOP .
הייס בר (להזמין מקום לפני)
יום רביעי (שני):
פריימרק
City ב-Stratford, המומלץ יותר לקניות ebhui go prhnre
מרכז קניות Brent Cross
לונדון אי(לוודא לפני באיזה יום הכי כדאי מבחינת מזג האויר)
ארוחת ערב בצ'יינה טאון
יום חמישי (שלישי):
טקס החלפת משמרות ב10 Buckingham Palace
ארוחת בוקר בהיד פארק ואולי רכיבה על סוס
שכונת צ'אלסי-גלריית סאצ'י
גני קרמורן
שווקים של מזרח העיר: בריק ליין+ספיטלפיד
19:00 The Medieval Banquet(מסעדה מימי הביניים)
לא קריטים להגיע עבורי לקתדרלת פול, ביקור בגריניץ’שוק קובנט גארדן, שכונת צלסי, גני קומרמן וברייק ליין, אשמח להמלצות במקומם.. חסרות לי אטרקציות שאנחנו נוכל יותר לחוש אותן ולא רק לצפות.. משהו בסגנון של אבובים בנהר, או כל דבר אחר עם קצת יותר "פלפל" חוץ מפארקים.
תודה מראש,
אורטל
-
היי,
קודם כל, כל הימים בלי יוצא מהכלל נראים לי עמוסים מדי. ממליץ לך ״לרדד״ ולבנות תוכנית קצת יותר ריאלית, שלוקחת בחשבון זמני הגעה ממקום למקום, זמני ארוחות, מנוחה וכמובן – זמן ביקור סביר. ביקור בגריניץ׳, למשל, תופס לפחות חצי יום (כולל זמן הגעה וחזרה מ/אל מרכז העיר). גם להקדיש חצי שעה למצודת לונדון זה לא ריאלי, אלא אם הכוונה רק לראות את המצודה מבחוץ. וכנ״ל לגבי כל שאר הימים.
את מוזמנת לקרוא בבלוג שלי את סיכום הביקור שלנו בלונדון, זה גם יעזור לך לקבל מושג לגבי כמה ומה אפשר להספיק בכל יום. ממליץ מאוד על הפארקים היפהפיים של לונדון, על טיול לאורך גדות התמזה, על ביקור בקובנט גארדן ועל כיכר פיקאדילי וכיכר טראפלגר. את ההגעה לטקס חילופי המשמרות לא כדאי להשאיר ליום האחרון, כי אם תפספסו מכל סיבה – לא תהיה אפשרות להשלים. והכי חשוב – תשאירו זמן לטיול ״חופשי״, בלי תכנון מסויים.. פשוט להסתובב בכיף.
לרוב השאלות הספציפיות שלך אין לי תשובה, אבל הגעה משדה התעופה לוטון לעיר פשוטה יחסית – ברכבת, או באוטובוסים של איזי ג׳ט (ראי גם כן פרטים נוספים בבלוג שלי).
-
אחרי שכתבתי לא מעט – הכול נמחק..ובכל זאת מנסה שוב
קודם כל, מסקרנות – האם הזמנתן כרטיסים מהרגע להירגע? אם לא, לפעם הבאה, להתחיל ולהתארגן (כשאין לך הרבה ידע מוקדם) 5 ימים לפני הטיול – יקשה עליך ליהנות מההכנות ולהגיע למחירים טובים יותר וארגון נכון יותר. הכול יהיה דחוף יותר ולחוץ וחבל. פעם הבאה – תשתדלי להתחיל קודם לכן.
שנית – הנה טיפ לתכנון טיול ללונדון שאולי יעזור לכן.
עוד משהו – יש לך שגיאות גדולות בציון המקומות. את חלקן אפשר להבין אבל חלק מהן ממש לא הצלחתי להבין לאיזה מקום התכוונת. ממליץ מאוד ללמוד את שמות המקומות, או לפחות לרשום אותם על דף באנגלית, כדי שתוכלי להתנהל שם בצורה נוחה. תחשבי שמישהו היה מבקש ממך הכוונה איך להגיע לכול המער ובעצם הוא מתכוון לכותל המערבי.
וכעת לשאלות שלך
- תכנון הימים לא כל כך נכון מבחינה גאוגרפית. יש הרבה שעטנז בין אזורים שונים לחלוטין. אפרט על כך בהמשך
- אכן טראבלקארד מאפשר כרטיסי 1+1 באטרקציות רבות. אבל, ובהחלט יש אבל - אתן שלוש, כלומר ההוזלה במקרה שלכן לא ממש תהיה 50% כי אם 33% בלבד. הזמנה מראש של מקומות (אם עדיין אפשר לעוד 5 ימים..) מאפשרת הנחות טובות גם כן. יותר מדי – טראבלקארד הינו כרטיס נסיעה שבועי (7 ימים). לכן אם אתן משתמשות בו רק 4 ימים – הרי ששילמתן על 3 ימים "סתם". בגדול – אם תלכו להרבה אטרקציות בתשלום – אז אולי הכרטיס יוכל להחזיר את עצמו.
- אני מניח שאיי לנד הוא לונדון איי הגלגל הענק. המחיר שלו נע בין 20-25 פאונד (באתר, מראש). מאדאם טוסו היא האטרקציה היקרה בלונדון ומחירה 29-35 פאונד (כלומר כ- 150 ₪!)
- אין לי שמץ מה זה קניון הגלריה
- מכיוון שאתן שלוש – הרי שמונית תהיה דרך סבירה בהחלט להגיע מלוטון למלון שלכן. אוטובוסים של איזיבאס יהיו דרך זולה יותר, אבל מורכבת יותר לוגיסטית.
- המחזמרים של לונדון מתאימים גם לילדים וכאלו שאינם דוברים אנגלית בגלל התפאורה המרשימה, השירים הקליטים והעובדה שהם לרוב מאוד דומים לסרט עליהם מבוססים (כמו אלאדין ומלך האריות). כמו"כ – ישנם מופעים כל בסיס שירים מפורסמים כמו מאמה מיה המבוסס על שירי להקת אבבא. אני לא מכיר מופעי אקרובטיקה , אבל זה לא אומר שאין. רק שימו לב שהמופעים יקרים להחריד – מחיר של 5-80 פאונד לאדם הוא מחיר רגיל וסביר.
- האייס בר קיים. לא יצא לי להיות בו.
בהודעה הבאה – לגבי ימי הטיול שלך
-
-
יום ראשון (שישי)
אני מתאר לעצמי שסקיי גראנד זה מגדל סקיי גרדן. למגדל החינמי הזה צריך להזמין כרטיסים מראש שנחטפים לרוב כשבועיים שלושה לפני. אל תסתמכו על זה שתוכלו להיכנס לשם לצערי.
רשמתם חצי שעה (!) במצודת לונדון. האם התכוונתם רק לראותה מבחוץ? יש סיור מעניין מאוד בתוך המצודה, שכולל את המצודה עצמה ואת תצוגת תכשיטי בית המלוכה – המדהימים – יהלומי ענק. זמן סביר לסיור במצודה הוא 2-3 שעות.. והיא נסגרת ב 17:30 לרוב.
גשר לונדון אף הוא אטרקציה חביבה מאוד – כאן כן ניתן פשוט לצפות בגשר היפה (שצמוד למצודה). חלק מהאנשים גם נכנסים ועולים עליו (בתשלום). האטרקציה כאן היא רצפת זכוכית גבוהה ומפחידה (לחלק מהאנשים). גם כאן – נסגר ב 17:00.
כלומר במילים אחרות – לא תוכלו לעשות את שני הדברים גם יחד.
והנה קתדרלת סט פול – לטעמי הכי יפה בלונדון ומהיפות בעולם. גם היא נסגרת קודם לכן. אי אפשר להספיק את הכול יחד..סורי.
יום שני (שבת):
פארק הולנד מאוד חמוד. תזכרו שאתן כבר בתחילת החורף האנגלי. לאכול בחוץ בטמפרטורה של 15 מעלות או פחות זה לא תענוג גדול!. הרבה יותר הגיוני לאכול בבית קפה בשלב זה.
שוק פורטובלו חביב מאוד. מגיע לשיאו בשעות הצהרים.
והופ קפצתן לגריניץ'...רחוק.. מתאים לטיול יום ולא של שעתיים. ובעיני - מיותר לגמרי לטיול קצרצר כמו שלכן בלונדון. כל זה בשביל לעמוד על קו האמצע? ותרו.
שוק קובנט גארדן מגיע לשיאו עם הופעות רחוב בימי ראשון. בימים אחרון הוא פשוט קניון קטן וחביב.
השלמת היום הזה בקניות נשמע כמו משהו סביר לגמרי.
יום שלישי (ראשון):
לא הגיוני לשלב את קובנט גארדן עם איזור קמדן וריג'נט.. רחוקים זה מזה. מעבר לעובדה ששוק קמדן הוא ע-נ-ק-י ובהחלט שווה סיור. מאדאם טוסו, פארק ריג'נט ונציה הקטנה (שיט) ושוק קמדן זה בהחלט יום שלם.
יום רביעי (שני):
כבר הייתן באיזור של קניות ביום שבת. צריך באמת עוד אחד?
לדעתי מירב המותגים נמצאים על אוקספורד (זארה, h&m, next ואחרים..).
יום חמישי (שלישי):
בעיני החלפת המשמר היא דבר מיותר בהחלט. ראו טיפ בנושא.
פארק סט ג'יימס הוא מהיפים בעיר ובהחלט שווה טיול.
שוב- ארוחת בוקר בהייד פארק בחורף – בהחלט לא דבר שהייתי ממליץ עליו.
גלריית סאצ'י אמורה להיות יפה – לטיול ראשון בלונדון? לא בטוח שחובה.
גני קרמורן הם גנים פשוטים למדי. לא קרובים ליופי של סט ג'יימס למשל. אני הייתי מוותר על צ'לסי לביקור הראשון..
והנה עוד קפיצה לשווקים ענקיים נוספים בשורדיץ' (בריק ליין , ספיטלפילדס). אתן באמת רוצות שלושה מרכזי קניות ועוד שלושה שווקי ענק בארבעה ימי טיול? באמת שלא חייבים.
טוב – אז מההשוואה של אבובים ללונדון קשה להסיק מסקנות.. לונדון זו עיר ויש בה אטרקציות של עיר, והן שונות מהאטרקציות הפעילות שיש באיזורי טבע. ואם אני מנסה בכל זאת – אז אפשר למצוא בלונדון שייט באוטובוס אמפיבי (הברווז) על התמזה. אפשר לטפס ברגל למגדל של קתדרלת סט פול וללחוש אחת לשנייה בגלריית הלחישות, יש בפארק באטרסי פארק חבלים מרשת go ape, אפשר לשכור אופניים, אפשר לעשות סבב פאבים בני מאות שנים, לעלות על גשר לונדון ועוד.
מסעדות
-
כל הכבוד על ההשקעה בתשובה -
מסכימה עם כל מה שנאמר לפני. מציעה לך לפתוח מפה ולראות איפה נמצא כל דבר בלונדון. זו עיר ענקית והמעברים ממקום למקום לוקחים זמן וכוחות כך שכדאי לרכז באותו יום אתרים שנמצאים בקרבת מקום.
לגבי קניות: בהנחה שתלונו במרכז העיר כדאי לעשות את כל הקניות באזור אוקספורד-ריג’נט. אין טעם לנסוע למרכזי קניות מרוחקים כמו Brent Cross כי יש שם בדיוק את אותן חנויות שיש באוקספורד כי הכל זה רשתות. כמו שבארץ בכל קניון יש קסטרו, זארה, רנואר וכו’ ובאותם מחירים בדיוק.
שיט אבובים בלונדון ??? אל תשכחי שמזג האוויר שם עכשו הוא כמו בעיצומו של החורף בישראל, אז קחי את זה בחשבון.
-
תודה רבה על התשובה המפורטת.. ממשיכה לטיפ הבא

-
תודה רבה על התשובה המפורטת.. ממשיכה לטיפ הבא

-
הכנסתם ל5 ימים אתרים ל15 ימים….
קנו מפה סמנו עליה את האתרים שאתם רוצים לראות ותגזרו מזה את הימים. בכל יום סמנו לכם את 3-4 אתרים שהם חובה מבחינתכם וכל היתר יהיו בונוס אם תספיקו.
לסקיי גרדן אם עדין לא הזמנתם מקום, בהנחה שעוד יש , ממליצה להגיע כחצי שעה לפני השקיעה ולהרוויח אור יום, שקיעה,דימדומים וערב עם אורות העיר.
למאדם טוסו בהחלט שווה 1+1 אבל אז לא ניתן לרכוש מראש. הדפיסו את הקופון בבית (מהאתר של 1+1), הגיעו חצי שעה לפני הפתיחה בבוקר וכך תיכנסו מיד עם פתיחה ותחסכו שעות בתור.
לגבי הלונדון איי, הדעה האישית שלי שדי מיותר, אחרי הכמה דקות הראשונות די משעמם…
בלונדון , לדעתי האישית, השווקים הכי כיפיים הם הבורו והקמדן, אלא אם את אוהבת גם עתיקות.
לא נראה לי אבובים בעונה הזו אבל נסו אולי את הברווז
נסו גם את אחד מהסיורים החינמיים (משאירים טיפ בסוף), אנחנו עשינו את סיור הגרפיטי והיה מעולה
וממליצה בחם על מחזמר או שניים...
-
מאוד מעריכה את התשובות המפורטות והטיפים, מאוד עוזר..
יש לנו 5 ימים ולא 4.. מגיעות ב20/10 ב09:00 וטיסה חזור ב25/10 ב09:30
לשמחתי הזמנתי כבר מקום לתצפית..
הורדתי את המצודה מהמסלול.
כוונתי לאכול ארוחת בוקר בבית קפה בהולנד פארק, יש כזה?
החלפתי בין שבת לראשון והוספתי ליום של שבת את שוק פורטובלו וליום ראשון את קובנט גארדן-אגב, הבחנתי שיש חדש ויש ישן, קרובים אחד לשני? לאן מומלץ יותר ללכת?
האם השינוי ריאלי מבחינה גאוגרפית והזמנים?
האם זה סביר שהביקור במאדם טוסו יהיה בשבת (בגלל העומס) ובהתחשב בעובדה שאזמין מקומות מראש?
האם הלוז ליום שבת הוא בסדר או שהרבה מקומות ממה שציינתי יהיו סגורים?
גיסתי מאוד להוטה על קניות, בעיקר בפרימרק..
ציינת שכדאי לוותר בביקור ראשון על המקומות:
שכונת צ'אלסי-גלריית סאצ'י
גני קרמורן
שווקים של מזרח העיר: בריק ליין+ספיטלפיד
אשמח אם תוכל להציע לי איזורים אחרים.
זה הלוז החדש:
יום ראשון (שישי):
12:00 מלון
ביג בן מבחוץ big ben
13:00 ארוחת צהריים בורו מרקט (שוק אוכל) Borough Market
14:30 סקיי גרדן sky grand
16:00 tower bridge –עלייה לגשר בתשלום
אם יהיה כח, לקטרדלת פול (נסגרת בחמש) St Paul's Cathedral
18:00 מנוחה במלון
יום שני (שבת):
ארוחת בוקר
שוק פורטבלו(לא חייב) , נוטינג היל- פעיל בעיקר בשבת Portobello market
מאדם טוסו madame tussaud's
רייגנט פארק (סמוך למדאם טוסו) regent's park
סיור בשכונת ונציה הקטנה little venice ומשם שייט לקמדן Kamden market
אייס בר (להזמין מקום לפני) icebar london
יום שלישי (ראשון):
ארוחת בוקר בהולנד פארק Holland park
כיכר טרפלגר Trafalgar square
כיכר פיקדלי- ברחוב NEAL חנויות נעליים
מוזיאון ריפלי ripley's believe it or not
רק בימי ראשון מתחם Covent Garden Market- מתחם של חנויות בוטיק ומסעדות (בדומה לשרונה מרקט). במקום מופעי רחוב רבים ואוירה טובה. מסעדה המתמחה בפאיים שונים בשם THE PIE SHOP . חנות צעצועים 6 קומות- Hamleys הממוקמת ברחוב 188-196 Regent St, קובנט גרדן
19:00 איזור הסוהו למופעי רחוב, אוכל soho
יום רביעי (שני):
פריימרק
City ב-Stratford, המומלץ יותר לקניות ebhui go prhnre
מרכז קניות Brent Cross
לונדון אי(לוודא לפני באיזה יום הכי כדאי מבחינת מזג האויר) London eye
ארוחת ערב בצ'יינה טאון
יום חמישי (שלישי):
טקס החלפת משמרות ב10 Buckingham Palace
ארוחת בוקר בהיד פארק ואולי רכיבה על סוס
שכונת צ'אלסי-גלריית סאצ'י (אולי לוותר)
גני קרמורן (אולי לוותר)
שווקים של מזרח העיר: בריק ליין+ספיטלפיד (אולי לוותר)
St. James's Park חובה!
19:00 The Medieval Banquet(מסעדה מימי הביניים)
תודה רבה מראש

-
עוד הערה שנדמה לי שלא הוזכרה פה – בלילה לפני לא ישנים!
אני מניח שמדובר על טיסה שיוצאת ב-5 בבוקר. כלומר הגעתן לנתב”ג לפני 3. לא יודע איפה גרים ואיך נוסעים, אבל אני מניח שלא תשנו יותר מדי בלילה לפני הטיסה אם בכלל. ולא לשכוח גם הפרש שעות של שעתיים.
כלומר למשל מסעדה ב-8 בערב ביום הראשון זה 10 בלילה שעון ישראל אחרי שעברתן לילה לבן לפני – לא כזה טריוויאלי.
כלומר מעבר לזה שדחסתן המון דברים לכל יום, סביר להניח שלפחות היום הראשון יהיה יותר קצר ממה שקיווית.
-
אני חושש שאת מאד לא מעריכה כמה זמן לוקחים דברים. למשל זמני מעברים
בואי נחשבו על היום הראשון
12:00 מלון – סביר בהנחה שנוסעים במונית. אם המלון זמין לצ’ק אין – כמה זמן זה לוקח? זה אף פעם לא לוקח 2 דקות. זה בקלות חצי שעה ולפעמים גם שעה כולל הפסקת שירותים ורענון בחדר. ואם החדר לא זמין גם להשאיר מזוודות לוקח 10 דקות בקלות. אגב, איפה המלון?
ביג בן מבחוץ big ben – כאמור לא יודע איפה המלון. אבל נניח שהוא קרוב למלון. אבל צריך להגיע לביג בן. גם תצפית מבחוץ זה דבר שלוקח כמה דקות טובות, כולל הצילומים ההכרחיים. אפילו לחצות כביש ראשי כמו ששם כדי לשפר את זוית הצילום זה גם לוקח זמן
13:00 ארוחת צהריים בורו מרקט (שוק אוכל) Borough Market - מהביג בן לשוק זה 3 קמ. לא מרחק הליכה כנראה (ואם כן לוקח זמן). מונית תיקח 20-25 דקות (כולל הזמן של לעצור מונית). רכבת תחתית תיקח 20 דקות אם כבר יש לכם כרטיסים. אם לא שריינו 10-20 דקות לקניית הכרטיסים. כלומר מה-12 במלון ועד 13 בשוק יש לכם צ’ק אין או מזוודות, הגעה לביג בן, צילומים, וחצי שעה הגעה לשוק. בסך הכל זה יכול לקחת בקלות שעתיים, וממש לא נכנס בשעה.
14:30 סקיי גרדן sky grand – מהשוק לסקיי גרדן זה מרחק של קילומטר. 20 דקות ברגל, או רבע שעה עם מונית. בשוק עצמו תרצו קודם לשוטט קצת, ואחר כך גם לשבת ולאכול. בניקוי הזמן של ההגעה לסקיי גרדן נשאר לכם רק טיפה יותר משעה לשוק + אוכל. לא ריאלי
16:00 tower bridge –עלייה לגשר בתשלום – שוב קילומטר ויותר הליגה מהסקיי גרדן עד הגשר
אם יהיה כח, לקטרדלת פול (נסגרת בחמש) St Paul's Cathedral – עזבו כח. מהגשר לקתדרלה שוב יקח לכם קרוב לחצי שעה
18:00 מנוחה במלון – אחרי המנוחה – עוד יהיה כח לצאת בערב?
וכל זה בלי שהזכרנו ארוחות ביניים במהלך היום. יום כזה אחרי לילה ללא שינה לא מתנהל בצורה הרגילה של 3 ארוחות ביום – בשבע בבוקר אחת בצהריים ו-8 בערב. כבר ב-11 צפוי רעב, ושוב הרבה לפני 8 בערב...
-
המון תודה על העזרה..
יודעת ששוק האוכל והתצפית צפופים, פשוט רציתי לנצל את ההזדמנות כי נהיה באיזור וגם כי נואל לאכל שם ארוחת צהריים.. באיזה יום לדעתך ניתן לשלב את שוק האוכל במידה ולא נספיק והאם יש בתצפית מסעדה/בית קפה סבירים לארוחת צהריים?
תודה מראש,
אורטל.
-
יש בתצפית מסעדה, לא יודעת כמה יקרה אבל אני בטוחה שחייבים גם אליה להזמין מראש מקום (בנפרד מהתצפית). בשעות הערב יש גם בר במקום, ללא צורך הזמנת מקום מראש לבר..
שווה לאכול בבורו מארקט
-
התייחסתי ליום הראשון כי בו רשמת שעות. אבל אני מניח שאותה תשובה נכונה לימים אחרים.
ברור שאם מגיעים לשוק אוכלים בו. לא מגיעים לשוק אוכל כדי להריח את האוירה. אפשר לאכול ממש, או שילוב של כמה נשנושים.
שיטוט בשוק כזה זה עניין של שעה עד שעתיים בקלות.
ביקור בקתדרלה זה עניין של חצי שעה עד שעתיים, תלוי בקתדרלה.
ביקור במוזיאון או גלריה – שעה עד 4. לא לשכוח שיש לפעמים תור בכניסה, אולי בדיקה בטחונית, אולי תור לכרטיסים וכו’ – כל זה לוקח זמן. אם משתמשים בשירותי מלתחה – זה גם זמן. עם עוצרים בשירותים זה גם כמה דקות, בייחוד אם יש תור.
מופע רחוב בקובנט גרדן – כל מופע זה איזה 20 דקות. אפשר בקלות לשבת שם גם שעה ולהנות מכמה מופעים.
מרכז קניות – בקלות חצי יום ויותר. זה אף פעם לא נגמר בחצי שעה וגם לא בשעה וחצי. אם עשיתם קניות בפועל – אז לא לשכוח תור בקופה. לפעמים רק זה 10-15 דקות
סתם לדוגמא בחנות tiger (יש הרבה סניפים) אפשר בקלות לבלות חצי שעה. זו חנות “שטויות” מאד מהנה. וכמוהה יש עוד הרבה.
-
מצטרף לקודמיי…
שוב את קצת מתעלמת מהעובדה שהגעה לאתרים וביקור בהם לוקח זמן.. המסלול שלך ברובו לא סביר. בכל יום אפשר וצריך להוריד בערך שליש כדי שיהיה סביר.
מה לעשות שבלודנון אפשר לבלות שבועיים מבלי למצות אותה. לא תוכלו לעשות הכול (ובמיוחד שנתח משמעותי מתכוונן לקניות) בזמן כל כך קצר
-
הי, תודה על התגובה..
אני לא מתעלמת, כתבתי את הלוז יותר ממקום של קרבה גיאוגרפית ופחות ממקום של עמידה בלוז.
אין לי כוונה להספיק הכל, אלא שיהיה לי מידע לאטרקציות קרובות ושבאותו היום נתאים את עצמנו לפי הלוז והחשק..
-
מוזאון ריפלי נראה לי סגור לפי מה שכתוב באתר שלהם, עד מציאת מקום חדש
החלפת המשמרות בארמון אין ביום שלישי – יש ביום א, ב,ד,ו ב-11:00