GPS בקליפורניה
-
מה עדיף – לקנות אפליקציית GPS לטלפון , לדוגמה SYGIC
או משהו אחר שמומלץ, או להשכיר GPS עם הרכב?
(הוייז שלי לא עובד, יש לי בעיה של אנטנה באייפון)
-
אם יש לך בעיה עם רכיב ה GPS של הטלפון – שום אפליקציה לא תעזור
-
שום אפליקציה לא תעבוד לך.
הפתרון הוא GPS חיצוני או להחליף טלפון -
בכל מקרה לא להשכיר עם הרכב.
גם כי יש סיכוי שכבר יש שם אחד מובנה, וגם כי זה יותר יקר מלהיכנס לחנות ולקנות מכשיר בסיסי עם מפות מתאימות.
מציעה לך לנסות את גוגל מפות או את SYGIC בחינם מחוץ לבית כדי לוודא אם זה באמת האנטנה או שזה רק הוויז. אם תגלי שאף אפליקציה לא מוצאת אותך, אכן רק GPS חיצוני יעזור.
-
איך ה SYGIC? מומלץ?
-
אני אישית מעדיפה את HERE
-
אישית מטיולנו ממש האחרון באמריקה, הווייז מומלצת בחום רב. שווה להתאמץ ולמצוא את הפתרון כדי שהיא תעבוד. גילינו בה רק מגרעת אחת – באזור של כניסה לעיר מונטריאול שיש בו הרבה מנהרות, היא “איבדה את הצפון” וסובבה אותנו בכמה וכמה מנהרות שבהן כל פעם הייתה אבודה. היינו צריכים “לשבור אותה” באמצעות יציאה לרחוב בקו ישר למרות שהיא אמרה משהו אחר, כדי שהיא תתאפס ותיתן לנו מסלול שסוף סוף ייקח למלון, שהיה היעד שלנו. מעבר לזה ממש לא הייתה שום בעיה אתה, יעילה, ברורה, זריזה.
השווינו אותה לגוגל מפס – אין בכלל על מה לדבר. הגוגל מפס הוא כישלון עצום. הוא מתאים רק לתכנונים מראש בארץ. מפות גיבוי אופליין אף פעם לא ברור איך לעשות ולא בכל מקרה הוא נותן לעשות. הוא איטי ומפנה לפניות ימינה ושמאלה רק בשנייה האחרונה. אחרי פעמיים שהביא אותנו לנקודות לא נכונות למרות שכתבנו נכון את היעדים, ויתרנו על שירותיו כליל.
-
-
ברור, אבל בהנחה שהכל תקין – איזה GPS מומלץ?
-
אני הכי אוהבת בחו”ל את GOOGLE MAPS
באיזורים בלי קליטה מורידה מפות OFFLINE
וייז התברבר לי די הרבה בצפון אמריקה.גוגל מפס עד כה הוכיח את עצמו.
הוא גם הרבה יותר מעודכן באתרים ומלונות בשמותיהם ( בהשוואה לאחרים ) -
בטיולים האחרונים משתמש בעיקר במפות גוגל.
היתרון הכי גדול – אפשר להוריד מראש את המפות של כל הטיול לזיכרון המכשיר. בצורה כזו האפליקציה יודעת להשתמש ברשת כאשר יש קליטה סלולרית (למשל – לעדכן על פקקים), ועדיין עובדת גם כאשר אין קליטה (כי המפות נמצאות במכשיר).
יתרון גדול נוסף – יש לי קישורים לכל האתרים שאני רוצה להגיע אליהם. אם אני רוצה להגיע למקום כלשהו – לוחץ על הקישור – והאפליקציה מיד עולה ומוכנה לניווט.
-
גם אני מעדיפה את גוגל מפס.
החיפוש בו מעולה, אין שני לו. הניווט כל כך טוב שבנסיעה האחרונה לבוסטון ניווטתי רק לפי הוראות קוליות, בלי להסתכל על המכשיר בכלל. הייתי לבד ולא היה לי איך לייצב את המכשיר במקום שאני רואה תוך כדי נהיגה.
לוויז יש נטייה לסבך מסלולים דרך רחובות קטנים כדי לחסוך שלוש דקות.