ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצה על תיק יום

פורום ציוד טיולים, ביטוח ואיתור
    4
    11
    12057
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • A m i t
      A m i t נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אני בשלב של קנית ציוד לפני טיול כרגע - ואני מחפש תיק יום שישרת אותי בטיולי טבע ועיר של עד 6-7 שעות (בטרקים אני ילך עם ה Gregory Triconi).

איזה גודל אני מחפש? אני מניח שלטיולי יום ארוכים אני יצטרף לסחוב כמות יפה של מים. 25-30 ליטר? האם יש תיק שתמליצו עליו?

תודה.

עריכה - חשוב להזכיר שאני כנראה יעשה טיולי יום גם בגשם - ככה שאני כנראה יצטרף לקנות איזה כיסוי גשם בשבילו.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נעמה רוצה לטייל
        נעמה רוצה לטייל נערך לאחרונה על ידי

המלצה על תיק יום
        יותר לכיוון של 30-35 ליטר (איך אני תמיד משכנעת אותך לקחת יותר ממה שאתה רוצה?? בסוף עוד תתבע אותי על כאבי גב Rolling Eyes )
        לגבי המים, אם אתה הולך עם שקית שתייה שים לב שלתיק יהיה מקום שמיועד לזה, אחרת לא תמיד קל להוציא את הצינורית.
        לגבי גשם, רוב תרמילי היום למטיילים כבר באים עם כיסוי גשם, תשתדל פשוט לא לקנות בלי (אפשר תמיד לקנות בנפרד, אבל בסקר השוק שלי ראיתי שכל התרמילים הטובים הולכים עם, אז מה שבלי הוא מראש מפוקפק בעיני).
        חוץ מזה, אני ממליצה על תיק שנסגר כמו שק, זה יותר נוח מרוכסנים וגם אפשר לדחוס נפח מיותר.
        וכדאי מאוד למדוד על הגב עם משקל בדיוק כמו התרמיל הגדול. אתה עוד תמצא את התיק הקטן שימושי יותר מהגדול (מנסיון) וחבל שהוא יהיה פחות נוח.
        • A m i t

המלצה על תיק יום
          תודה כרגיל נעמה Razz
          אני כנראה יקנה את Walkabout 35.
          • A m i t

המלצה על תיק יום
            טוב, עשיתי שיעורי בית היום וביקרתי היום בכמה חנויות מטיילים.
            לצערי, לא מצאתי את ה Walkabout - נראה כאילו הפסיקו ליצר אותו.

מה שכן - מדדתי את ה Osprey Kesterl, שהרגיש נוח - אבל שהסתכלתי פתאום על התיק - 35 נראה גדול מדי.
            אני עושה טיולי יום בארץ של 5-6 שעות עם תיק ג'נספורט ופתאום 35 נראה ענקי.
            ניסתי את ה Osprey Talon במקומו - שהוא רק 22 ליטר, שוב, הרגיש נוח - אבל אולי קצת קטן.
            בנוסף מדדתי את ה Gregory Z30 שהרגיל גם די נחמד.

תגובות? Smile
            אגב, ל Talon יש את היכולת להתקפל, שזה אחלה אם רוצים לדחוף אותו לתיק. לתיקים האחרים יש מערכת גב רצינית יותר.
            • נעמה רוצה לטייל

המלצה על תיק יום
              אולי אני קניתי את ה Walkabout האחרון... ברצינות, עשיתי טלפונים ל 2-3 סניפים במוצ"ש האחרון של ה"שבועיים תרמילאות", וקניתי את האחרון שהיה בסניף שהגעתי אליו...
              אז א' - הערה לגביו - הוא לא היה לי כל כך נוח כי המשקל יושב טיפה רחוק מהגב בגלל הרשת הזאת שתפקידה למנוע הזעה.
              וב' - אני בכלל גיליתי אותו בחנות של קל גב בצומת ביל"ו, אז אם אתה באזור אתה יכול לקנות שם (אני קניתי בלמטייל בפחות מחצי מחיר, אבל זה היה במסגרת המבצעים שכבר אינם בכל מקרה).
              • A m i t

המלצה על תיק יום
                בכל אופן - ממה שנראה לי, 35 ליטר זה קצת Overkill לטיולי יום.
                כל הטיולי היום שעשיתי עד עכשיו בארץ היו עם גנספורט רגיל וקטן, אולי בגלל זה 35 ליטר נראה לי ענק. אני כנראה יקח את ה Osprey Talon 22 שקיבל אחלה ביקורות, היה לי נוח - ונראה מספיק בגודל(בתקווה).
                • Yotaml
                  Yotaml נערך לאחרונה על ידי

המלצה על תיק יום
                  אני עשיתי מסלול של כמה ימים בצפון הארץ עם תיק שק של 20 ליטר כשהשק"ש קשור בחוץ, ככה שהכל אפשרי.
                  זה יספיק לך ברוב המקרים, מקסימום התיק יהיה קצת דחוס.
                  • A m i t

המלצה על תיק יום
                    כן, הסתכלתי על ה Osprey Talon 33 - זה נראה ממש מיותר לסחוב תיק כל כך גדול לטיולי יום.

אני מקווה שניו זילנד לא תפתיע אותי, כנראה ששם אני יצטרף לסחוב קצת יותר ציוד בגלל מזג האוויר המשתנה (מעיל ומכנס גשם, אולי עוד איזה חולצה), אבל בגדול 22 נראה לי מספיק לטיול יום + גזיה Smile

ל - 22 יש עוד יתרון שהוא עם מערכת גב חצי קשה, ככה שאפשר לקפל אותו למוצילה - ובכלל, נראה הרבה יותר נחמד להסתובב עם תיק 22 ליטר בעיר מאשר 33-5.

אגב, אם למישהו שטייל בניו זילנד (חוץ מנעמה שמנסה לגרום לי לקנות ציוד גדול כל הזמן Rolling Eyes) נסיון בניו זילנד ויכול לתת לי עוד חוות דעת על גודל התיק אני ישמח.
                    • נעמה רוצה לטייל

יש צדק בדבריך
                      האמת, מי ששכנע אותי לקנות כזה גדול זה חבר שלי ובאמת הסתובבנו איתו עכשיו באיסטנבול וזה היה סיוט אבל הוא נאלץ לסחוב אותו בעצמו Laughing
                      22 נשמע לי כבר ממש קטן, אבל אם אתה חושב שזה יספיק לך אז אין בעיות. אנחנו גם אנשים רעבים, יש עלינו הרבה אוכל ליום טיול אחד...
                      וגם גזיה וסיר או מקינטה לקפה בדרך כלל עלינו.
                      ואכן, ציוד גשם שיהיה עליך כל הזמן שם.
                      • mosh1e8
                        mosh1e8 נערך לאחרונה על ידי

יש צדק בדבריך
                        35 ליטר לדעתי זה המון ואפילו מוגזם

אני לצבא לשבועיים הייתי משתמש בתרמיל כזה(של לאו)

תבדוק את תהתרמילים הנ"ל Z-22 (אפשר לבדןק גם את Z-25)
                        ואת ISO של גרגורי

אמורים להיות להם עכשיו מחירים טובים (על הZ-22 ואני חושב גם ISO)
                        את הZ-22 מפסיקים ליבא לארץ מטעמים שיש את ה22,25,30,35 והם לא רואים צורך להחזיק אותו במלאי שלא תבין לא נכון תרמיל מעולה עם מערכת גם למשקל של עד 12 ק"ג
                        רק קח בחשבון שאם אתה צריך מידה S אז הוא 19.5 ליטר
                        גם לדעתי ISO צריך להיות עכשיו במשהו כמו 15%

אגב האיז הוא 20 ליטר יש רק מידה אחת (וואן סייד)
                        • A m i t

יש צדק בדבריך
                          קפצתי לבדוק את ה Talon 22 בעין שוב. הוא באמת נראה מספיק בגודל (אבל זה כנראה בגלל שאני רגיל לעשות טיולי יום עם גנספורט Smile).
                          אני לוקח בחשבון שחלק מהציוד אני יוכל לדחוף בכסים, בנוסף - אני משתמש בשקית מים - מה שמצמצם עוד קצת מקום (המיקום של השקית מים הוא מחוץ לתיק).

אני יבדוק את ה Krestel 28 רק כדי לבדוק, אבל בגדול נראה לי ש Talon 22 יהיה מספיק (בתקווה). אני אוהב את הרעיון שיש לו מערכת גב חצי קשה והוא נכנס לי יפה לתרמיל הגדול.

תודה לכולם על העזרה!
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון