טיול להודו לשבועיים
-
שלום לכולם
אני ואישתי מתכננים לצאת לטיול להודו למשך שבועיים באמצע ספטמבר , אנחנו לא מכירים שום דבר בהודו , אנחנו יודעים שהטאג מאהל חייב להיות בפנים.
אנחנו מחפסים טיול במלונות ברמה גבוהה, מסעדות טובות, שווקים מגניבים וכמובן כל מה שיפה לראות בזמן המוקבל הזה.
יש לקחת בחשבון שאין בעיה של תקציב - כלומר טיסות פנים (אם צריך) , מלונות טובים וכו...
אודה מאוד על רעיונות , כמו מאיפה להתחיל בכלל, לאן הטיסה, מה שווה.. הכל ...
תודה מראש
שלומי וסנדרה
-
טיול להודו לשבועייםקודם כל איזה כייף לכם...
שבועיים זה זמן מאד קצר..אבל צריך למצות אותו..
ראשית, בתור מישהי שהיתה בהודו לא מעט אני חייבת לציין בפעם הראשונה זה מבלבל, כי לא יודעים לאמוד את המרחקים בהודו ואני יכולה להעיד על עצמי שבפעם הראשונה הייתי בטוחה שאני הולכת לראות המון בזמן קצר ורק שהגעתי הבנתי שזה רחוק מהמציאות..
אז ככה..אתם נוחתים אני מבינה בדלהי?
טאג' מאהל באגרה בהחלט צריך להיות בעדיפות שלכם!! הייתי מציעה לכם לא להתפתות ולקחת רכב צמוד לאגרה כי התנועה לשם עמוסה ביותר ותיקח לכם לפחות 5-6 שעות לכל כיוון..הכי נכון לקחת רכבת שטאבדי מהירה אקספרס יוצאת מדלהי ליד המיין בזאר בשעה 06:00 בבוקר ומגיעה אחרי שעתיים היא משמ אחלה נוחה ומהירה.
מה מעניין אתכם? יש לא מעט דברים לראות ולבקר באזור של דלהי..
-
טיול להודו לשבועייםהייתי אגב ממליצה לכם להנות מאזור רגסטאן....
דלהי-אגרה-ג'איפור-אולי פושקר.
-
טיול להודו לשבועיים-מצטרפת למה שכתבה קודמתיומחדדת. שבועים זה אכן זמן קצר במונחים של הודו.
אם באגרה חשקה נפשכם אזי באמת תתכננו לכם טיול מדלהי לרג'סטן שזו מדינה שלמה
ובה תוכלו למצוא מספיק ענין לשבועיים.
אפשר להתחיל במספר ימים בדלהי בהתחלה או בסוף, יש מה לעשות ולראות בה ולא חסר חומר כתוב.
משם רכבת מהירה של כחמש שעות לאגרה כדי לראות את הטאג' מאהל בעיקר
חוץ מזה זה מקום די מעצבן היות והוא מתוייר זה שנים רבות והמקומיים נדבקים ומציקים ברמות על.
משם הייתי ממליצה להגיע לפטיפורסיקרי, ולהמשיך לאג'מר ולפושקר
קראתי גם על מאונט אבו שאמור להיות בסביבה אבל טרם ביקרתי שם
מליצה בחום להימנע מג'יפור שזו עיר מגעילה לדעתי ובן זוגי נמצא שם ממש עכשיו והבוקר התקשר ואמר
שצדקתי בגדול, זה מקום שבקלות הייתי מוותרת, בספרים כתוב שזו העיר הורודה ויש ארמון כזה וכזה אבל
תכלס חרא של מקום. פושקר לעומת זאת מקסימה ואפשר להגיע אליה ברכבת לאג'מר ומשם עוד כחצי שעה
לפושקר ולקחת את הזמן במקום הכיפי הזה, לבקר בג'יסלמר ממליצה, אודיפור ממליצה, בודאי יש עוד מקומות
ברג'סטן שאני לא הייתי לכן מציעה לכם לקרוא על רג'סטן חומר באינטרנט ולעשות לכם מסלול כזה או אחר
שיהיה הגיוני מבחינת התקדמות, תוכלו אפילו להתחיל מדלהי ולארגן טיסה חזור מבומבי וככה לא תחזרו
על הדרך שוב. יש מאודיפור טיסות לבומבי, תוכלי לטוס ולחסוך זמן נסיעה ארוך. לא מאמינה שישאר לכם עוד זמן
אבל אם כן אז מטילים בבומבי ואפשר להדרים לגואה, זו לא העונה וגם בטח לא ישאר זמן אבל שתדעו.
זה הכיוון לדעתי תפתחו את זה מכאן בעזרת מפה וקריאה
שיהיה בהצלחה. -
קשכפית - שלחת אותם לטייל בכל הודו בשבועיים?לדעתי אפשר להסתפק באגרה - ומשם לרג'סטאן. יותר מזה לא תספיקו בשבועיים וגם כך - מאוד ממליצה נהג ומכונית צמודה לאורך כל הטיול, לא רכבות ולא שום דבר. הזמן קצר מאוד ועדיף לא להתברבר בתחבורה הציבורית בהודו, שכדי להתאפס על איך להשתמש בה צריך תקופת התאקלמות של לפחות שבועיים בהודו.
אפשר לארגן הכל מהארץ, את המכונית, הנהג, המלונות ולנסוע כמו מלכים, בעיקר שאין לכם בעייה של מזומנים. -
נו טוב נסחפתי... מה לעשות כל הזמןשואלים כאן על שבועיים בהודו אז עניתי, שכל אחד יקח מהתשובה חלק וגם זה טוב
אבל כתבתי שזה קצר ונתתי אופציות... שיהיה ממה לבחור.
האמת אפשר לדעתי מדלהי ועד בומבי בשבועיים לבקר באגרה, פטיפור
פושקר, ג'סלמר, אודיפור ולחזור הביתה מבומבי. -
טיול להודו לשבועייםחשיבה אחרת
יתרון אם הטיסה לדלהי
אכן יש לכם בעיה עם הזמן ואם זמ מה שיש חייבים לדחוס או לצמצם
מסלול הנקרא הודו משולש הזהב
Delhi Jaipur Agra Golden Triangle הכולל את Fatehpur Sikri,מסלול זה ניתן לבצע ב3-5 ימים תלוי בכם ובענין,מחייב רכב עם נהג בשל הזמן הקצר,אין תלות ברכבות/אוטובוסים
אישית אהבתי את ג'יפור,תיתן לכם טעימה של רג'סטאן,שאר רג'סטאן מחייב נסיעות ארוכות
שתי אופציות נוספות
לא מתייחס להלם וכו'
טיסה לורנסי הלוך ושהיה 2-3 ימים בורנסי,לינה באיזור הגאטות,זו הודו
דלהי-הארידוור-רישיקש רכבת מהירה מדלהי להרידוואר 5 שעות (לא להחמיץ את הפוג'ה בהרידוואר)
רישיקש כ 20-30 דקות נסיעה מהרידוואר
וכמובן להקדיש יום לפחות לדלהי
קרא חומר,חזור ממוקד יותר ואפשר להמשיך לעזור
לינק למלונות קצת יותר טובים בדלהי
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-2848864/srch-#ms g_2848864 -
אזהרההודו יכולה להיות מקום מאוד קשה בטיול הארשון ובמיוחד אם הוא כל כך קצר. יש סיכוי שתצאו מהטיול הזה בהרגשה שלא תחזרו למקום הנורא הזה לעולם.
בהודו תארים יפים (כמו הטאג') נמצאים באיזורים ישנים ומלוכלכים. האיזורים בהם תהיו (דלהי, אגרה וכו...) הם מהאיזורים הקשים בהודו. אבל גם מהיפים בהם. לאורך הטיול נסו לזכור שהודו זה מקום ענק, מאוד מגוון תרבותית והמקומות בהם תהיו לא ייצגו את "הודו" אלא רק את המקומות בהם תהיו.
מה אני ממליץ?
1. לבלוע צפרדע רצינית מאוד ובאמת לנסוע לאיזורים שהזכירו לפני. זיכרו שתראו המון צפיפות, קבצנים, לכלוך ויציקו לכם המון. הייתי בוחר באופציה זו אם יש לכם נסיון כל שהו עם טיולים במדינות עלום שלישי.
2. לבחור איזור רגוע יותר של הודו כמו מדינת קראלה. באיזור הזה תראו פחות אתרים מדהימים, אבל יכול להיות שתהנו יותר.
ערן -
Palace on Wheelsהי,
אני מסכים בהחלט שאזור ראג'סטאן בספטמבר אידיאלי לטיול של 14 יום.
אם אין לכם בעיית תקציב בכלל אז יתכן מאוד שה-Palace on Wheels
תתאים לכם מאוד.
מרובר ברכבת שהיא למעשה בית מלון מפואר על גלגלים שנוסעת בין דלהי, אגרה ויעדים מרכזיים בראג'אסטאן.
אמנם לא נסעתי עליה אבל שמעתי וקראתי עליה הרבה...המחיר באתר הרכבת לאדם ל-9 ימים הינו 3,425$.
מצורף הלינק לאתר הרכבת: http://www.palaceonwheels.net/new/home.htm.
כמובן שטיול עצמאי יהיה זול בהרבה.....
בהצלחה
קובי
-
טיול להודו לשבועייםכדי לא לחזור על דרך פעמיים אני מציע לכם גם להקדיש את רוב הזמן לראג'סטאן. אך באופן הזה - לטוס לאודיפור משם ברכב שכור למאונט אבו, לגודיפור, לפושקר (אפשר לוותר גם לדעתי על ג'יפור, בביקורי האחרון די התאכזבתי) משם לאגרה וחזרה לדלהי. וכל זאת בהנחה שנקודת המוצא שלכם היא דלהי. אם אתם עם אל על ובאים מבומביי אז אותו מסלול רק טיסה מבומביי וחזרה לבומביי גם בטיסה מדלהי. תהנו. -
Palace on Wheelsקודם כל תודה רבה על כל התשובות במהירות.
אנחנו רק בתכילת התכנון של כל הטיול, ותודה על כל התשובות.
איך מארגנים נהד צמוד?? האם כדאי לסגור מלונות כבר מהארץ??? יש בכלל מלונות ברמה גבוהה באיזור???
לי אישית יש ניסיון רב בטיולים בצפון דרום ומרכז אמריקה, וכיום אנחנו חיים בקולומביה ולא בארץ, אנחנו מגיעים לארץ לשבועיים לבקר ומשם טסים להודו לטיול של שבועיים.
לא מחפסים להיות בלחץ ולרוץ, רוצים לטייל בכיף וברמה גבוהה, הטאג מאהל זה חלום של אישתי כך שהכיוון יהיה לאגרה ולאיזור.
מחפסים לראות דברים יפים, תרבותיות הודיות, וכמובן קניות.
אנחנו רק מתחילים לאסוף מידע על הטיול ואודה מאוד לכל העוזרים.
אפשר גם להיות בקשר במייל.
- http://www.eltabun.com
תודה מראש
שלומי וסנדרה
-
טיול להודו לשבועייםתתקשרו לחגי 0544701631 והוא יעזור לכם לעשות טיול כייפי ובטוח.