עזרה בבניית שלד לאיסלנד
-
שלום לכולם,
המון זמן לא כתבתי כאן, גם כי לא ממש טיילנו במקומות שהיה צורך ביותר מדי עזרה…

אבל הפעם החלטנו לעלות לליגה של הגדולים, והזמנו כרטיסים לחופשת קיץ באיסלנד לשבועיים וחצי.
ההרכב הוא שני מבוגרים וילדה בת 6.
בגדול אני די לחוץ לסגור את השלד בשביל להזמין לינות, ולכן כל עזרה תתקבל בברכה.
המסלול כפי שאני רואה אותו כרגע הוא משהו בסגנון הבא:
2 לילות בריקיאביק – ריקיאביק עצמה ואולי משהו קטן בסביבה
2 לילות בhvolsvollur – גולדן רינג והאי heimaey
לילה 1 בvik – המפלים בסביבה, טיול בשמורת thorsmork
לילה 1 בhof
2 לילות בhofn
לילה 1 בegilsstadir (בעיקר לצורך הפסקה אחרי הפיורדים המזרחיים)
2 לילות באיזור myvatn
לילה 1 בakureyri
עד עכשיו זה 12 לילות, כלומר נשארו עוד 4, וכאן קצת הלכתי לאיבוד.
בהתחשב בזה שאת הלילה האחרון עדיף להעביר קרוב לשדה, ואולי גם לעשות חצי יום טיול באיזור, נשארו בעצם 3 לילות, ודי הרבה מרחק.
שאלות:
- האם הסידור של 12 הלילות הראשונים הוא סביר? מה אפשר להוריד/להוסיף? אנחנו לא בעניין של טרקים ארוכים, אלא מסלולי משפחות לא קשים, עד שעה – שעה וחצי.
- מה עושים בלילות האחרונים? פשוט ממשיכים להתגלגל בפיורדים המערביים, עד שמגיעים חזרה, או שאולי שווה לוותר ולהשאיר לטיול אחר?
- עוד המלצות יתקבלו בשמחה רבה.
תודה רבה למשיבים
-
-
תודה רבה!!
-
לא היינו בפיורדים המערביים מקוצר זמן. הבנתי שהנסיעות שם לא קלות, לא בטוחה שמתאים לילדים ולמסגרת הזמן.
כמה דברים שאנחנו עשינו בין אקווריירי לרייקאוויק:
- ראפטינג באזור רייקאוויק במקום הזה: http://vikingrafting.is/. היה מוצלח מאד, היינו בעיקר עם נוער אבל הקטן שלנו היה קצת פחות משש ומאד נהנה.
- מכתש גרברוק
- מפלי גלאני
- אטרקציה מוצלחת מאד שנקראת into the glacier. זה נפתח לפני שנתיים בערך, עולים עם רכבים מיוחדים לקרחון ומשם יורדים למערה חצובה בקרח. כל הסיפור לוקח כמה שעות.
- חצי האי סנייפלסנס – יש שם מערת לבה נחמדה ומסלול הליכה לאורך הים בין שני כפרים.
יש בדרך גם את חצי האי וסטנס ששם לא היינו. יש באזור אקוריירי כמו בכל איסלנד חוות שניתן לצאת לטיול סוסים. אם לא עשיתם את זה לפני כן אז אפשר עכשו.
באזור ריקאוויק עשינו גם את מסלול “העמק המעשן”. נמצא כשעה נסיעה מרייקאוויק. מדובר במסלול לא מאד קל אבל אפשרי לילד בן 6. כ-6 ק”מ הליכה (3 כל כיוון, הלוך וחזור) כשחלק גדול מהדרך הלוך היא בעליה. הפיצוי הוא שמגיעים לברכות חמות טבעיות ומאד מאד כיפיות. להביא בגדי ים.
-
היי רונית. תודה רבה על ההמלצות המעולות.
האם שלד הטיול שכתבתי נראה לך סביר?
על פי מה שכתבת אפשר למלא יומיים-שלושה בין אקווריירי לרייקיאביק, ככה שזה מתאים בדיוק לשאלה. מה שאומר שנראה לי שגם לנו כדאי לוותר על הפיורדים המערביים.
-
בגדול כן, באופן יותר פרטני אני מעדיפה לספור ימי טיול ולא לילות, מציעה לך לעשות תכנון קצת יותר מפורט מה עושים כל יום. למשל במיווטאן מספיק יום טיול אחד לדעתי, אתה רשמת 2 לילות אבל לא ברור כמה זה בימים.
-
עדיין לא סגור לגמרי על המסלול. יש לי משהו כזה:
יום 1-2 רייקיאביק
יום 3 – גולדן רינג
יום 4 – האי heimay
יום 5 – שמורת thorsmork
יום 6 – איזור vik
יום 7 – Jökulsárlón
יום 8 – שמורת Skaftafell + העיירה hofn
יום 9 – הפיורדים המזרחיים
יום 10-11 – כל האטרקציות של myvatn
יום 12 – akureyri
מכאן מתחיל לבנות על פי ההמלצות שלך ושל כל מיני אתרים שראיתי
יום 13 – מפל Aldeyjarfoss + עוד משהו (אולי הראפטינג שהמלצת)
יום 14 – into the glacier, Grábrók crater + Glanni waterfall
יום 15 – חצי האי Snaefellsnes
יום 16 – עדיין אין לי כלום
יום 17 – רייקיאביק, הלגונה הכחולה, אולי המסלול שהמלצת העמק המעשן
יום 18 – חזרה
רציתי לציין גם שיש סיכוי לא רע שניקח 4X4. ראיתי שהמחירים דומים לרכב נורמלי רגיל. אני מתאר לעצמי שזה יאפשר לנו עוד כל מיני אפשרויות שלא לקחתי בחשבון בתכנון הראשוני.
-
אישית, הייתי עושה מאמץ להכליל את landmannalaugar בתוכנית. אחת השמורות הייחודיות ביותר שראיתי באיסלנד.

-
נירית, האם יש סיכום טיול שלך?
-
היי נירית. תודה על התגובה.
מתוכנן לי יום טיול בשמורת Thorsmork. ראיתי במפה שהמקומות בסה”כ די קרובים.
את חושבת שכדאי לעשות טיול באחת מהן או בשתיהן?
אם באחת מהן, אז איזו? אם בשתיהן, אז זה טיול של יומיים?
-
לדעתי אחד המקומות היחודיים הוא אסקיה. מאחר ונסענו ברכב רגיל יצאנו בטיול מאורגן ממיואטן . טיול של יום שלם מקסים ללוע של הר געש שיש האומרים שהשטח דומה לפני הירח ושם מתאמנים האסטרונאוטים של נס”א. הזמנו את הטיול מראש במרכז המבקרים של מיואטן.
אגב יש המון מה לראות סביב מיוטאן כולל מרחצאות שמוצלחות יותר מהלגונה הכחולה
מצרפת את הטיול שלנו אולי יתרום ותמונות מאסקיה

-
אנסה לענות לך:
יום 1-2 רייקיאביק
לריקאוויק לדעתי מספיק יום אחד, יש שיגידו אפילו פחות. השאלה מתי אתה נוחת ביום הראשון וכמה זה משאיר לך באותו יום.
יום 3 – גולדן רינג
בסדר. את שלושת האתרים המרכזיים אפשר להספיק גם בחצי יום, תלוי בקצב שלכם. יש מרחצאות חמות גם פה (לא היינו) וגם פה יש אופציה לראפטינג, אנחנו כאמור עשינו בצפון. יש גם אטרקציה של שיט בסירת מירוץ אבל לא מתאים לגיל 6.
יום 4 – האי heimay
לא היינו
יום 5 – שמורת thorsmork
לא היינו
יום 6 – איזור vik
בסדר גמור.
יום 7 – Jökulsárlón
הביקור בלגונה עצמה כולל שיט זה שעה-שעה וחצי. מה עוד אתם מתכננים באותו יום ?
יום 8 – שמורת Skaftafell + העיירה hofn
אנחנו עשינו את שמורת סקפטפל ואת הלגונה באותו יום. בעירה הופן אין יותר מדי מה לעשות.
יום 9 – הפיורדים המזרחיים
בסדר גמור
יום 10-11 – כל האטרקציות של myvatn
כמו שאמרתי, את האטרקציות סביב מיווטאן אפשר לסיים ביום אחד, יש אמנם לא מעט אבל הן קצרות. יש כמובן אופציה לכל מיני פעילויות נוספות כמו שכירת אופניים, רכיבה על סוסים. גם פה יש מרחצאות חמות סטייל הלגונה הכחולה. בין הפיורדים המזרחיים למיווטאן יש את מפל דטיפוס ומפל סלפוס – שניהם מאד מומלצים. מכתש אסבירגי – נחמד. לא ברור לי אם ולמתי תיכננת אותם. שיט ליוויתנים גם בתכנון ?
יום 12 – akureyri
בין מיווטאן לאקוריירי יש את מפל גודפוס – חובה.
מכאן מתחיל לבנות על פי ההמלצות שלך ושל כל מיני אתרים שראיתי
יום 13 – מפל Aldeyjarfoss + עוד משהו (אולי הראפטינג שהמלצת)
במפל הזה לא היינו, הראפטינג מצוין.
יום 14 – into the glacier, Grábrók crater + Glanni waterfall
מצוין
יום 15 – חצי האי Snaefellsnes
בסדר גמור
יום 16 – עדיין אין לי כלום
שני אתרים בדרך לריקאוויק שלא הספקנו: מכתש אדלבורג, מפלי גלימור.
יום 17 – רייקיאביק, הלגונה הכחולה, אולי המסלול שהמלצת העמק המעשן
יום 18 – חזרה
-
היי מיכל.
גיליתי את המקום הזה אתמול. בגדול זה נראה באמת מדהים.
אולי נשתמש ביום השני במיטוואטן בשביל לבקר שם.
תודה על ההמלצה ועל הקישור.
-
תודה רבה רונית. נראה שיש לי עוד עבודה לעשות ולהשלים את המסלול.
וגם להתחשב בזה שבסוף כנראה ניקח רכב 4X4 מה שיכניס עוד קצת שינויים.
אחזור בהקדם בשביל להתייעץ עוד…

-
טוב, חוזר לעוד סיבוב אחד קטן עם טיול מובנה יותר. אשמח לשמוע את דעתכם.
ניסיתי להכניס גם דברים מיוחדים כמו טיול בסופר ג’יפ, שייט לווייתנים, טיסת נוף וכד’.
לא כ”כ הצלחתי בינתיים להכניס כמה פעילויות שכן רציתי כמו ראפטינג ואופנועי שלג, אבל בגדול זה יכול להחליף את הדברים האחרים שרשמתי במידה ונחליט.
השאלות הן:
1 – האם המסלול סביר ומאוזן?
2 – האם המסלול מתאים לנסיעה עם ילדה בת 6? כלומר, האם יש מספיק אטרקציות גם עבורה? אציין שבביקורים בעיירות, אני מניח שנבקר גם בבריכות מקומיות, והיא חולה על זה.
3 – אם יש המלצות לטיולי שטח עם הג’יפ, אשמח לשמוע, כי זה משהו שאמור להיות ממש מיוחד, ולמעט הגעה לאתרים מסויימים (כמו שמורת landmannalaugar) לא הכנסתי כאלה.
תודה רבה רבה למשיבים.
יום 1 – הגעה לריקיאביק בצהרים. טיול בעיר, לינה בעיר
יום 2 – חצי יום ריקיאביק, מסלול גולדן רינג, לינה בhvolsvollur
יום 3 – ביקור באי heimaey, מפל seljalandfoss, אפשרות לטיסת נוף. לינה בhvolsvollur
יום 4 – מפל gljufrabul, טיול מוזמן בשמורת תורסמורק או מסלול העמק המעשן, מפל skogafoss. לינה בhvolsvollur
יום 5 – שמורת landmannalaugar. לינה בvik
יום 6 – שמורת dyrholaey, חוף הים השחור, העיירה vik. לינה בhof
יום 7 – לגונת הקרחונים, סקאפטפל, אופציה לסיור פאפינים. לינה בhofn
יום 8 – סיור בסופר ג’יפ על הקרחון, העיירה hofn, חוף stokksnes. לינה בhofn
יום 9 – פיורדים מזרחיים. לינה בegilsstadir
יום 10 – טיולים סביב myvatn. לינה בhusavik
יום 11 – שייט לוויתנים, מפלים דטיפוס וסלפוס, אסבירגי. לינה בhusavik
יום 12 – מפלי גודפוס, אופציה למפלי אלדייארפוס, אופציה ליום טיול באסקיה. לינה בakureyri
יום 13 – העיירה akureyri, חצי אי הטרולים. לינה ב akureyri
יום 14 – חצי האי vatnsnes. לינה באיזור (thingeyrar, או בהמשך)
יום 15 – מפל גלאני, גרברוק, סיור into the glacier. לינה בborgarnes
יום 16 – חצי האי snaefellsnes. לינה בborgarnes
יום 17 – ריקיאביק, בלו לאגון, רייקיאנס (מגדלור או איזשהו טיול אחר). לינה ברייקיאביק.
יום 18 – נסיעה לשדה.
-
לצערי אין סיכום.
נעזרתי בבלוגים כאן באתר ובאתר של דייויד קליר, שהוא מאד מקיף ומכיל המון מידע.
-
לפני שנתיים ערכנו טיול משפחתי עם ילדים באיסלנד. ראיתי שקיבלת כבר לא מעט תשובות לשאלות ששאלת, אני מצרף בכל מקרה את תיאור הטיול שלנו – אולי יוכל לסייע לך בחלק מההתלבטויות:
אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן.