גוד מורנינג ויטנאם
-
יום שבת 7 באוקטובר -יום 11 לספירה
יומנו האחרון בהויאן הוקדש ברובו לביקור במקדש מי סון (MY SONׂ)
טיפ:לדעתי חובה לטייל עם מדריך במקדש הנ”ל משום שחלק נכבד מההנאה הם ההסברים.נסיעה של שעה מהויאן בין כפרים ושדות והנה אנחנו מגיעים (עם מיסטר טאן כמובן).
חונים ונוסעים מהחניה ברכבת קטנה אל תחילת המסלול
כמה שהויאן חם במקדשים חם עוד יותר
חוצים גשר עם מעין שער ומתחילים ללכת ביער לכיוון המקדשים
אחד המקומות המתויירים באזור ולא בכדי

המקדשים יפים ומרשימים (תיכף נרחיב עליהם קצת),באחת התמונות מסתתר לו מיסטר טאן

-
קצת על המקדשים הנ”ל (ואני מצטט)”בכפר מקדשי צ’אמפה רבים, בעמק שרוחבו כשני קילומטרים, המוקף בשני רכסי הרים. מי סון הייתה אתר לטקסים דתיים של מלכי שושלת צ'אמפה ואתר הקבורה של בני מלוכה ושל גיבורים לאומים מכלול המקדשים הוא אחד ממכלולי המקדשים ההינדיים הראשונים במעלה בדרום מזרח אסיה, והחשוב שבהם בוייטנאם.”(סוף ציטוט)
חלק מההסברים פותחים צוהר להבנת הדת המנהגים והפולחן של בני הצ’אמפה

המקדשים הנ”ל הופצצו וכמעט הושמדו במלחמת ויטנם על ידי הצבא האמריקאי,בחלק אחר ישנם שרידי פגזים ומוקשים שהאמריקאים פיזרו וההסבר של מיסטר טאן נותן כיוון מחשבה נוסף לגבי המלחמה הקשה הזאת.אנחנו רובנו שחונכנו למחשבה שהאמריקאים והדרום היו הטובים אל מול הרעים שהיו הקומוניסטים והצפון ויטנאמים.הסיפור הרבה יותר מורכב מזה…..

ניתן לסייר במקום כשעתיים עד שלוש (לפחות) ומאוד מאוד מעשיר ….

-
נפרדים מהויאן היפה הערב
מהחייטים מהמנורות מהריזורט
היה כיף גדול !!!
אהבנו אותה מאוד מאוד
מחר בבוקר מוקדם טסים ליעד הבא

-
יום א 8 באוקטובר היום ה12 לספירה
היום טסים לדאלאת !! עיר הררית וקרירה יחסית
טיפ:שימו לב שמהויאן לדאלאת יש טיסה אחת ביום ולפעמים 2,זה שדה קטן מאוד אז כדאי למי שרוצה לטוס להזמין מבעוד מועד
למה דאלאת ?
כמו שנדלקתי בסיפור של יערי החלוץ על הנסיעה לכפר הירקות ככה כאן.שקראתי על דאלאת ובמיוחד על טיול האופנועים של איזי ריידר בסיפורי מטיילים קודמים,החלטתי שהיא תהייה חלק מהמסלול.הטיסה יוצאת בשבע בבוקר מה שהצריך השכמה מאוד מוקדמת,פוטפרינט דאגו שנקבל קופסא עם ארוחת בוקר מהמלון בחמש בבוקר וזה עזר מאוד.הגענו לשדה מטוס קטנטן והנה אנחנו נוחתים בדאלאת הקרה (איזה כיף)
ופוגשים שם את מיסטר ג’ימי המדריך המקומי.
45 דקות נסיעה מהשדה ואנחנו מגיעים למלון שלנו.
מלון סאמי-דאלאת הוא מלון טוב.המיקום שלו כ20 דקות הליכה מהאגם ומהמרכז מצריך להשתמש במונית מדי פעם.אבל חוץ מזה הוא היה בסדר גמור.ולמרות שעת ההגעה המוקדמת החדרים היו מוכנים עבורנו.
התאוששות קלה,פרידה מג’ימי עד ליום המחרת.היום אנחנו מסתובבים בדאלאת לבד.

-
אז מה יש בדאלאת ? “ואני מצטט,דאלאת (דא לאת - Dalat Đà Lạt) עטופה בנוף מרהיב של אגמים, כפרים, מפלים, יערות וגנים יפים. מטיילים מגיעים לדאלאת ההררית והקרירה כמפלט מהחום הכבד ומקומיים מגיעים אליה כדי לחגוג ירח דבש בעיר הרומנטית והקיטשית הזו. היא נמצאת בהרי המרכז, בנוף שונה מאוד משאר ויאטנם ויש בה משהו שכובש מהרגע הראשון.” (סוף ציטוט)
לא כל האזורים כאלה…….בדרך מהמלון לאגם עברנו בשוק והוא לא כזה רומנטי…….
תחנה ראשונה אגם סואנג הואנג עם סירות הפדלים בצורת ברבור.כפי שמשתקף בתמונות קריר ומעונן.מתאים בול לטיול הקפה סביב האגם

-
תחנה שניה:הבית המשוגע.ואני מצטט”(Crazy House) – מבנה מוזר ומיוחד במינו, שהפך לאטרקציה לתיירים בעיר. בנתה אותו אדריכלית מקומית בצורה ביזארית עם חדרים מוזרים בצורת מערות, חיות וקורי עכביש. ניתן גם לישון בחדרים המשונים אם תרצו. כניסה עולה כ-30,000 דונג ולינה של לילה עולה 20-80 דולר. (סוף ציטוט).

הדעות חלוקות על ביקור בו,חלק מהמטיילים כתבו שהשתעממו אנחנו דווקא מאוד נהננו מטיול במבוכים ותצפית נהדרת על דאלאת

-
תחנה שלישית:תרתי משמע…...תחנת הרכבת הישנה של מסילת הקרמיאר
קודם כל מדובר במבנה יפהפה.
במקום ישנה רכבת ישנה שלעיתים אפשר לנסוע איתה עד לפגודת לין פואק כ8 קילומטר.
סיירנו קצת בתחנה וברכבת והתאכזבנו ש…………..הרכבת נוסעת רק שיש כ25 אנשים רשומים.לא היו לצערנו

-
צהרים טובים ליאור,
ראית תמונות מן הטייפון שפקד את הויאן?
מקווה שהכול יתוקן עד שנגיע.

לגבי דאלאת- אהבתי את תמונות הבית המשוגע.

מה הרעיון שמסתתר מאחורי העיצוב המוזר?
תודה עבור ההמלצה לבקר בתחנת הרכבת.
גם אנחנו נלון בסאמי הוטל.

נילי
-
הי נילי
טייפון בהויאן זה דבר לא נדיר,מניח שידעו להערך לכבודך
לגבי הבית המשוגע-יודע שתכננה אותו בתו של נשיא ויטנאם לשעבר אחרי סיום לימודי ארכיטקטורה במוסקבה,אין לי שמצ מה עומד מאחורי הסגנון הזה
ממשיכים………
אז רכבת לא לקחה אותנו למקדש לין פואק,אז לקחנו מונית

מקום מרהיב,עם פסלי ענק,ומגדל שניתן לטפס בו במדרגות עקלקלות
7 קומות

-
המקום ממוקם כעשר דקות נסיעה במונית (אולי טיפה יותר) ממרכז דאלאת
ובמתחם יש גם דוכני אוכל.
הסתובבנו בין הנזירים

ופסלי הענק

בערב סעדנו בבית קפה מסעדה מומלץ בשם v cafe גם טעים וגם יש הופעות חיות של זמרים. תם לו יומנו הראשון בדאלאת
-
יום ב ה9 באוקטובר-יום 13 לספירה
אחד הימים שחיכיתי להם בציפיה,טיול אופנועים עם מדריכי האיזי ריידר
יש מסלולים של מספר ימים אפילו מהויאן לדאלאת,אבל אנחנו הסתפקנו במסלול של יום שלם מסלול סובב דאלאת.
המפורסם והידוע בין המטיילים הישראלים הוא חואן אבל אנחנו החלטנו לסמוך על פוטפרינט ועל ג’ימי.פגשנו את ג’ימי ועוד 3 מדריכים על אופנועים ויצאנו לדרך
אז ככה זה הולך…….

יציאה מהמלון בדאלאת ורכיבה בכביש המתפתל,הכל ירוק.אוויר הרים צלול כיין
מזג האוויר בהזמנה.
טיפ: לא להסתמך על המסלול שהכין הסוכן,אלא להתייעץ עם המדריך המקומי.ג’ימי למשל לקח אותנו למפל רחוק יותר פראי יותר ופחות מתוייר ממה שהופיע בתוכנית,אבל עוד חזון למועד
עצירה ראשונה לתצפית על דאלאת

-
תחנה ראשונה:
שדה תותים

חממת פרחים

בכל מקום מקבלים הסבר מאחד המדריכים על חיי המקום חיי החקלאים והחקלאות המקומית

-
ממשיכים לנסוע על האופנוע בין הכפרים

עוצרים לטרק קטן,2 קילומטר של עליה ביער
ומגיעים לתצפית מעל מטעי קפה עצומים,מסתבר שויטנאם היא אחת ממגדלי הקפה הגדולים בעולם,אחד המדריכים שלנו למשפחתו מטע קפה אז ההסבר הוא ממקור ראשון

-
ואחרי התאוריה הגיע הזמן ליישם בפועל
נסיעה קצרה ואנחנו במפעל קפה מקומי
בזמנו גילו מגדלי הקפה שישנם המון למורים שמסתובבים במטעי הקפה
ובדק מי שבדק וגילה שהם אוכלים את הפולים ואחר כך מפרישים אותם ומהפולים המופרשים יוצא קפה משובח
אז כיום מגדלים במפעל למורים מאכילים אותם בפולי קפה ומשתמשים בפולים המופרשים כקפה איכותי(קפה קקי בעגה שלהם)
ככה זה נראה והקפה הזה באמת מצויין והוא יקר מהקפה הרגיל

מעל המפעל ישנה חנות קפה ואין כמו לשתות קפה מקומי לשבת במסעדה עם נוף לאגמים.הפסקת קפה מהמשובחות שהיו לנו

-
צהרים טובים ליאור,
העתקתי את שם המסעדה בדאלאת והלינק אליה. מקווה שנדגום.

כמו כן ראיתי שהמלצת על מסעדה הודית בהוי אן, אבל לא ראיתי המלצות על מסעדות בסאפה ובהאנוי. לא היה משהו מומלץ?
האם אתה יכול להתייחס לאוכל?
הוזהרנו במרפאת המטיילים בשיבא לא לאכול ירקות חיים אלא רק ירקות מבושלים ופירות בעלי קליפה עבה שניתן לקלף. האמנם?

נילי
-
הי נילי
מזל שאת אוטוטו נוסעת,כי אחרת הייתי נרדם
תוך כדי כתיבה,לא הייתי בפורום כמעט שנה אבל באם זכרוני אינו מטעה הוא היה תוסס יותר בעבר.(אבל יתכן שכפי שאני לא ביקרתי הרבה זמן גם אחרים מבקרים כאן לעיתים נדירות יותר)לגבי האוכל:בהאנוי אין לי המלצה,בסאפה היינו באחד הערבים במסעדת לוטוס ברחוב הראשי והיא הייתה טובה בהחלט
לגבי ההפחדות של מרפאת מטיילים:גם לנו נתנו עצות כאמור.הקפדנו כמובן לשתות רק מים מינרלים אבל לגבי ההמלצות על צחצוח שינים במים מינרלים ואי שתיית משקאות עם קרח אזי כבר אחרי יום ירדנו מזה.במסעדות שאנחנו אכלנו בהם היו בדרך כלל מסעדות באזורי תיירות ולא בשווקים ובמבחן התוצאה לא סבלנו מבעיות כלשהן.ירקות אכלנו בהרבה מקומות וגם כאן לא נצפתה בעיה,אבל תזכרי שבמקצועי אני לא רופא
.המלצה חמה לגבי מקום בדאלאת מסעדת vuong pizza . מדובר במקום מדליק עם אוכל טעים ביותר שבקומה התחתונה (המסעדה בקומה 2) ישנו בית קפה עם עוגות ומשקאות טובים מאוד.
ניסינו בפעם הראשונה עוגת מאצ’ה ומשקה מאצ’ה והיה טעים ושונה

-
גוד אפטרנון ליאור,
אכן יש תקופות “יבשות “בפורום.

התעוררות הגדולה השנה הייתה בחגי תשרי.
חלק מהכותבים עזב, לחלק יש בלוגים פרטיים, אבל יש עדיין חלק שמתמיד.
בכול זאת האשכול שלך הנוכחי זכה להמון צפיות, גם אם לא ראית כאן תגובות מילוליות, ולי הוא בוודאות עוזר

קח בחשבון שהיעד שאתה כותב עליו, עדיין לא הפך לפופולרי בקרב משפחות ישראליות. רוב המטיילים- תרמילאים ישראלים או משתתפי טיולים מאורגנים.
יש הסבר לטיב המשקה הירוק ולטיב העוגה המצולמים?
נילי
-
ליאור,
גם אני עדיין כאן קוראת אותך וכותבת את הסיפור/ים שלי במקביל (ואת תגובתי הראשונה אצלך כנראה פספסת), אבל אתה צודק שהשנה היו פחות אנשים בפורום, גם אני הרגשתי את זה בשני הסיפורים שלי...אין מה לעשות Facebook killed the forum star
בכל אופן בטוחה שהרבה אנשים יעשו שימוש באשכול שלך בחיפוש עתידי, יש אצלך מידע שלא יסולא בפז למתכנני וייאטנם.
ואפרופו פייסבוק, אתה מוזמן לשים תמונות ומילים גם בקבוצת טיולים בראש טוב בפייסבוק...

-
הי נילי והי מיכללללללללללל
לנושא הפורום רק הערתי אגבית לא התלוננתי חלילה כי גם אני כבר לא מבקר כאן במשך רוב השנה לאו דווקא בגלל הפיסבוק אלא פשוט מאילוצי זמן.מי שבא ברוך הבא.
אני דווקא מוצא בפורמט של הפורום ובפורום הספציפי שלנו יתרון על פני מדיות אחרות וברוב התכנונים שלי אני שואב ממנו מידע,ומשתדל שיש לנו טיולים מענינים גם לשתף.
מיכל ראיתי את הסיפור שלך אבל טרם הספקתי לקרוא כתיבת הסיפור שואבת ממני המון המון זמן,אבל אגיע אליו ואקרא (הסיפורים שלך תמיד מענינים)
ונילי אני באמת שמח על השאלות שלך ומקווה שהמידע שלי יהיה לעזר.הדירבון שלך לשבת ולכתוב היה אחד הזרזים עבורי כן לספר כאן על ויטנאם.
לגבי המאצ’ה יש לו סגולות רבות בתרבות היפנית הנה הסבר שמצאתי ברשת
ממשיכים על האופנוע (נילי לא יודע באם הכנסתם את הסיור הנ”ל אבל אפשרי בהחלט לעשות אותו גם עם ואן ,הוא מומלץ מאוד מאוד)
תחנה הבאה מפעל איטריות משפחתי קטן

הכל נעשה כאן על ידי המשפחה משלב קבלת האורז ותפוחי האדמה (יש גם אטריות תפ”א) ועד השלב המכירה ללקוחות מהכפר והסביבה.

קיבלנו הסבר על תהליך היצור ואף טעמנו

-
ממשיכים על האופנוע,ומכיוון שג’ימי המליץ על מפלי הפיל ומכיוון שהיינו כבר אתמול בפגודה אחרת בדאלאת עצרנו בפגודת LINH AN TU

ממוקמת 30 ק”מ מדאלאת בסמוך למפלי הפיל.סמלה המסחרי הוא הבודהה הצוחק