רומא בימי גשם
-
אנחנו מתעתדים להיות ברומא בין התאריכים 6-10/11. תחזית מזג האויר לתאריכים אלו ע”פ accuweather אמורה להיות גשומה. (השתנה לצערי מהשבוע שעבר שאז הם צפו מזג אוויר שמשי...מבקשת הצעות לאן ללכת במזג אוויר גשום.
-
-
ומעבר למה שנרשם – תחזית לעוד שבוע וחצי לא יכולה להיות מדוייקת… זה עשוי עוד להשתנות כמה פעמים.
נסו לבדוק בעוד כמה אתרים ותראו הבדלים קרוב לוודאי
-
מדובר על תחזית לעוד שבועיים כמעט כך שאי אפשר לקחת אותה ברצינות.גם אם יירד גשם ,קחו איתכם מטריה וצאו לטייל. ברומא כל המקומות המרכזיים והאטרקציות נמצאים בחוץ ולא בתוך מבנים מקורים. היוצא מהכלל היחיד אולי זה מוזיאון הוותיקן ,אבל גם לשם עד שתגיעו תצטרכו ללכת הרבה ברגל. בכל מקרה ,אל תתנו לגשם להרוס לכם את הטיול. תהנו, רומא עיר מדהימה.
-
ברומא יש מבחר עצום של כנסיות ומוזיאונים מדהימים שיכולים למלא לכם את כל הטיול בקלות. אין טעם לנסות לפרט אותם בשרשור אחד.
אפשר כמובן להגיע אל כולם בתחבורה ציבורית.
כדאי לכם לקרוא קצת ולשאול שאלות ספציפיות על מקומות שמענינים אתכם.
-
לרומא באים כדי לראות את הקולוסיאום והפורום הרומי, המדרגות הספרדיות, פונטנה די טרווי, פיאצה נאבונה,פיאצה ונציה, נהר הטיבר והטיילת שלגדותיו ,שכונת טרסטוורה ועוד ועוד. אלה המקומות שעושים את רומא מיוחדת.כנסיות ומוזיאונים זה נחמד אבל יש אותם בכל עיר גדולה באירופה ולא בשביל זה מגיעים לרומא.
-
אני מבין שאת (או אתה) לא הגעת לרומא בשביל מוזיאונים וכנסיות אבל אני לא בטוח שאתה מייצג.
יש ברומא מבחר יצירות אומנות ומוצגים ארכיאולוגים יחודים שלא תמצא כמותם בהרבה ערים בעולם. אני בטוח שיש לא מעט מטיילים שמגיעים לרומא גם בשביל המוזיאונים והכנסיות.
ברור שהמטיילים לא מגיעים רק לכנסיות ולמוזיאונים, אבל רבים מקדישים להם לא פחות זמן מאשר למקומות ברשימה שלך.
בימים גשומים וסוערים או חמים במיוחד מוזיאון או כנסיה הם פתרון מצוין. יש ברומא לא מעט ימים כאלה.
-
כמו שכבר כתבו אין כמעט שום משמעות לתחזית לזמן כזה. לכול היותר 5 ימים קדימה. אבל לפני 3 שנים היינו ברומא בערך באותו זמן וירד גשם ברמה זו או אחרת
כמעט כול יום. פשוט לובשים שכמיות שנמכרות שם ואפשר לעשות כול דבר.
אם תרצי את הסיכום שכתבתי אתן לך קישור אבל זה לא רק מקומות לגשם.
-
טסנו לרומא בנובמבר מזג האוויר היה נפלא לא ירד גשם. תהנו כיף לכם.