צפון תיאלנד שאלות
-
שואלת כאן ולא בפורום תיאלנד כי שם לא כל כך עונים
יש לנו 7 ימים מלאים בצפון
הכיוון שתופס כרגע הטיול הפרטי הוא לנסוע לכיוון צ׳אנג ראי וטיולי טבע עם המדריך ומספר ימים בצ׳אנג מאי פעילות אישית
אז ברור לי שאומנות וקורס בישול אין בעיה לעשות לבד
מה לגבי ממפעלי המשי והמטריות ? גן חיות ( הפנדות( מוזיאון תלת מימד , מפלי buathong?
לגבי כל האתרים הללו האם כדאי להוסיף יום לטיול הפרטי או שזול יותר לעשות לבד?
מה בנוגע ליעילות ? אני לא רוצה לחסוך 2 גרוש ולבזבז מלא זמן
עוד כמה שאלות :
1.קורסי בישול . מי עשה בצפון? באיים? באיזה פורמט וכמה זמן זה לקח?
2.אומגות . מה אורך הפעילות ? האם אפשר לשלב עוד משהו ביום הזה ( גן חיות או מפעלי משי וכו )?
-
ועוד שאלה – טרקטורונים באיזור צ׳אנג מאי
מישהו עשה ? ילדים יכלו לנסוע לבד?
עש מקום מומלץ?
-
המוזיאון תלת מימד נמצא למיטב ידיעתי בצאנג מאי עצמה. מונית טנדר או טוקטוק יביאו אותך לשם.
נראה לי שלמפעלים אפשר להגיע עצמאית עם מונית או נהג, אצלינו זה היה חלק מהטיול המאורגן. מקוצר זמן היינו רק במפעל המטריות. גם את האומגות עשינו כחלק מהטיול המאורגן, הפעילות של האומגות נטו לוקחת בערך שעתיים. כשעושים את זה בפני עצמו זה לוקח כמעט יום שלם. אצלינו זה השתלב במסלול גם גיאוגרפית. המרכז למטייל תאילנד מוציא טיולי יום ל-flight of the gibbon. תמצאי בצ’אנג מאי בכל פינת רחוב סוכנויות שמוציאות טיולי יום לאומגות השונות. בד”כ משלבים עם עוד איזה מפל בדרך וארוחת צהריים כדי לתפור טיול של יום שלם.
-
היי איילת,
אנחנו הגענו למפעלים בטיול הפרטי המאורגן. בעייני זה די היה בזבוז זמן.
לגבי סדנת בישול: יערי היה באחד האיים בקיץ האחרון.
תפני אליו.
נילי
-
איילת,
כפי שכתבתי גם באשכול סיכום הטיול, יהיה משמעותית זול יותר אם תקחו מונית ותגיעו לכל המקומות האלו לבד. יום טיול עולה כ 10000 באהט, נהג מונית ליום יעלה לכם 1500 – 1800 באהט.
אורנה
-
אמנם לא שאלת אבל אני מניחה שתגיעו גם ל-Pai
ליד פאי ישנה שמורת טבע מדהימה עם מעינות חמים שנקראת Pai Hot Spring
השמורה עצמה יפה אבל תופעת המים החמים מאד מיוחדת. אפשר להתרחץ בחלקים מסוימים ובחלקים אחרים הקרובים יותר לנביעות אפשר לפגוש מקומיים המבשלים ביצים קשות במים. מאחר והמים עם גופרית אז הביצים יוצאות מלוחות וטעימות…

-
הי איילת
אנחנו עשינו את מפעל המטריות, המשי ,האומגות ומוזיאון התלת מימד כחלק מהטיול המאורגן ,אך אם יש לך שבוע את יכולה לפצל ולעשות בנחת. מוזיאון התלת מימד ממש נמצא במרכז העיר ולפי דעתי האומגות והמפעלים די קרובים אחד לשני מחוץ לעיר ,בקשר לקורס בישול וטיול טרקטורונים יש בבלוג של דוד ,אגב בלוג מעולה על צפון תאילנד
-
אנחנו עשינו טרקטורונים. נתנו גם לילדים לנהוג.
הבן שהיה אז בן 16 נהג לבד.
לבן ה13 היה מלווה ונתנו לו לנהוג לבד רק במסלול צדדי בתוך מטע.
כמו שאמרו לך. מוזיאון התלת מימד הוא בתוך צ’אנג מאי. לא צריך אליו לא טיול פרטי ולא מונית (אולי טוקטוק). הוא במרחק מאה מטרים מבית חב”ד.
מה שכן, כרטיס לתיירים עולה יותר יקר מכרטיס למקומיים. לכן אני ממליץ לך לקנות כרטיסים מהחנות של “ישראל 669”. אם זה עדיין רלוונטי אז דרכם ייצא יותר זול.למפעלים גם לא צריך “טיול פרטי”, בפתח המלון שלכם יחכו לכם מכוניות עם נהג תאילנדי ורק תגידו להם לאן אתם רוצים להגיע, יעלה לכם פחות.
אורך הפעילות של האומגות הוא בערך חצי יום. זה למסלולים של ~30 אומגות. אפשר לעשות עוד משהו באותו יום. אם זה היה תלוי בי, הייתי מחפש אומגות שהמסלול שלהם יותר קצר כי ~30 זה יותר מדי לסבלנות שלי.
-
מסכימה עם אלעד לגבי האומגות, אנחנו עשינו את המסלול של איזה 19 אומגות, כשעה וחצי, וזה בדיוק היקף הזמן המושלם בעיני לפעילות הזאת. בלי קשר לפציעה שהיתה לי באומגה האחת לפני אחרונה בסוף, נהניתי *מאוד* מהאומגות, אבל מעל 20 זה כבר היה מתחיל לייגע.
לגבי מפעל המטריות – די מיותר בעיני. אנחנו עצרנו שם בדרכנו חזרה לצ’יאנג מאי מהטיול המתגלגל, וזה היה בסדר בתור עצירה על הדרך, אבל לסוע במיוחד נראה לי בזבוז זמן. ואם אני חושבת שאני כבר קולטת קצת את הראש שלך גם את עלולה לחשוב ככה…
אם כבר פרטי אמנות מעניינים, אם יוצא לכם להיות בצ’יאנג מאי ביום ראשון, יש שם שוק לילה מיוחד רק של יום ראשון בעיר העתיקה (לא שוק הלילה הרגיל, שגם בו בטח תהיו) עם יותר דגש על פריטי אמנות מקומית (כולל אמנים משבטי ההר שמגיעים במיוחד לשוק הזה), ופחות על בגדים ושמעטס של השוק הלילה הרגיל.
-
תודה
אני באותו עניין….
טיול לצפון
האם יש בדרך לצאנג ריי או. חזרה מקום נחמד עם מעיינות חמים לרחצה?
הציעו לנו איזה שהם מעיינות חמים אבל אני מתרשמת שזה רק לצפיה / בישול ביצים והאתר בתוך אזור של שוק וחנויות ולא ממש לרחצה. לא נהיה באזור פאי
תודה
איריס
-
שואלת כאן ולא בפורום תיאלנד כי שם לא כל כך עונים – גם שם עונים …
יש לנו 7 ימים מלאים בצפון – אין לכם זמן ל PAI
קורס בישול – אפשר להזמין לבד או באמצעות אחד הסוכנים המקומיים שם … זה ייקח כחצי יום…
מפעלי המשי והמטריות – אפשר לבד במונית
ספארי לילה – כדאי להזמין אצל אחד הסוכנים המקומיים … יותר זול ויש הסעה מאורגנת .. זה יותר נוח
מוזיאון תלת מימד – “למטייל תאילנד” … מוכר הכי בזול …
1.קורסי בישול . מי עשה בצפון? באיים? – בקראבי … כחצי יום
2.אומגות . מה אורך הפעילות ? – כחצי יום כולל נסיעות וארוחת צהריים
האם אפשר לשלב עוד משהו ביום הזה – כן
“הגרוש שלי” … מציע לך לתכנון את היום הראשון בצפון כיום “קל” … החל מהצהריים … יום ההגעה יהיה “קשה” …
-
יערי שאלתי שמה כמה וכמה פעמים ושאלות שונות.
בד”כ לא ענו בכלל או נתנו לי לינק כללי , אבל לאתשובות מניסיון.
כאן יש המון אנשים שהיו בתיאלנד, ובאורנטציה של טיול משפחות ואל טיול צעירים. והתשובות כאן יותר מפרטות ומתאימות...בעיקר יותר