פראג או בודפשט?
-
זוג עם שלושה בחנוכה
מה מומלץפראג או בודפשט?
מי יותר יפה? מעניינת? אוכל טוב?
-
פראג יותר יפה.
בודפשט יותר מעניינת.
בבודפשט האוכל יותר טוב.
-
אז איך מחליטים??
-
בהתחלה נוסעים לאחד מהם
ואחר כך נוסעים לשני…
מאוד פשוט
-
השנה לX שנה הבאה לY

וברצינות יותר..
חנוכה..ילדים(גילאים?) הייתי חושבת מה יכול לעניין אותם יותר.
זה לא שלא חיים בפראג או מבקרים בה ילדים..אך עדיין…
בבודפשט אפשרויות לינה מגוונות יותר,דירות מלון מאו נוחות,עם 1,2,3 חדרי שינה,שרותים כפולים..קרקס,גן חיות,מוזיאון תלת מימד,פארק מים מקורה,אקווריום,רכבת הילדים ועוד..איך שהו פראג מצטיירת לי יותר רומנטית..לזוג.היא גם זולה יותר מפראג..גם בטיסות..
-
אהבתי את האבחנה של אמה מתגובה 5. מדובר שבתי ערים יפות שקצת שונות . הייתי מגדיר את זה כך שפראג היא עיר יותר קומפקטית וציורית ובודפשט מרשימה יותר מבחינת הגודל, ארכיטקטורה וכו’. בחירה מאוד קשה. אבל אם אתם נוסעים עם ילדים מסכים שהם יהנו יותר בבודפשט.
-
מסכימה עם קודמי, לילדים יש יותר נקודות עניין בבודפשט.
-
בודפשט (לטעמי
)
-
הייתי פעמיים בפראג בשתי הפעמים בדצמבר.
בבודפשט הייתי 3 פעמים מתוכן פעם אחת בדצמבר (שנה שעברה)
אני יותר אוהב את פראג בטח בדצמבר, אבל אני מטייל בלי ילדים ונראה לי שמבחינת אטרקציות בודפשט קצת יותר מתאימה לפי מה שיוצא לי לקרוא. פראג יותר רומנטית ומתאימה לזוגות.
ובלי צחוק השנה לעשות אחת מהן ושנה הבאה לעשות את השניה שתי הערים שוות ביקור!
-
אהבתי את העצה של imeshy.
כמה ימים ? בנים?בנות?ובני כמה?
גורמים חשובים שחסרים למתן עצות.
זאת ועוד
איזה סוג של תוכן טיול ההורים מעדיפים לתת לילדיהם? תרשמי לעצמך מה מצאת בכל עיר ונראה לך מתאים לבילוי חורפי .
-
בודפשט מקסימה , הינו פעמיים , פעם בזוג ופעם עם ארבעת ילדנו , ובשתי הפעמים הינו בחנוכה . העיר מקושטת , שוק חג המולד כיפי ומעביר את החוויה . התחבורה הציבורית נוחה ויעילה והמלונות מגוונים. אוכל טוב ועוגות מצויינות , אטרקציות נחמדות ( קרקס , גלגל ענק , מרחצאות , חדרי בריחה , החלקה על הקרח ) אזור מצודת הדייגים , בית הכנסת , השוק המקורה ועוד...הינו 4 ימים עם הילדים ונהננו מכל רגע. קחי בחשבון שקר מאד , אבל אם לבושים טוב , כיף לטייל , לשתות יין או שוקו חם ולהנות מהאווירה הקסומה. מומלץ ביותר !
השנה אנחנו באזור אלזס ...מקווים שנחווה גם אותה באותו אופן .
-
שתי הערים נשמעות מצויין לדצמבר, בפראג רוב האטרקציות נמצאות במרחק הליכה בעוד שבבודפשט האטרקציות מתפרשות על אזור גדול יותר. אם אתם לא מעוניינים בצפיפות תבחרו בבודפשט. אם אתם רוצים אווירה טיפה יותר עתיקה וקטנה בחרו בפראג.
-
התחבורה הציבורית בבודפשט היא בין היעילות שפגשתי באירופה כך שעניין פיזור האתרים הוא פחות קריטי לדעתי.