אלפ"צ קיץ 2018
-
היי,
מתכננת טיול לקיץ 2018 עם 2 ילדים (בן 14, בת 9).
הבן חובב אטרקציות ואקסטרים, אך סובל מאסטמה, ולכן מסלולי טיול מאומצים / טיפוסים / הרים גבוהים במיוחד לא ייכנסו למסלול (להשוואה: בקיץ האחרון טיילנו ביוסימיטי אשר בארה”ב. בגליישר פוינט, אשר אליו הגענו בנסיעה בשאטל, הרגיש מצויין – גובה ההר כ 2200 מ”ר. מצד שני בטיפוס למפלי וורנל התקשה, ועצרנו הרבה פעמים, וסיימנו את הטיפוס בנקודת התצפית על הגשר).
בנוסף, מנסה להמעיט בנסיעות מאד מפותלות. קצת סיבובים ועלייה בהר – סבבה. אבל דרך מאד מפותלת תסתיים בבחילות.
התכנון בגדול הוא נחיתה בג’נבה, 10 ימים באלפי הצרפתיים, רכבת מהירה לפריז לשבוע בעיר, שכולל ביקור בפארק שעשועים (כנראה דיסני).
מעדיפה להתמקם, במידת האפשר, בדירה / צימר אחד לכל משך הטיול.
כרגע חושבת להתמקם באזור אנסי, אבל פתוחה להצעות.
מה בתוכנית?
אנסי: 3 ימים (לא רצופים) נינוחים של נופש וטיולים קצרים באזור אנסי.
בימים אלו נרצה לשלב את הפעילויות הבאות:
בילוי בעיירה גם בבוקר (שוק ?) וגם בערב,
פיקניק ובילוי באגם.
מסעדות בעיירה ועל שפת האגם.
השכרת סירה,
תצפית קול דה פורקלז
מצנחי רחיפה לאבא (ואולי גם לבן)
פארק חבלים לילדים Acro' Aventures Talloires
חוף על אגם אנסי
השכרת אופניים ורכיבה סביב האגם
טירת MONTROTTIER
קניון gorges dufie
יום טיול לאגם בורגה
- גשר Le Pont de la Caille,
- העיירה chanaz ושיט בסירה
- בילוי באגם בורגה:(חוף Châtillon, 73310 Chindrieux )
יומיים – שלושה באזור שאמוני
העיירה שאמוני (שוק ביום שבת בבוקר)
פארק שעשועים לילדים בשאמוני
פארק האיילים מרלה
רכבל אחד: - Grand Montets שמגיע לגובה 3250 מטר ומאפשר טיפוס ומשחקים בשלג ועליה לתצפית על כל האיזור
או פסגות שברכס שממול, שם התצפית הטובה לכיוון ה Mont Blanc. עולים ברכבלים משאמוני ל- Planpraz ומשם ממשיכים ברכבל נוסף לפסגת ה Brevent
- מסלולי טבע קלים באזור שאמוני, אופציות שראיתי:
- Hike to Cerro - Glacier at Les Bossons
- Hike to Chalet de la Floria
- Hike to Cascade du Durard
ובנוסף:
- יום גשם:
- קניות Epgany
- פארק מים vitam
- יום ראפטינג + אגם
- ראפטינג ברמה הכי קלה למשפחה (איפה? איזה? האם מתאים לאמא פחדנית שלא עולה על רכבות הרים ולילדה בת 9?)
- אגם lac de montriond
-
יום שמורת הקרקס הקרחוני, samoens
- שמורת הקרקס הקרחוני
- העיירה sixt fer a cheval
- מפלים cascade du rouget(אופציונאלי)
- אגם / פעילויות אקטיביות ב samoens / morzine
אופציונאלי
- העיירה BEAFORT , סכר רוזלנד
- Yvoire – ביום הנחיתה בג'נבה/ כחלק מהיום שכולל את פארק המים
אשמח להערות / הצעות לשיפור / הצעות היכן להתמקם
תודה רבה.
-
אשמח לתגובות

-
תמקדי בבקשה את השאלה/ות?

כי האם התכנים של אנסי הם ל3 ימים או ליומיים או ל4?-זה בעצם תלוי בקצב שלכם כמשפחה.
-
היי,
האם התכנון הגיוני לאזור, למזג האוויר בקיץ, ול- 10 לילות?
האם יש המלצות נוספות למקומות / אטרקציות שכדאי לשלב ופיספסתי?
היכן כדאי להתמקם?
איך ניתן למצוא צימר שיתאים ל 10 לילות כדי שלא נצטרך להחליף מקום לינה, ונוכל לשמור על גמישות התכנון ביחס למצב הרוח ומזג האוויר?
-
הי,
בטיול שנע על ציר אנסי-שאמוני, אם לא רוצים לפצל לינות, נוח להתמקם באיזור העיירות פאסי-סאלאנש.
קחי בחשבון שיש התנגשות מסויימת בין הרצון שלך לרכז את כל ה-10 ימים בכוכב אחד לבין הרצון להמנע מנסיעות קשות. במיוחד שברשימה שלך מצויים כמה אתרים שלוקחים אותך לכיוונים קצת שונים מהציר הנ”ל, או סתם כבישים מפותלים (בדרך לקרקס הקרחוני למשל יש קטע מפותל, ויש עוד).
נראה לי שעדיין יש מקום לעוד התמקדות בתוכנית שלך, יש קצת תחושה של תפסת מרובה – לא תפסת. גם רשימה עמוסה ומפוזרת גיאוגרפית (יחסית ל-10 ימים), גם רצון לככב את הכל סביב מקום לינה יחיד וגם להקל בנסיעות – ידרוש כנראה כמה ויתורים כואבים...
-
האלטרנטיבה ששקלתי היא 3 לילות בשאמוני (לאתרים בשאמוני) + 7 לילות באנסי (לכל השאר). החיסרון הוא כמובן תלות במזג האוויר.
כמה מפותלת הנסיעה לקרקס הקרחוני?
-
לדעתי 3 ימים לשאמוני זה נורא מעט. במיוחד אם יהיו ימים גשומים. אנסי נמצאת בשולי האלפים ולא מתאימה לטיול באלפים עם ילדים.
בקיץ המיקוד לדעתי צריך להיות באלפים עצמם, בעיקר בגלל שהם מציעים מזג אוויר קריר ונעים רוב הזמן.
פקניק סביב אגמים, מצנחי רחיפה, קניונים ופארקי חבלים תמצאו גם באלפים.
הייתי נשאר עם התכנית של טיול כוכב באזור פאסי.
-
telo, תודה על התגובה אבל אני באמת לא מבינה את הכוונה ב”שולי האלפים” לעומת “האלפים” וכו’.
את הרעיונות לטיולים לקחתי מסיפורי טיל שקראתי שנמשכו שבוע-שבועיים, ובדקתי על המפה את המרחקים. עד שעה – שעה ורבע נסיעה בטיול כוכב נראה לי סביר, אם חלק מהימים הם קל”ב.
לגבי שאמוני מסך כל הטיול נקצה כיומיים של טיולים באזור שאמוני. כמו שרשמתי אנחנו לא נעלה ברכבלים להרים הגבוהים או למסלולים קשים, ולכן רוב מה שמטיילים בפורום סיפרו על שאמוני לא נראה לי רלוונטי עבורנו (הרכבל לאד”מ, האגם הלבן וכו).
האם צפויים ימים גשומים ברמה של אוסטריה? ממה שקראתי נראה שהאזור גשום משמעותית פחות לעומת אוסטריה. אבל אולי אני טועה.
-
הכוונה שלי בשולי האלפים היא הרים נמוכים יחסית בהשוואה לאלפים. אם בשאמוני אתם נהנים מהנופים של רכס המון בלאן עם הרים בגבה של 4800 מטר והקרחונים שלו, אז באנסי רוב ההרים הם בגבה של קצת יותר מ 2000 מטר ואין קרחונים או שלג בקיץ.
עוד מידע בלינק French Prealps
יש בלינק מפה טובה.
אני לא בטוח שאלפים הצרפתים פחות גשומים מהאוסטרים.
גם באלפים הצרפתים יש סיכוי לגשם בקיץ.
בשאמוני אתם מתכננים לעלות לרכבל השני הכי גבוה באזור.
3200 מטר זה גבוה.
יש המון מסלולים באזור שאמוני שמתאימים לכם. אחנו טיילנו באזור כמה שבועות ועשינו המון מסלולים קלים. לא כדאי להגביל את עצמכם למידע בפורום.
יש המון מסלולים נמוכים ביערות ובין הרכבלים הנמוכים.
דווקא לאגם הלבן אתם יכולים להגיע. לא אמור להיות מסלול קשה לילד בן 9.
-
הי,
לגבי הדרך לקרקס הקרחוני: החלק הראשון של הדרך עובר באוטוסטרדה הראשית (תלוי גם מאיפה באים כמובן), אח”כ יש את מעבר ההרים שהוא החלק המפותל, ולבסוף לקראת ההגעה, הדרך נהיית דווקא קלה יותר כי נמצאים כבר בעמק שבתוך מעגל ההרים. אנחנו נמנים על שונאי הפיתולים, בואי נאמר שזה היה בהחלט נסבל מבחינתנו ולא עבר את גבול הטעם הטוב, אבל זו גם לא נסיעה שהיינו רוצים לעשות מדי יום בטיול.
להמחשה: התוכנית המקורית שלנו היתה למחרת הקרקס לעבור באיזור מורזין ואגם מונטריונד בדרכנו ללילה האחרון בשדה”ת, צריך בשביל זה לעבור באותו מעבר הרים ולא היה לנו כוח לסוע אותו שוב אז שינינו את התוכנית למשהו רגוע יותר (אגם פאסי).
לגבי מזג האויר: ההתרשמות שלי, בהשוואה לאוסטריה, היתה שבאלפ”צ, בדומה לאלפים הברניים בשוייץ, אגב – הגשם מגיע בסטים של יומיים-שלושה רצופים, וביניהם כמה ימי שמש, בעוד שבאוסטריה מזג האויר משתנה מגשם לשמש בקצב מהיר הרבה יותר של כמה פעמים ביום. זו רק ההתרשמות שלי ואני לא בטוחה שהיא מבוססת.
בכל אופן, הטיול שלנו באלפ”צ נפתח בשלושה ימי גשם רצופים, ואחריהם רצף שמשי עד סוף הטיול. זה יצא מוצלח, כי הגשם עלה על היומיים הראשונים שלנו באנסי (טיפה ביאס אבל לא ממש קילקל שום תוכנית בצורה משמעותית – טיילנו בגורג דו פיר שמתאים לגשם, ביקרנו בדקתלון וכמובן בילינו בעיירה היפה ובשוק שלה שהם מקסימים גם בגשם).
ביום הראשון שלנו בשאמוני גם ירד גשם שוטף וניצלנו אותו כדי לסוע למונטרה שבשוייץ (טירת שיון, אולפן ההקלטות של קווין ופסטיבל הג’אז), אבל שמחנו מאוד שהשמש הגיעה למחרת לשאמוני ונשארה עמנו עד הסוף, כי ממש מבאס שם בגשם, אין באמת הרבה מה לעשות. אפילו אם לא תכננת לעלות לרכבלים הגבוהים ביותר אלא לעשות טיולים קצרים במקומות נמוכים יותר – בימים גשומים לא תוכלו לטייל, הערפילים מכסים את כל הנוף המרהיב של המון בלאן ואת נשארת רק עם מדרחוב וחצי של חנויות לציוד מטיילים וכמה מסעדות ובתי קפה.
בגלל זה טלו צודק בעיני – 3 ימים בשאמוני זה הימור. אם הם יוצאים לך שמשיים – אשרייך. אם גשומים – פיספוס נוראי. לכן עדיף כבר להתככב בפאסי/סאלאנש כדי לשמור על גמישות.