וייאטנם + תאילנד
-
אהלן!
אני וחברה מתכננות לטוב בתחילת דצמבר הקרוב לתאילנד וייאטנם לחודש וקצת.
רציתי לשאו כמה שאלות
1.המליצו לנו להתחיל מ וייאטנם , אז השאלה היא מבחינת טיסות האם כדאי לנו לקנות הלוך מווייטנאם בנפרד וחזור מתאילנד? ומבחינת הטיסה מווייטנאם לתאילנד האם יש טיסה מווייטנאם לאיזור האיים של תאילנד?
2.פול מון. חלק מהאנשים אומרים שמסיבת האלף מון הרבה יותר טובה ומשתלמת, יש המלצות?
3.אשמח גם לשמוע באופן כללי כמה זמן אתם ממליצים לטייל בתאילנד וכמה זמן בוייטנאם?
תודה לכולכם!
-
מה זה חודש וקצת?
מומלץ בתאילנד חודש
בויטנאם חודש.
נראה לי שכדאי שתכינו שיעורי בית בנושאי הטיסות…..
-
תשובות לפי הסדר-
- אין טיסות ישירות לויטנאם. בכל מקרה צריך לעשות קונקשן . אז לדעתי הכי נוח לעשות אותו בבנגקוק. אין טיסות ישירות לאיי תאילנד למיטב זכרוני (נכון ללפני 3 שנים).
- פולמון זו מסיבה צפופה והמונית עם מלא שיכורים ומוזיקת מיינסטרים. האלף מון פחות המונית (אך עדיין כוללת 1000-2000 איש להערכתי) עם מוזיקה פחות מיינסטרים ויותר אנדרגראונד. אבל מאד מושקעת. אני אישית מעדיף אותה בהרבה.
- כפי שנאמר לפניי, נראה לי שאין לכן פרופורציות לגבי הגודל של וייטנאם ותאילנד... תטוסו רק לאחת מהן .לפרופורציה- אני הגעתי לצפון ויטנאם אחרי כמה ביקורים בתאילנד, ורק המסלול ה”קלאסי” של צפון תאילנד הוא כ10-14 ימים… אז בוודאי שבחודש זה לא ריאלי להספיק גם וגם
-
קחו בחשבון גם את מזג האויר , בייחוד בויטנאם, או באיי תאילנד המזרחיים, אולי חלק מהאיזורים תצטרכו לוותר בטיול הזה ולהשלים פעם הבאה בעונה אחרת –
תלוי איך מתאים לכן:
באיזור הצפון, סאפא וההרים ממש קר עד מושלג.
גם במרכז לא כל כך חם, וצריך לקחת את זה בחשבון כשמבקרים במקומות כמו נין בין ופגודת התבלינים – לשבת שעה בשיט על סירה במזג אויר קריר – לחשוב מראש איך אתן עם מזג האוויר באיזורים האלו ואיפה פחות מתאים.
מבחינת קלות טיול והתארגנות, אז בתאילנד יותר קל וזורם.
מבחינת מחירים ואותנתיות – אז לטובת ויטנאם.
בקיצור, תעשו את שיעורי הבית ותראו, כי זה מאוד אינדיוודואלי מה שמטייל אחד מעדיף לעומת אחר.
לי למשל המליצו לפני הטיול הראשון בתאילנד לברוח מהר מבנגקוק, תיארו לי אותה בתור מקום עמוס ומגעיל. אז כן, גיליתי שהיא באמת מקום עמוס ברובו, אבל ממש ממש לא מגעיל לדעתי, ההיפך...