למה לא באלכסנדרפלאץ בעצם ????
-
לאונרדואכן הלאונרדו טוב… אבל המיקום לא טוב … מקום “יבש” … אין כלום!!!
-
מיקום מלוןבאופן אישי … אני לא אוהב את אזור הכיכר …
כבר הייתם ואת מכירה …
אני הייתי בוחר במלון טוב … שממוקם על קו U / S / אוטובוס … 10-15 דק’ נסיעה מאלכסנדר או קודם …
ואז התמורה תהיה הולמת …
כשאני רואה את הרכב הנוסעים … לא תצאו לארוחת ערב חגיגית … כך שארוחת הערב תהיה בשווקים או במסעדה לידם …
מסיימים … ונוסעים לישון ...
-
היי,
הייתי באוגוסט האחרון עם הבת שלי, במלון פארק אין באלכסנדרפלאץ.
אין לי מושג ולמען האמת, גם לא שמץ של מושג, למה ניסו להניא אותי מלינה באלכסנדרפלאץ.
בעיני מיקום מעולה, כל סוגי התחבורה הציבורית בהישג יד.
הקירבה לתחבורה הציבורית לא גרמה לנו להרגיש כמו בתחנה מרכזית בכלל.
מהחדר במלון לא שומעים שום דבר, והחדר שלנו פנה לכיכר ולמגדל הטלויזיה.
נגישות לחנויות מסעדות, ומרכזי קניות נוספים.
לא מפחיד ולא מרתיע להסתובב שם, גם אחרי שהערב יורד.
בקלות רבה ניתן להגיע משם לכל מקום שרוצים בברלין.
באופן כללי וקצת אישי חזרתי מברלין עם תחושות מעורבות, ממש ולחלוטין ללא שום קשר למקום הלינה.
הטיול שלנו
ענת
-
ענת ,
הסיפור שלך עם בתך חיזק אצלי את הבחירה באלכסנדרפלאץ כמקום לינה.
גם הגבתי בו כשכתבת , כי היו לי תחושות דומות לשלך בברלין.
ברלין בפעם השנייה נלקחה כאופציה רק למטרת הופעה שתביא אותי לעיר,
והנה הגיעה הזדמנות לשווקי חג המולד וזה נראה לי סוג של הופעה ..
הלב רצה וינה או אלזס אבל הכרטיסי טיסה הסתדרו טוב יותר לברלין,
אז אני הולכת לחוות אותה בשנית, ומאוד סקרנית איך זה ירגיש .
תודה שסיכמת את כל מה שאני חושבת לגבי המיקום הזה.
פארק אין - המיקום אכן הכי שווה למטרה שלי אבל פסלתי אותו בגלל כמה סיבות אחרות , ביניהן השירותים והמקלחת השקופים.
לא להרכב שלנו…
נראה שההמפטון החדש לא רחוק בהרבה ונותן תמורה טובה יותר , וגם זול יותר.
יערי - תודה על מה שכתבת.
בדקתי את לאונרדו והוא באמת טיפה מרוחק/מבודד יותר. נשארתי עם ההמפטון.
דווקא כי כנראה לא נגיע לארוחה חגיגית/ לא נצא בערב לבר או מועדון ,
ובוודאי נאכל בשוק.. אז למה לנסוע למקום אחר משם כדי לישון ? ההגיון שלי אומר שאפשר פשוט לישון שם... באלכסנדרפלאץ .
יש לך המלצה למלון ספציפי שאולי תגרום לי לחשוב מחדש ?
-
עדי,
חבר היה ב H2 Hotel Berlin-Alexanderplatz … אמר שהיה טוב מאוד …
אני הייתי,
בהרכב סבתא-אבא-בת … ב BEST WESTERN Amedia Hotel Berlin … לקחנו חדר משפחתי שמורכב משני חדרים עם דלת מקשרת … המיקום טוב, החדר טוב, ארוחת בוקר טובה, מחיר טוב מאוד
בהרכב זוגי … ב HOLLYWOOD MEDIA HOTEL BERLIN … וגם היה טוב מאוד
ופעם אחרת בלאונרדו … החדר וארוחת הבוקר טוב מאוד … “שכונה” ישראלית … אבל את המיקום לא אהבנו !
-
הייתי 4 פעמים בברלין, 3 פעמים מהן בהרכב משפחתי.
פעמיים לנתי ב-Motel One הקשר הופה שממוקם דקות ספורות ברגל במאלכסנדר פלאץ (יש רק חדרים זוגיים). זה האזור האהוב עלי ביותר לשהות בברלין – מרכזי, נוח לתחבורה או להליכה ברגל, מרגיש בטוח בלילה.
כשהיינו בברלין בתחילת דצמבר לנו באזור פוטסדאמר פלאץ (זו היתה נסיעה של הרגע האחרון ושם היה מלון עם חדר משפחתי בתקציב סביר) ולא אהבתי את האזור. במילא בילינו הרבה באזור אלכנדר פלאץ היכן שגם היו שני שווקי חג המולד הכי מוצלחים לדעתנו.
לדעתי אין סיבה לא לישון שם (כולל ב-park inn שהמיקום שלו מעולה לדעתי) אם תמצאי מלון/דירת נופש בתקציב מתאים.
-
יערי- תודה על הקישורים.
H2 בהחלט נבדק כבר , הבעיה היא שחדר משפחתי שם מורכב משתי מיטות קומותיים. לנו ממש לא מתאים ללון כמו באכסניה..
אבל למי שיקרא את השרשור בהמשך , זה בהחלט מלון חדש שנראה מצויין בכל הקשור לחדר הזוגי.
יש גם מלון h4 אגב... רק יקר יותר.
Big o - תודה על החיזוקים.
שמחה לשמוע שאהבתם את השווקים שם. אחרי הכל, זו המטרה העיקרית לנסיעה.
אגב, יש מוטל וואן חדש ממש על אלכסנדרפלאץ , וזה גם שמו.
הבעיה שכמו בזה של הקשר הופה, החדרים זוגיים בלבד ואנחנו לא רוצים להתפצל לשני חדרים. זה גם מייקר.
-
הי עדי
ממש הוצאת לי את המילים מהפה, גם אני תוהה, למה כל הזמן הכיכר הזו מושמצת ויש טענות לתחושות לא נעימות סביבה.
נכון מסכימה שהיא “כיכר” כעורה, אבל ברלין בכלל – זו לא עיר יפה, אין מה לעשות, יש לה את הייחודיות שלה, את “האופי” שלה, את המאפיינים המיוחדים לה, אבל יופי אינו מוביל בהם. במיוחד שכל הזמן העיר הזו במעין שיפוצים מתמשכים. אני סבורה שלינה סביב הכיכר הזו היא נהדרת, מפני שיש שם באמת הכל !! חנויות, מסעדות, תחבורה כולל אוטובוס 100 ו-200.
גם אנחנו נוסעים בקרוב לברלין במטרה אחת – לחוות את שוקי חג המולד והאווירה הייחודית לחג הזה בעיר הזו.מאד התלבטתי, ועדיין קצת מתלבטת, לגבי המלון, אבל כרגע המוביל הוא דווקא הפארק אין שהצלחתי למצוא לו דיל מעולה בבוקינג אז שיריינתי אותי עם אופציית ביטול עד יום ההגעה. אני מבינה שהמלון הזה מושמץ וציוניו אינם גבוהים, אבל זה בגלל העניין של האמבטיה החצי שקופה (לא מפריע לנו בהרכב שלנו) ובגלל שאין שם אינטרנט חופשי (גם לא נורא בעיניי, קונים סים מקומי בכמה יורו) ושעל כל דבר גובים כסף (מה זה כל דבר? שמירת מזוודות – 2 יורו למזוודה – נעמוד בזה, שירותים בלובי – גם לא נורא...לא ממש משתמשים בשירותים בלובי)
המיקום של המלון הזה מנצח בעיניי במיוחד כאנו מדברים על טיול חורף – שזה שונה מלטייל בעונה אחרת. קר בברלין (אני עדיין מאד חוששת מהקור !) קר מאד, והקרבה לכל אמצעי התחבורה – שווה בעיניי המון.
זה יהיה לי הביקור השלישי, כן השלישי בעיר הזו, הפעם במטרה מוגדרת מאד, גם בשני הפעמים האחרונות ישנו בכיכר אלכסנדר והיינו מאד מרוצים. כל הזמן או רוב הזמן או לפחות בפעמים שאנחנו היינו היו שווקים בכיכר, היא המתה אדם ועניין, והייתה אווירה מעולה סביבה, הרגשה טובה, לא מפחיד בכלל, גם בלילה מאוחר.
המלון שלנו בו בעבר היה אייביס סטיליס, מלון מעולה, אבל...מהכיכר יש הליכה לעברו של כ- 8 דקות, במקום שהוא פרוץ ופתוח, ולא נראה לי נעים בכלל בקור. היינו ביוני, וכשהיו משבי רוח בהליכה לעבר המלון, זה לא היה כיף בכלל...אז לא רוצה לחשוב אפילו איך זה בדצמבר. בכל מקרה, זו הסיבה שפסלתי אותו, והעדפתי מלון צמוד לתחבורה ציבורית.
אחרי שכתבו כאן מה שכתבו על הקואדם והשווקים שם, ירדתי גם מכמה מלונות שבחנתי שם (מלון פאלאס, נראה מעולה, כמובן יקר יותר, ואין תחתית ליד, רק אוטובוס 100 ו-200 – לא נראה לי כיף בחורף ובקור לחכות לאוטובוס) וגם מלון קמפינסקי בריסטול נפסל בשל כך אפילו שיש לידו תחתית במרחק כמה דקות.
נשאר על הפרק אולי מלון יורוסטאר (יקר יותר באיזה 150 יורו) או מריטים לידו (דווקא במחיר טוב יחסית) שניהם קרובים לתחבורה ציבורית על פרידריך שטראסה.
אחליט בימים הקרובים, נראה לי “שנסגור” על הפארק אין
בכל מקרה תהנו, ותבלו בהרכב המיוחד שאתם נוסעים בו
-
שרי, אני ממליצה על פארק אין, המיקום שלו מושלם.
ממליצה לבקש קומה גבוהה וחדר שפונה לכיכר ולמגדל הטלויזיה.
כתבתי בסיכום הטיול שלנו שיש מרפסת תצפית בקומה האחרונה שלו עלות של 4 יורו לאדם, גם לאורחי המלון.
הייתי עם הבת שלי ולא הפריע לנו שקירות המקלחון שקופים. אפשר להסיט וילון סביבו.
אם בזק הוא ספק האינטרנט הבייתי שלכם, תורידו בבית את האפליקציה free wifi, ויהיה לכם חיבור חינמי לwifi. לא תצטרכו לשלם במלון. בכל מקום שיש wifi תוכלו להתחבר גם מחוץ למלון.
אגב יש חדרי שירותים ביציאה מחדר האוכל שנמצא בקומה השניה וזה ממש בחינם.
גם בעיניי מלון באלכסנדרפלאץ הוא מיקום מושלם. לא מצליחה להבין מה יש לומר נגד.
-
אנחנו היינו ביורוסטאר לפני שנתיים בדצמבר .
המיקום של המלון מעולה. תחנת הרכבת ממש מתחת למלון. אפילו לא דקה הליכה. יתרון נוסף שיש רכבת ישירה משדה התעופה לתחנה הזו.
המלון עצמו נהדר וארוחת בוקר טובה.
טל
-
תודה לכן ענת וטלזהו
הוחלט “ללכת” על הפארק אין … אין ספק שגם יורוסטאר נהדר ואולי אפילו יש לו בונוס של ספא קטן, אבל הוא לא באלכסנדרפלאץ והוא יקר יותר מהדיל שמצאנו, אז סגרנו את הפינה הזו.
שוב תודות