המלצה לירח דבש
-
היי,
אנחנו רוצים לנסוע לירח דבש באמצע דצמבר למשך כשבועיים.
יש למישהו רעיון/ המלצה ליעדים שבהם לא מצויי וירוס הזיקה?תודה!
-
קודם כל מזל טוב.
לא ברורה לי ההודעה שלך…ברוב העולם אין חשש לזיקה.
אז אם הזיקה זה מה שמטריד אותך-
פשוט תיכנסי לאינטרנט,תבדקי איפה יש את נגיף הזיקה, ופשוט אל תטוסי למדינות האלו…
על בסיס מה את רוצה שיבססו לך המלצה לטיול לירח דבש?…
(ראיתי שאת אותה הודעה פירסמת בפורום אפריקה ובפורום אסיה כך שאת לא באמת ממוקדת על שום יבשת ,שלא לדבר על מדינה...אי אפשר להמליץ לך אם את לא עושה את המינימום ולפחות רושמת מה מעניין אותך בטיול, אילו מדינות מושכות אותך בגדול וכו’)
-
לפי ההמלצות של משרד הבריאות- ב- 80% מהיעדים, פרט לאירופה נגועים בזיקה, לא אקח סיכון על סמך המשפט “אין חשש לזיקה” בעוד ובמשרד הבריאות יש אזהרות ברורות.
הייתי שמחה לקבל המלצה מזוג שחיפש/ מחפש יעד וקצת מוגבל בגלל נגיף הזיקה.
נכון, לא התמקדתי באיזור מסויים כי אנחנו די גמישים ופתוחים להצעות,
אז…….יש הצעות?
-
הנה לינק עם מפת העולם שמראה איפה הנגיף קיים ובאיזה סבירות.
https://wwwnc.cdc.gov/travel/page/world-map-areas-with-zika
תתמקדי ביבשות אירופה אוסטרליה ובצפון אמריקה אם את ממש חוששת מהזיקה ולא מעוניינת לבדוק פרטנית ברמת המדינה…
ובאופן אישי אציין שנראה לי יותר נכון (וכנראה שיגרום לכך שתהנו יותר בטיול...) קודם לחשוב אילו מדינות בכלל מעניינות אתכן לירח דבש, ואח”כ פשוט לבדוק האם יש בהן חשש לזיקה או לא…
נראה לי קצת מוזר ולא יעיל לעבוד הפוך…
בהצלחה ושוב מזל טוב

-
גם בהודעה השנייה לא עזרת לי והוספת מידע לא רלוונטי שאותו אני כבר יודעת. (לא ביקשתי מפת זיקה אותה כבר ראיתי, ביבשות שציינת הוירוס נמצא לכן פניתי לזוג מנוסה לקבלת המלצה ליעד ספציפי)
חוזרת לבקשה שלי- מעוניינת לשמוע המלצות מזוגות שנסעו/ נוסעים לירח דבש ביעדים בהם לא נפוץ וירוס הזיקה.
תודה לעונים

-
אני מתנצל שניסיתי לעזור ולשלוח לך לינק עם פירוט מדויק על מצב הזיקה בעולם, באמת איך לא ניחשתי בטלפתיה שכבר ראית את זה?
ולתת לך עצה על איך לחשוב אחרת כשאת בוחרת יעד לירח דבש??איזה חצופים האנשים האלו שמקדישים מזמנם כדי לנסות לעזור למי ששואל בפורום...
הנה אנסה לעזור שוב – פריז אחלה יעד לירח דבש, ואין שם זיקה למיטב הבנתי.
גם באורגוואי לפי הלינק המצורף וגם בצ’ילה.
בכל 3 היעדים האלו הייתי.
-
היי אנחנו גם באותה בעיה בידיוק, לא חסר אנשים משועממים שסתם מחפשים להגיב תעזבי אותו…
קיצר קשבנו על איי סיישל הבעיה שזה נשמע יעד שאחרי שבוע ממצא את עצמו…
אתם חשבתם על משהו?
-
הצעת ייעול: קודם כל, תגדירי מה את רוצה. כולנו יכולים לזרוק שמות של יעדים, אבל מה בכלל את רוצה לעשות בירח דבש? את מחפשת חיי לילה ומסיבות? חופשה בחוף? טרק לעתיקות האינקה? לקפוא בקרחונים? מוזיאונים? אי אפשר להמליץ על יעד בלי לדעת מה מעניין אתכם.שנית, לרוב המשיבים אין מושג קלוש איפה יש זיקה ואיפה לא כי זה לא באמת רלוונטי אליהם – אז עדיף לכתוב מראש אלו מדינות לא באות בחשבון מבחינתך. או לרשום מה כן בא בחשבון (אם רק 20% לדעתך אפשרי) ולשאול מה כדאי מתוכם בהתחשב בכך ש”תחומי העניין שלי הם...”
-
### אזעקת ציניות###
Keves160 די נו אתה סתם עוד משועמם שמחפש להגיב...

###אזעקת ציניות###
-