סים להודו
-
שלום
אני נוחת במומביי וממשיך בטיסת פנים לאודייפור.
אפשר בנמל התעופה במומביי לקנות סים?
או – מקום מומלץ באודייפור לקנות את הסים?
-
ממליץ שתחכה עד שתגיע לגסט האוס \ מלון באודייפור. משתי סיבות:
הראשונה היא שהודו כידוע מחולקת למדינות, וכרטיס סים משויך למדינה. זה אומר שהתעריפים שתשלם כאשר אתה מדבר במדינה אליה משויך הכרטיס יהיו זולים יותר מאשר אלה שתשלם כאשר יצאת מהמדינה. לדוגמא, אם תקנה במומביי את הכרטיס תשלם על שיחות נכנסות ברג’סטאן. אם תקנה באודייפור לא תשלם על שיחות נכנסות ברג’סטאן. אפשר לרכוש ולהטעין כרטיס סים בכל פיצוציה ברחוב.
הסיבה השנייה היא שבדרך כלל כל שירות בשדה התעופה הוא יקר יותר, ואתה לחוץ יותר בזמן אז לא בטוח שתשים לב לכל ההסברים. כאשר תגיע לגסט האוס, מכיוון שאתה אורח שלהם והם לא רוצים שתברח אחרי יום הם יוכלו להסביר לך איפה כדאי לקנות ואיך זה עובד ולסייע לך אם תצטרך, למשל אם הכרטיס לא פועל מספר שעות אחרי שרכשת אותו. תוכל גם לבקש מהם לקנות אותו עבורך (תמורת עמלה של שקל - שניים – שלושה) ולחסוך התעסקות טכנית עם זה.
תהנה בטיול.
-
תודה רבה!
-
טיפ קטן – תכין צילום של הדרכון (נדרש בקניית סים).
-
תודה.
אצלי זה פק”ל לשמור בכל תיק סט צילומים של הדרכונים, כולל בטלפון.
-
שלום,
חזרנו ואני רוצה לעדכן לגבי הסים.
קנינו אותו בחנות קטנה בשוק באודייפור, עלה 250 רופי שזה 4 דולר לג’יגה אחת.
היינו צריכים לתת צילום דרכון, תמונת פספורט, והסים עבר אקטיבציה כעבור 48 שעות.
תודה לכולם.
-
סנצ'ו, הבעיה שהנתון לא רלוונטי כי התעריפים משתנים מחברה לחברה, ממדינה למדינה ובמשך הזמן.
במשך שלושה חודשים ככה:
קניתי, לבושתי, סים של vodafon בש.ת. דלהי.
מעברלעלות היקרה של הסים שילמתי 350 רופי לחבילת גלישה בלבד של 5gb ל 28 יום.
כעבור חודש שילמתי בסיקים לחידוש 96!! רופי לחבילת גלישה של 10gb!! ל 28 יום
וכעבור עוד חודש, בג'ייפור, - 400 רופי ל1gb ליום ל 70 יום (1gb מתחדש כל יום בחצות).
בדרך היו עוד כל מיני מבצעים במחירים שונים לנפחים שונים ולתקופות שונות. אני גם מניח שבחברות אחרות (Airtel, idea ועוד) המצב דומה.
ככה שכמו שאמרתי - אין משמעות לניסיון שלנו לגבי הבאים אחרינו.
הדבר היחיד שנכון - שיש בהודו אפשרות לסים מקומי במחירים זולים יחסית וכדאי לעשות את המאמץ.
ועוד דבר - תאי (כרגיל) ושחר צודקים.
-
תודה על ההבהרה וגם אתה כמובן צודק.
המטרה היתה רק להבהיר את סדר גודל המחירים לקניית סים מקומי.
בשל כך, גם לא ציינתי גם איפה בדיוק רכשתי.
השורה התחתונה – לפחות במקרה שלי, הסים זול מאד.