קונקשן ארוך - טיול מאורגן
-
למי יש מושג אם יש בשדות התעופה עמדה של טיולים מאורגנים בתשלום (ציבורי) לכמה שעות או חצי יום לעיר. ואיך זה אמור להופיע באתר של שדות התעופה.
בזמנו באמסטרדם היתה עמדה כזאת שמצטרפים אנשים לטיול ויוצאים באוטובוס מאורגן לסיור בעיר וחזרה לשדה תמורת תשלום .
אשמח לתשובה מהירה
-
בטורקיה יש. הטיולים באיסטנבול. צריך שמועד ההמראה יהיה לפחות 6 שעות ממועד הנחיתה.
-
תודה רבה על התשובה המהירה
השאלה היא מה קורה בשאר שדות התעופה באירופה לונדון, פריז, פרנפורט? והאם באמסטרדם זה עדין קיים. -
נקודתית -היכן?
לכל שדה תעופה וכל עיר יש התנהלות משל עצמה.
-
לונדון, פריז, פרנפורט
עדין לא החלטתי איזה מהם... אני החליט לפי האפשרות לצאת לעיר בטיול מאורגן
-
שאלה – המטרה בטיול היא נסיעה ליעד מרוחק ואת/ה רוצים פשוט לנצל את זמן הקונקשין בצורה מייטבית?
או שהמטרה לראות עוד יעד על הדרך?
כי אם המטרה היא היעד המרוחק – השיקולים העיקריים צרכים להיות קונשין קצר, שיעות נוחות ומחיר אטרקטיבי. כלומר בגדול עדיף שלא יהיה זמן לצאת מהשדה.
אם המטרה יעד על הדרך – לא עדיף להשאר להרבה שעות? ואז למה דווקא מאורגן? לוקחים רכבת למרכז העיר ומשוטטים...
-
תודה על התשובה

הענין הוא שמדובר בנסיעה לארה”ב ומדובר בקונקשן של 10 שעות
ולא הייתי רוצה לצאת לבד לעיר ולהתברבר ואז לפספס את טיסת ההמשך… האפשרות שהכי נראית לי זה טיול מאורגן כפי שעשיתי פעם בסכיפול באמסטרדם
-
יש המון טיסות לארה”ב עם קונקשין של 2-3 שעות. לא עדיף?
הקונקשין של ה-10 שעות יותר זול מהותית? חייבים הפסקה בטיסות (מסיבות בריאות או אחרות)?
לא מכיר את הקונספט הזה של טיולים מאורגנים אבל הוא נראה לי מאד בעייתי.
הרי לכל אחד שעות קונשין משלו. כלומר אחד נוחת ב-7 בבוקר וממריא שוב ב-5 אחר הצהריים, ואחר מ-9 עד 7.
זה אומר שאו שהטיולים הללו הם בתדירות נמוכה ולא ארוכים ומכאן שלא בהכרח מתאימים לשעות שלכם, ולא מנצלים טוב את זמן ההמתנה, או שהם פשוט כמעט “פרטיים” מה שעושה אותם מאד יקרים.
-
יש שעות קבועות ליציאה של הטיולים האלה וכל אחד עושה את החישוב שלו אם להצטרף ולאיזה מסלול יש של 4 שעות ויש חצי יום
-
זה לא כל כך פשוט, ‘באים ומטיילים’
לא קל ‘לייצר’ STOP OVER של עשר שעות אם יש טיסה קודמת (במסלולים מבוקשים, תמיד יש טיסות שיוצאות בתדירות יחסית גבוהה)
מכאן, שעל פניו (בהסכם שבינך ובין חברת התעופה) נראה שיש רצון ‘לדלג’ על קונקשן קצר ולהפוך אותו לארוך באופן ‘מלאכותי’
לא בטוח שחברת תעופה תסכים לקונקשן ארוך אם אפשרי קונקשן קצר ובעקרון הם מעניקים ‘טיול חינם’ רק לאלו שנאלצים בגלל אילוצי טיסות (יציאות בודדות במשך היממה)
למה הדבר דומה? לבקש מלון מכוון שהחלטת לעשות ‘הפסקה ארוכה’.
במדה ואפשר לבחור את זמן ההמראה (לדלג על המראות מוקדמות יותר) הרי אפשר לקבל ‘סיור חינם’ ולא, אפשר לאלץ את הנוסע לרכוש כרטיס יקר יותר בכדי שעצירה ארוכה תצא לפועל.
-
לא הבנתי....בה״כ ביקשתי לדעת אם יש טיולים מאורגנים משדות התעופה שרשמתי ולא בחינם.
אשמח לקבל תשובה לשאלה ששאלתי
-
לא הגיוני לשאול שאלה כללית על המון שדות תעופה, שבכלל לא בטוח שזה אפשרי.
קודם כל תבדקי האם ולהיכן יש טיסות עם קונקשן ארוך מספיק, בשעות היום (!) ולאחר מכן אפשר להמליץ על משהו קונקרטי יותר
-
אלה 3 האופציות שכתבתי שיש לי קונקשן ארוך ולגביהם ביקשתי לקבל מידע
-
הסיור באיסטנבול, מנמה"ת אטאטורק, מבוצע ע"י חברת התעופה (טורקיש איירליינס).
בנמלי- התעופה האחרים שציינת, יש סיורים, אך הם בתשלום ומבוצעים ע"י חברות פרטיות ובתשלום.
צריך לברר בכל חברה בה את מעוניינת לטוס, האם הם מציעים סיור.
צריך פשוט להכנס לאתרי החברות ולבדוק.
קצת חיפוש, אבל אולי תמצאי משהו.
דוגמא לסיור פרטי:
http://www.paris-tours-guides.com/gb/fr_train-day-trippers.h tm