טיול ירח דבש
-
שלום לכלם, אני ואשתי מתכננים לטוס מחודש מרץ עד אפריל,טיול של חודש בערך.
חשוב לציין שזו הפעם הראשונה של שנינו בארה"ב ככה שלשנינו אין הכי מושג ואנחנו לא כל כך מתמצאים .אנחנו יותר אנשים שאוהבים את העיר ולישון בבתי מלון.
אשמח לשמוע המלצות מחבריי הפורום מאיפה ואיך להתחיל בתכנון? על מה אסור לוותר ? האם בתקופה של חודש ימים אפשר לשלב גם את החוף המזרחי וגם המערבי (כמובן את היעדים העיקריים)
תקציב של שנינו 50,000
-
נתחיל מההתחלה – ויזות יש?
לאנשי עיר הייתי ממליצה על המשולש – ניו יורק, סאן פרנסיסקו, לאס ווגאס, כשאת הדרך בין סאן פרנסיסקו ללאס ווגאס הייתי עושה ברכב על כביש 1, ומשלבת טיפה טבע בקטנה ופארקי שעשועים בלוס אנג’לס.
את ניו יורק הייתי משאירה לסוף כדי שמזג האויר יהיה יותר טוב.
(עוד משהו שזוגות בירח דבש אוהבים זה קרוז לקריביים. אני לא מתה על אוניות אז לא ניסיתי בעצמי.)
-
מטבע הדברים חודש מרץ הוא ברובו עדין חורף (עד יום השיוויון – 21/3) ולכן, ברוב ארה”ב יהיה די קר, עם דגש על החלקים הצפוניים ועל איזורי ההרים, גם אם אינם כל כך צפוניים. לכן, אני ממליץ לכם להתמקד בדרומה של ארה”ב.
דרום קליפורניה הוא איזור שמזג האויר בו פחות קר. נראה לי שניתן לבקר בו ולהינות גם בחודש מרץ. כנ”ל לגבי אריזונה, אם כי שם הלילות עלולים להיות יותר קרים. קראתי בפורום שגם בפארקים של יוטה, ציון וברייס קניון ניתן לבקר בתקופה זו, אם כי ברייס קניון גבוה ויש סיכוי טוב לפגוש שם שלג.
גם במזרח, הייתי מציע לבקר בפלורידה החמימה. גם איזורים צפוניים יותר לא יהיו קרים כמו בצפון ארה”ב.
מעבר לכך, כאשר מדובר בערים, לא הייתי פוסל את ניו יורק וושינגטון ואפילו בוסטון. כמו שחברה לעבודה אומרת (אמירה רוסית): אין ימים קרים אלא בגדים לא מתאימים (או משהו דומה). בקיצור, קחו בחשבון שמחוץ לפלורידה ולדרום קליפורניה יהיה לכם מזג אויר קר והצטיידו בבגדים מתאימים, או מקסימום, והצטיידו שם בבגדים מתאימים עד כאן לגבי מזג האויר..
אם אני מנתק את הטיול מהתקופה בה הוא יקרה ומתרכז רק במקומות בהם תבקרו, הרי שהתמקדות בערים תוכלו לשלב בין הרי דרום קליפוניה: לוס אנג’לס, סן דיאגו וסן פרנסיסקו בתוספת לאס וגאס עם ערי המזרח: ניו יורק, וושינגטון, ואולי גם בוסטון. אם פארקי שעשועים מושכים אותכם, אזי גם אורלנדו והאיזור שלה יכולים להיות מוקדי ענין חשובים. במיאמי לא הייתי, אבל קראתי תגובות בפורום שלא מדובר באטרקציה גדולה. יש ערים גדולות נוספות במזרח כמו פילדלפיה ואטלנטה שאפשר לשקול ביקור בהן. ביקרתי באטלנטה ולא התלהבתי. פילדלפיה יכולה להיות תחנה בדרך מניו יורק לוושינגטון.
התקציב שלכם הוא כ- 13,800 דולאר. אם נניח שהטיסה לארה”ב לשניכם תעלה בין 1500 ל- 2000 דולר, נשארנו עם כ- 12,000 דולאר. נניח שתשכרו רכב לכל התקופה (ואני בטוח שזה לא מה שתעשו כי בערים הגדולות במזרח רצוי להיות ללא רכב ויש שם תחבורה ציבורית טובה), זה יעלה לכם $1000 נוספים בערך. הגענו ל- $11,000. זה משאיר לכם תקציב יומי של 366 דולאר. לניו יורק זה כנראה לא יספיק, אבל יהיו מקומות אחרים בהם תסתתדרו עם הרבה פחות. לא לקחתי בחשבון טיסות פנים. אין לי מממש ידע על העלות שלהן, אבל תוכלו לבדוק באתר www.kayak.com עלות של טיסות כאלו כדי לקבל הערכה להוצאה הצפויה. כנראה שזה יוריד את התקציב היומי שציינתי בכמה עשרות דולארים. לדעתי, עדין אפשרי.
-
היי ,
קודם כל מזל טוב!
תקציב 50 אלף ש”ח נראה לי סביר אם אינם קניינים גדולים ובזבזנים.
הייתי מציע לכם להתמקד בחוף אחד מערבי או מזרחי ולא להתפרס יותר מדי.
במרץ /אפריל מזג האוויר במערב יהיה יותר טוב ולכן הייתי ממליץ לערוך טיול עומק במערב ויש לכם אפשרות לעשות זאת.
החיסרון -חודש ימים זה זמן רב מדי לבילוי עירוני .
אבל אם תיסעו לאתרי הטבע המדהימים במערב תרויחו הרבה -לדעתי.
אפשרות נוספת במערב -קרוז בן כשבוע מלוס אנג’לס שזה מתאים מאד לירח דבש.
אטרקציה נוספת לזוג צעיר-וגאס ,אפשר להשיג מלונות פאר במחיר זול יחסית.