טיסה עם יונייטד לארצות הברית
-
זה כמובן לא אישי.
בכל מקרה עם 3 קטנטנים לא הייתי בונה על האוכל במטוס בין אם הוא בחינם או בתשלום. לא הייתי לוקחת צ’אנס שלא יהיה להם טעים או מתאים.
-
זה מאוד פשוט
קודם כל, לא כולנו אותו דבר. מה שנכון למטייל אחד לא נכון עבור השני. לאנשים שונים יש שיקולים שונים והעדפות שונות ולפעמים אילוצים לא ידועים מסיבות בריאותיות/משפחתיות/כספיות וכו’. לכן אין טעם לעשות את ההכללות הללו או לחשוב שהמניעים של כולם הם אותו דבר, ושלא רוכשים כריך במטוס מקמצנות גרידא.אני אומר את השיקול שלי: האוכל בטיסות לא מי יודע מה טעים ברובן. הוא די מרגיש כמו פלסטיק. אין בזה לא חוויה ולא טעם, אז אם הוא בחינם מילא, אבל לשלם עליו? גם לא 5$. בטיסה האחרונה שטסתי לארץ שבה האוכל היה כלול, אכלנו בערך חמש ביסים וגם זה כי פיזרנו על הפסטה גבינה מדהימה שקנינו בחו”ל – ואז עברנו לנשנושים הטעימים שהיו לנו בתיק ממילא ממה שנשאר מקניית המאפים והסנדביצ’ים של ארוחת הבוקר.
חלק גדול גם מהטיסות הללו ללא אוכל הן קצרות, אז ממילא אוכל לפני ואחרי, ולא אזדקק לנשנוש באמצע. אבל לרוב, 10$ קונה די כלום סתמי במטוס, ובאותו מחיר או פחות אפשר לקנות אוכל טעים יותר לקחת לטיסה. אפילו בדנמרק היקרה האוכל הנפלא שלקחתי למטוס (ובמקרה הזה כן קניתי בשדה) עלה פחות מזה ועוד נשאר לי ¾ מאפה רוברב פנטסטי ליום המחרת.
אם זו טיסה מהארץ בכלל הכי פשוט וטעים להביא סנדביץ’ מהבית. כשזה הסנדביץ’ שלי ידוע לי שזה גם טעים יותר וגם בריא יותר, כי אף אחד לא מתקמצן על אבוקדו טרי או לחם מחיטה מלאה וכן הלאה.
-
מסכים, בעיקרון. זה בדיוק ההבדל בין מי שקונה כרטיס חופשי לתחבורה ציבורית לבין מי שבוחר לרכוש כרטיס לכל נסיעה. אני מעדיף לרכוש כרטיס חופשי ולהרגיש שאני יכול “לקרוע” את התחבורה הציבורית בלי לעשות חשבון במקום לקנות כל נסיעה בנפרד (אם הכנית לא כוללת מספר מוגדר וברור של נסיעות) כי אז ארגיש יותר חופשי ויהיה לי נוח לעלות מתי שארצה על התחבורה הציבורית. מובן שמאד יתכן ולא אכסה את מחיר הכרטיס החופשי, וזה מבחינתי בסדר גמור.
אני חושב שעבורי המצב עם הטיסות יהיה די דומה, למרות שכמובן, אפשר לחשב שמחיר הטיסה בפועל כולל את כל המרכיבים שאני רוצה בטיסה (מזוודות, ארוחה וכו’) ויתכן והוא יהיה זהה למחיר של “הכל כלול”.
-
תרשה לי לא להסכים לאנלוגיה?
זה לא שכשאתה קונה כרטיס טיסה ״הכל כלול״ אתה יכול לקחת כמה מזוודות שאתה רוצה, או לאכול כמה שאתה רוצה כמו מזנון חופשי. זו אותה מזוודה בודדת, ואותה חמגשית מפוקפקת.