דרום אמריקה בלי סמים
-
אני מתכנן לטוס לארגנטינה צילה וברזיל לגל העולה, ומאוד מטריד אותי כל העניין עם הסמים, אני רוצה להתרחק מזה כמה שיותר. אני קורא במקומות שיש הרבה עניין סביב זה בדרום אמריקה ורציתי לשאול עד כמה באמת זה נפוץ במדינות האלה, האם גם הישראלים וגם האירופאים סביב זה כל הזמן ואם אפשר כל מיני טיפים איך להתרחק מזה.
-
נו, באמת. דרום אמריקה זו יבשת, וענקית, עם ארצות שונות ותרבויות שונות. להגיד שכולה סובבת סביב סמים או שזה חלק בלתי נפרד מכל טיול בה זה מופרך.גם באמסטרדם יש סמים, גם בדרום-מזרח אסיה למשל, גם בישראל וכן הלאה, ואתה לא צריך טיפים בשביל “איך לטייל בלי להיות חלק מזה”. פשוט תטייל. זה באמת לא עניין שצריך לדאוג בגללו. אנחנו נסענו בשביל הטיול, הטבע, האנשים וכו’ ולא נתקלנו בשום עניינים שכאלו כי זה לא עניין אותנו וכנראה גם לא את המטיילים שפגשנו ולא חיפשנו את זה.
-
אם לא תחפש סמים אז אין לך מה לדאוג, זה לא שתקום בבוקר ויחכו לך מחוץ לדלת סוחרי סמים.
זה לא אמור להטריד אותך.
-
תודה חבר’ה
אתם יודעים להגיד לי על מה קורה בהוסטלים הישראלים? האם יש שם הרגשה שכל הזמן מחפשים את הדברים האלה שם? -
לא יודע בקשר לזהלדעתי זה לא פשוט כמו שכבש ורן מציגים. כלומר באזורים מסוימים כן, אבל יש מקומות שבהן זה אכן חלק משמעותי מתרבות הטיול [לא רק של ישראלים], וקשה שלא להיחשף לזה, גם עבור מי שממש לא בקטע. כמובן שתלוי גם מה ההגדרה לסם [אלכוהול? קנביס? קוקאין?]. וכמובן וכמובן שאם אתה לא אלכוהוליסט/נרקומן בגמילה, אז להיות עד לסצינות של צריכת סמים זה לא סוף העולם. ככלל, אם מעוניינים להתרחק מהסצינה הזו, הייתי נמנע מקולומביה, וגם מאכסניות מסוימות במקומות כמו קוסקו, בואנוס איירס, לה פס וכו’ [עבר הרבה זמן מאז הייתי תרמילאי בדרום אמריקה, אז אני כבר לא מעודכן].
-
אז תתעדכן שקולומביה כבר ממש לא ככה, המון מטיילים “תמימים” נהנים ממנה
כמו שכתבו, לא תחפש, לא תמצא-מה שכן, בהוסטלים שמיועדים בעיקר לישראלים צעירים, ונחשבים הוסטלים של מסיבות, אז כן, סביר להניח שהנהלת ההוסטל עוצמת עין משימוש בסמים (כי אחרת הם מסתכנים בקנסות חמורים וסגירת ההוסטל)
וכמו שכתבו, תלוי מה ההגדרה של סם, יש מקומות בהם ריח המריחואנה שולט באוויר (ולדעתי גם בתל אביב יש מקומות כאלה), קוקאין לא תראה עף באוויר בכל מקום<
-
אבל זה בדיוק העניין, אם זה לא מעניין אותך, למה שתלך לאכסניות מסיבות/סמים שזה הקטע בהן? ובכלל, אכסניות לישראלים בלבד נשמע משעמם, ובטח לא למי שנסע חצי עולם במטרה לחוות תרבות שונה.זה כמו להגיד שאמסטרדם היא לא מקום לטיול משפחתי כי יש קופי שופס אז היא מלאה בסמים. אם לא תיכנס לקופי שופס, זה לא מול העיניים שלך או במחשבה שלך ממילא.
-
בהוסטלים ה”ישראלים” אני מניח שבאופן סטטיסטי תמצא גם ישראלים שבקטע של סמים ובגלל זה אני מניח שבמרפסת/ באיזור העישון יעשנו גם סמים.
אבל שוב, מה זה “הרגשה שכל הזמן מחפשים את הדברים האלו”? אתה עושה את הטיול שלך...מה אכפת לך אם משה/יוסי/שלמה בחדר לידך מחפש סמים...לא נוגע אליך ולא משפיע על הטיול שלך...
אבל בואו נשים פרופורציות – גם כשאתה יוצא לפאב בת”א ויוצא לעשן סיגריה, 80% שלידך יהיו כמה אנשים שיעשנו ג’וינט...ועדיין זה לא יפגע בחוויה שלך והיא לא תהפוך ל”חווית סמים”.
באופן כללי הייתי מתרחק מההוסטלים ה”ישראלים” בלי קשר לסמים/לא סמים…
-
אם אתה מפחד לא לעמוד בפני הפיתוי אז פשוט תתרחק וחוץ מזה ההוסטלים של הישראלים הם ממש לא מציאה בלשון המעטה.