עזרה במסלול לויאטנם
-
הי,
אני עומדת לסגור ענייני טיסות וכאלה לחופשה בויאטנם ביולי. אני אומרת חופשה ולא טיול כיוון שהבנות (9,10) והאמת שגם אני- לא ככ בעניין של לעבור כל הזמן ממקום למקום...(אולי בעיקר מתוך חשש שלי מהמעברים…
בכל אופן, יש לי שלד לחופשה של 20-25 ימים ואשמח להערות/הארות, כמו גם טיפים בנוג לדרכי הגעה (בעקרון נראה לי שאעדיף היכן שאפשר טיסות).
אז ככה:
נחיתה בהאנוי (כנראה דרך בנקוק)
בהאנוי בסה"כ 2-3 לילות
יציאה בטיול מאורגן להלונג ביי-1 לילה
יציאה לסאפה-4-3 לילות
חזרה להאנוי וממנה להוי-אן 5-6 לילות
מהוי-אן לנה טראנג 5-6-7 לילות
וכאן שאלה-
האם כדאי להוסיף את מוי נה?
עיקר הלבטים שלי נובעים מכך שהבנתי שבה אין שדה תעופה כך שלהגיע אליה וממנה 4 שעות לפחות באוטובוס...
מנה-טראנג למוי-נה
במידה וכן- ניתן גם למוי נה 3-4 לילות
ממנה לנה טראנג-ולסיים את הטיול. שוב אני תוהה מהי הדרך הטובה ביותר לחזרה - ואשמח לעזרה.
את האיזור של סייגון והדלתא לא הכנסתי כי קראתי שהסבירות בהם למונסונים בתקופה זו גבוהה ואני לא מוצאת שאנחנו חייבות....
זהו.
מאוד מאוד אודה לתגובות ולדברי חוכמה וניסיון,
זהו טיול ראשון שלי עם השתיים ועם ההתרגשות והציפייה, אני מודה שקיימות גם דאגות שצצות מדי פעם...
זהו,
רק טוב,
שירה
-
- להלונג ביי הייתי מקדיש לפחות 2 לילות , הנסיעה מהנוי להלונג ביי נמשכת כ-4 שעות וככה לפחות יש יום אחד שהוא נטו .
- מזג האויר הוייטנאם הפכפך , וביולי יש סיכוי לפגוש סופות גם במרכז וייטנאם .
-
בגדול את לא עושה מסלול ששונה מרוב המטיילים- ככה שכן תצפי למעברים. בטיסה או אחרת. אני הייתי פעם אחת רק בצפון עם בת 11 ועם כל המשפחה מצפון לדרום ואלו היו טיולים מאוד מוצלחים. כאלו שביקרו במזרח לפני אמרו לי שזו מדינה קשה לטיול ולא היו בוחרים בה ההערות עם המזרח הרחוק. אני חושב שבמקרה שלנו, שכבר היינו במדינות עולם שלישי.. הניסיון שלנו עמד לזכותנו.
מאחר שזו לא העונה ומזה האוויר יכול להתנפל לכם שם, טוב שהרגשת יותר זמן למקומות.. האם חשבתם אולי על דאלאת
במקום מוינה... אנחנו בכיוון ההפוך עשינו טיול 3 ימים עם ננג ומדריך מדאלאת לנה טרנג שהיה מאוד מוצלח.
מניח שנה טרנג זה בעיקר לחופשת חוף.. אני לא ממש אהבתי את העיר הזו והיינו שם רק יום בוינפירל (שהיה אחלה).
לסאפא פעמיים עשיתי ברכבת וכמו שכתבתי בעבר- הייתי בדיעבד היום לוקח רכב שיעשה לי טיול של יומיים מהדרך..גם מתיאוריפ שקראתי פה נשמע יותר שווה מרכבת שינה לא הכי נוחה.
תהנו!
-
תודה על התגובה(:
חשבתי על דאלאת אבל איכשהו ממה שקראתי כאן הבנתי שמזג האוויר עוד פחות לטובתי... לגבי סאפה-בדיעבד היית מעדיף רכב ונהג כבר מהאנוי?
-
הי,
תודה על המחשבה המחשבה...
האם אתה מדבר על נסיעה מאורגנת להאלונג ביי ליומיים ?
לגבי מזג האוויר- פשוט ממה שקראתי נראה היה שיותר רגוע במקומות שבחרתי...
-
אפשר לנסוע באוטובוס, שהוא סליפר, לסאפה. אנחנו ניסע באוטובוס יום, ונחזור עם נהג ומדריך להאנוי, לאחר שקראתי שהנסיעה ברכבת הלילה די מתישה.
לגבי האלונג ביי- יש ספינות שיוצאות מנמל המוצא שלהן קרוב יותר להאנוי, ואז הנסיעה הלוך ושוב מהאנוי ולהאנוי קצרה יותר- שעתיים בלבד.
אנחנו נפליג בספינה שכזו- ספינה בשם – orchid cruise.
מציעה לך לקרוא את האשכול של ליאור בפורום משפחות, המתאר את הטיול המשפחתי מאוקטובר האחרון, ולשאוב משם רעיונות.
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1327447/start-0/
נילי
-
בדיעבד- הייתי עושה עם נהג ומדריך גם לסאפא. הנסיעה ברכבת לא היתה חוויה מיוחדת, ולדעתי גם לא נוחה… אבל המשפחה שלנו הסתדרה מצוין עם אוטובוסי הלילה- ישנו מעולה, ואני יודע שיש כאלו שזה ממש לא עבד להם…
לגבי דאלאת- אנחנו ישבנו עם המדריך ביום לפני הטיול ופרשנו לפניו את מה שאנחנו רוצים וראינו מה הוא מציע… האמת שתוכנית שלנו היתה למעשה חיקוי של דברים שקראתי בבלוגים של משפחות שטיילו ורק רציתי לאמת שהוא יעצור שם- מדובר בכל מיני עצירות קטנות שרובן במקומות סגורים, ככה שגם אם יהיה לכם גשום- זה כמעט לא יפריע- היינו במפעל של טווית משי, אצל איזה מגדל נחשים ועקרבים ( כמובן שמחזיקים אותם- מי שרוצה…,|), במפעל להכנת לבנים, בקפה מחיית הויזל, רכבנו על פיל וישנו בלונג האוס, הכנו נייר אורז, עצרנו לשתיית קוקוס ישר מהפרי… הכל היה מאוד מגוון ( והיו גם עצירות נוף, ומפלים ורחצה באגם...).. ווסביב דאלאת עצמה יש אטרקציות נהדרות- אם מזגה”א לא יאיר לכם פנים- אז רק תהנו מהאוכל….
-
ב- נה-טראנג לדעתי 5 ימים שלמים מספיק – אם רק לטייל כמובן.
אם הכוונה לעשות בתן גב ולנוח – אפשר יותר.
מאוד אהבנו את שמורה Yang Bay – חצי יום שאפשר לשלב עם משהו אחר.
עשינו (אחד הילדים היה בן 9 ואפשר מגיל שמונה לדעתי) צלילה – היה מדהים – חופים יפייפיים – לא שקלתם אפשרות?
וכן היתי ממליצה לנסוע לדאלאט – עיר מדהימה ויפה מאוד. מלון המפורסם crazy house עולה ממש לא יקר וזאת חוויה גדולה לעצור שם לשתי לילות לפחות.
-
סתם שתדעי מה היה לפני שנתיים באוגוסט-
סופות שעקרו עצים ממקומם בהאנוי,
אנשים נתקעו על האי קט בה בהאלונג ביי (ולא יצאו לסיורים כמובן)
שטפונות בסאפה שחסמו את הגישה והיציאה-מצד שני, אני בדיוק טיילתי באותה תקופה ואיכשהו פיספסתי את כל האסונות (פרט מהאנוי, שהייתי חולה בחדר, אז לא שינה לי הרבה)
אז כנראה שלא משנה הרבה דרום או צפון, אבל הייתי מנסה למשוך לכיוון תחילת יולי ולא לסוף החודש מבחינת מזג אוויר -
-
שירה שלום
ממליץ לך לטייל במקומות האלה כשהילדים יותר גדולים,לאור הקושי בנסיעות ארוכות,מזג אוויר הפכפך ואורך הנסיעה, הרבה חיסונים,יתושים ,אוכל וכו…..
ממליץ לטייל במקומות קלים יותר לטיול בגילאי 9.10 כגון היער השחור,סלובניה קרואטי וכו…שלא פחות יפים ששם מזג האוויר יציב וכו…...
תהנו
שרון
-
וואו... איזו תגובה ישירה ומלאת כנות...תודה.
-
לא התכוונתי להגיב , אבל דעתי הפוכה לזאת
. בסופו של דבר כל משפחה מתנהלת בצורה היחודית לה בהתאם למאפייניה,וכולנו יכולים לבקר או להעריך גישות אחרות.
לנו היו שני טיולים משפחתיים בויאטנם בהרכבים שונים עם גילאים דומים לשלך ואף קטנים יותר, הטיולים היו נהדרים עם חוויות קסומות.. אבל מצד שני הילדים שלי גם בגיל 9 ילכו מסלול של 16 קמ בארץ " מסודרת" וגם על זה יהיו מי שיגידו שאבוי להצעיד ילדים מרחקים שכאלו... עניין של תפיסה וגישה אני מניח... ואני גם לא בטוח שאם תלכו למדינות " נוחות" בגיל צעיר משהו ישתנה בגילאי העשרה לגבי יתושים, אוכל, חיסונים ומרחקים...
-
דווקא גיל 9-10 נראה לי אידאלי למדינות יותר “קשות” יחסית.
בגיל 9 יכולתי להירדם בקלות במושב קטן ברכב, יתושים לא היו מטרידים לי את השינה והורסים לי את היום, הייתי פחות בררן באוכל או מפונק
ויותר חשוב, הנופים והתרבות החדשה ישאירו הרבה יותר אימפקט אצל הילדים -
לא רואה את נין בין בתכנית. לטעמי אחד המקומות היותר מדהימים בוינטנאם.
-
מסכימה..
-
אני גם חושבת שהתרבות והקצב שמתאימים לנו נמצאים כרגע במזרח....
-
שירה ברשוך נכנסת לשרשור עם שאלה קטנה
האם אמצע יוני תקופה טובה לויאטנם? ובעיקר בצפון?
ומה עם אמצע מרץ ?
תודה
-
אנחנו את שני טיולי ויאטנם עשינו באמצע מרץ. בדרום כבר התחיל להיות חם אבל עדיין סביר. בצפון היה פה ושם גשם, לא משהו ששינה לנו תוכניות יותר מדי.
-
תודה רבה