ויזה לארה"ב
-
ניסיתי היום להוציא ויזה לארהב. והקונסול לא אישר לי אותה.
הבנתי שהבעיה היא בגלל שאני צריך (בן23) והם בדרך כלל לא מחלקים לאנשים בגילי ויזה.
אני רוצה לגשת שוב בקרוב, מה אתם ממליצים לי לעשות?
התכנון היא טיסה מאוד קצרה של שבוע, (ויזה תייר).
הוא לא שאל אותי הרבה שאלות ושלל אותי דיי מהר שם.
-
בד”כ מסרבים כאשר אין עבודה קבועה או נראה להם שאין למבקש מספיק אמצעים לפרנס עצמו בשהותו בארה”ב או עוד הרבה סיבות שבגללן עולה אצלהם חשש שהמבקש נוסע לשם לצורך עבודה בעגלות או כד’.
לפי מה שקראתי, אפשר לבקש שוב כעבור שנה ולהביא לריאיון מקסימום מסמכים (חסכונות בבנק, עבודה קבועה ומכתב מהמעביד, אישור על לימודים לתואר וכיו”ב) והיכולים להוכיח שהמבקש לא מתכוון לעבוד/להשתקע בארה”ב.
אפשרות אחרת – אם בכוונתך לטייל בצפון אמריקה – היא לסוע לקנדה שלא דורשת ויזה מישראלים.
-
ההמלצה שלי היא שתקבל את רוע הגזירה. אם לא אישרו לך היום, זה לא ישתנה בעוד שבועיים או חודש כשמצבך לא השתנה. למה לבזבז כסף נוסף על בקשת ויזה שנייה שתקבל תשובה שלילית בשביל טיול של שבוע? סע למדינה אחרת. -
אני יגיד לכם את האמת, הרצון להגיע לשם זה בגלל אדם שמאוד חשוב לי שכרגע נמצא שם בלי אופציה להגיע לישראל או מדינה אחרת.
בכללי ארה”ב לא מעניינת אותי, לא חסר מדינות טובות יותר בלי כל פרוצדורה והבזבוז כסף הזה.
בגלל זה אני מחפש אולי שיטה בטוחה כדי להגדיל לי את הסיכויים.
לצערי לא הייתי כלכך מוכר ורציני בראיון . חשבתי אולי לנסות שוב.
גם יש בעיה רפואים רצינית למישהו מהמשפחה שלי, מה שיכול לתת להם הוכחה שאני לא יתקע בארהב -
כמו שאמרנו, אלא אם יש לך הוכחות אמיתיות ורציניות ליותר מזה שמשום מה לא כללת בבקשה הקודמת, מיותר לבקש שוב. וגם כך לא מבקשים פעם שנייה אחרי זמן כה קצר. תקבל את אותה תשובה וההתעקשות תיראה מוזרה. ואם במחשב יהיו לך שתי דחיות, זה יכול מאוד להשפיע בהמשך גם שנים אחרי.זה שיש בעיה רפואית במשפחה לא אומר כלום. אתה צריך להראות יותר מזה.
עליך להכיר בזה שזה לא יילך. מבאס, אבל אין יותר מדי מה לעשות חוץ מלקבל את זה.