תכנון מסלול
-
שלום לכולם!
צריך קצת עזרה, לא יודע איך להתחיל לתכנן את הטיול למזרח, הכיוון לטוס לחצי שנה במדינות הודו נפאל תאילנד ויאטנם. טס ב1.8.2018.
אני טס לבד. לא יודע איפה כדאי להתחיל.
דגשים חשובים לא מחפש ללכת לאיבוד בהודו, אני רוצה לחוות אותה אבל גם את המדינות האחרות.התקציב הוא 30,000
לא מבקש תכנון מפורט. רוצה לדעת אם בכלל אפשרי בחצי שנה לטייל בכל הארצות הללו, ותכנון מסלול כללי לפי מדינות אם בכלל אפשרי ואם לא אשמח לשמוע חלופות.
-
נראה לי שחצי שנה זה זמן הגיוני.
כצעד ראשון הייתי מתחילה בבדיקת עונות מומלצות לטיול - לדוגמא בנפאל יש חודשים ספציפיים שבהם מומלץ לטייל (אוקטובר-נובמבר, אבל אולי גם סוף ספטמבר? תבדוק בעוד מקומות). להודו אתה יכול להגיע גם לפני נפאל (יותר לצפון הודו) או אחרי (כבר רג'סטאן - דרום הודו), אולי זה גם יהיה שיקול - מה אתה יותר מחפש לראות?
לגבי ויטנאם ותאילנד אני לא יודעת מה החודשים המומלצים..
גם מעברים זה דבר שצריך לחשוב עליו - הגיוני שויטנאם-תאילנד יהיו צמודות, ונפאל-הודו , זה יכול לחסוך עלויות.
בכל אופן, נראה שהכיוון הגיוני אבל דורש ממך לעשות קצת בדיקות לפני כן
טיול מהנה! -
נפאל היא כנראה המדינה הרגישה ביותר למזג האוויר מבין המדינות שציינת, ובתקופה המדוברת מומלץ לטייל בה באוקטובר נובמבר. לכן ממליץ לנחות בהודו ולטייל בה כחודשיים – שלושה, שלושה שבועות עד חודש נוסף בנפאל, ואז לעבור לעוד חודשיים שלושה לתאילנד ווויטנאם.
בתכנון המסלול בתוך המדינות ממליץ להתחשב בכך שאוגוסט גשום ברוב הודו ולכן כדאי להתחיל באזורים המדבריים הגבוהים – לדאק, לאהול וספיטי ולהמשיך משם דרומה.
סוף השנה האזרחית הוא זמן יקר ודי עמוס באזורים מסויימים בתאילנד. זה לא אומר לא להגיע, זה כן אומר לשים לב לזה בתכנון. ממליץ לבדוק אפשרויות בפורום תאילנד פה באתר.