ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    עלויות טיול בשוודיה

    פורום אירופה
    5
    7
    1620
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Blacchina
      Blacchina נערך לאחרונה על ידי

      היי לכולם,

      סגרנו טיול לקיץ, 10 לילות בשטוקהולם.

      אנחנו משפחה בת 4 נפשות (זוג + 2)

      והיינו רוצים לדעת לגבי העלויות, וכמה כסף לבזבוז נצטרך לקחת לשם. (המלון והטיסות כבר שולמו)

      2,000 קרונות יספיקו לנו פר יום? (20,000 קרונות סך הכל)

      ואם לא, אז כמה כן?

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Soft Cell
        Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

        אם לקחתם מלון עם ארוחת בוקר זו תהיה הארוחה העיקרית שלכם. מעבר לכך תמיד אפשר לאכול במזנון מהיר או דוכני רחוב.

        יש עלויות במוזיאונים ואטרקציות. מעבר לכך שטוקהולם אמורה להיות ברמת מחירים דומה לישראל.

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • נירית
          נירית נערך לאחרונה על ידי

          היי גם לך,

          קצת קשה לענות על השאלה . תלוי מאד במה שתבחרו לעשות, מספר הנסיעות בתוך ומחוץ לעיר, מספר הארוחות במסעדות או בבישול עצמי וכו’.

          גם גיל הילדים משנה. 

          שודיה בכלל ושטוקהולם בפרט ידידותיות מאד למשפחות ולילדים ויש הרבה אטרקציות בהן הכניסה חינם או מוזלת מאד לילדים. יש בעיר ובסיבתה אתרים חינמיים ו/או חינמים לילדים. גם התחבורה לילדים מוזלת. 

          כמובן שכדאי לבדוק כדאיות פאס לתחבורה ואולי גם לאטרקציות .

          לדעתי, תצטרכו קצת יותר מהסכום הנ”ל, ביחוד אם תרצו להתפנק ואולי גם לעשות קצת קניות. 

          וכמובן מומלץ להשתמש בכרטיס אשראי שמקבלים כמעט בכל מקום בעיר ובכלל בשוודיה.

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

            תמיד יש לי בעיה עם השאלה כמה צריך ליום כי זה תלוי בכם הרבה יותר מאשר ביעד.

            אני תמיד נותן את הדוגמא של כמה עולה יום בתל אביב:

            אוכל: נניח ארוחת בוקר במלון. בצהריים – שווארמה בלאפה (עד 40 ש”ח לאדם) ובערב פיצה (20 שח לאדם) או בצהריים עסקית נחמדה ב-70 ש”ח לאדם (כולל טיפ) וארוחת ערב בבית קפה (40 ש”ח לאדם)? או מסעדה רצינית עם 200 ש”ח לאדם?

            נשנושים: שקית חטיפים מהסופר ומי ברז? או פעמיים ביום קפה ועוגה ו2 בקבוקי קולה לאדם? וקפה ועוגה זה קופיקס או ארקפה?

            תחבורה – רק אוטובוסים או גם מוניות כשעייפים בסוף היום?

            בילויים? מוזיאון אחד ביום והרבה שוטטות? או שני מוזיאונים או לונה פארק והופעה בערב?

            כל הדוגמאות שנתתי הו למשפחות רגילות כמוך וכמוני. לא נתתי דוגמאות קיצון של מי שאוכל פלאפל בצהריים ולחם עם גבינה בערב מחד, וגם לא מי שבצהריים מוריד 200 ש”ח לאדם ובערב יותר.

             

            באופן גס ממה שאני התרשמתי המחירים בשטוקהולם מעט יותר יקרים מישראל.ברור שזה לא מדוייק. תעשו חשבון כמה היה עולה לכם יום בישראל.

             

            בכל מקרה – בשטוקהולם משתמשים באשראי. יש מקומות שאפילו לא מקבלים מזומן. בטיול משפחתי שלנו לפני שנתיים משכתי מהכספומט 1000 קרונות ובקושי הצלחתי לגמור אותם Smile

             

            הנה מה שכתבתי כשחזרתי לפני שנה וחצי מביקור משפחתי:

            שטוקהולם  יחסית יקרה מישראל. למשל: בקבוק שתיה חצי ליטר ברחוב (מים/קולה וכדומה) – לרוב 20-30 קורונות (10-15 שקלים), כרטיס אוטובוס שבועי למבוגר 300 קורונות (37 דולר, בהשוואה ל30 דולר בניו יורק, או 20 בבודפשט).  גלידה ברחוב זה לרוב 30 קורונות ומעלה וכו'. זה לא שהמחירים כפול מישראל, אבל 10-20 אחוז יותר כן, שזה הרבה יותר למשל מגרמניה שהיינו בקיץ האחרון. המחירים מספיק מרתיעים מ"בזבוז" וקנייה סתמית. גם מחירי השופינג (בגדים וכו') די גבוהים ובאופן כללי שטוקהולם אינה יעד לשופינג.

            יש הרבה מוזיאונים בחינם. אבל אלו שלא מאד לא זולים, ועלות של 100 קורונות לאדם כניסה היא בהחלט סבירה. מה שמוביל לזה שחושבים פעמיים לפני שנכנסים (בכל זאת 100 קורונות לאדם זה בקלות 200 ש"ח למשפחה – לא משהו שמוציאים 3 פעמים ביום).

            בכל מקום מקבלים אשראי, כולל מוניות, דוכני רחוב וכו'. יותר מזה – יש לא מעט מקומות שלא מקבלים בכלל מזומן (למשל מוזיאון ואסה, כמה דוכנים ברחוב וכו'). ביום הראשון משכנו 1000 קורונות במזומן (500 ש"ח). חצי מזה נתנו למשפחה כהחזר הוצאות שעזרו לנו. אבל את השאר ממש התאמצנו לבזבז.

            למעט במקום אחד לא הייתה שום בעיה עם כרטיסי ויזה ישראליים (לא ניסינו כרטיס אחר). במקום אחד (סלולר) אף כרטיס ישראלי לא עבד לי ונעזרנו בכרטיס מקומי של בן משפחה.

             

             

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Blacchina
              Blacchina נערך לאחרונה על ידי

              תודה לכולם!

              עם כמה שחקרנו על שבדיה, פספסנו את הפרט שיש מקומות שלא מקבלים מזומן. נראה מה נוכל לעשות לגבי העניין הזה.

              הילדים בני 17 ו13, ומבחינתם, וגם מבחינתנו, לא תהיה שום בעיה לקנות בסופר ולאכול בחדר במלון. הגדול אפילו אמר שהוא מעדיף את זה ככה.

              גם לגבי נסיעות - אנחנו אוהבים ללכת.  בנו ששטוקהולם קלה להתמצאות והכל מסודר ומתוקתק, אז אמרנו שכל ההתניידויות יעשו ברגל. אחרי הכל אנחנו לא ממהרים לשום מקום, יש לי 11 ימים שם.

              עשינו חישוב כזה:

              אם בתל אביב נוציא בסביבות ה1500 שקל ליום (כולל נסיעות, אבל לא נורא), אז יוצא לנו 3700 קרונות בשטוקהולם -פר יום.

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

                למה מלון ולא דירה?

                (לפחות היבט הכלכלה זול משמעותית)

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • Blacchina
                  Blacchina נערך לאחרונה על ידי

                  כי המלון זה מלון מיוחד שהילדים מצאו ורצו, אז קבענו בשבילם.

                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון
                  ×