תכנון טיול- אפריל
-
היי,
מתכוונת לטוס בסביבות אפריל 2018.
איזה מסלול מומלץ לתקופה הזאת? הבנתי שלדרום זה כבר קצת מאוחר אבל מה לדעתכם המסלול שאפשר לעשות כשמתחילים באפריל? וכמה זמן בערך יידרש עבורו?
תודה מראש לעוזרים

-
אפריל היא עדיין העונה התיירותית במרכז אמריקה. האם בדרום התכוונת לדרא"מ , כי זה כבר סיפור ופורום אחר.
כמו כן לא כתבת אם הטיול הוא רק לאפריל או יותר מזה.. ומה מעניין אותך... יכול להפנות אותך להודעה הנעוצה בראש הפורום לגבי איך לשאול ביעילות, ואז לחזור ולשאול שוב עם יותר פרטים.
-
היי תודה על ההערות,
ממקדת למרכז אמריקה והזמן שמתוכנן לטיול הוא בערך 5 חודשים
מאוד מעניין אותי לטייל, טרקים וטבע ותרבות וגם חופים וצלילות.
-
5 חודשים זה הרבה זמן וטכנית תוכלי בוודאי להספיק את כל ההיי לייטס של מרכז אמריקה מפנמה למכסיקו, בלי לקרוע את עצמך בנסיעות מתישות ... עכשיו זו יותר שאלה של האם את רוצה לראות אולי פחות מדינות אבל בצורה יותר מקיפה, ולסטות קצת המסלולים של ההיי לייטס... או שאולי את גם רוצה דברים כמו קורס ספרדית, קורס צלילה/ גלישה, התנדבות וכו" שיכולים להשאיר אותך המקום מסוים יותר זמן קצת...
-
קורס צלילה עשינו בארץ, אבל התנדבות לגמרי בא. בחשבון
וזאת השאלה שלי, מה ממליצים יותר, להישאר יותר בפחות מדינות? ואם כן באיזה? או שעדיף בפרק זמן כזה להספיק יותר? לא מבינה בזה כל כך
אם להישאר אז באיזה מדינות ואם לרוץ יותר אז באיזה מסלול?
-
אני באופן אישי מהטיול הראשון שלי אחרי הצבא העדפתי לראות מדינות בצורה יותר מקיפה, מתוך מחשבה שאני לא אחזור לשם, במיוחד בטיולים שבהם היה לי זמן ( בקצרים העדפתי להיות ממוקד אזורים ולראות טוב).. עוד משהו שלמדתי עם השנים- שאתרי ההיי לייטס הם בד”כ ראויים להיות כאלו- מקומות מאוד יפים וכיוב’, אבל החוויות האמיתיות שנשארות הם דווקא מהמקומות הלא מרכזיים, ומהדרכים אל/ל מקומות.. איפה שבאמת פוגשים מקומיים, ולא רק תיירים וכו’…
טיול היי לייטס ברובו יכול להראות ככה:
פנמה- שבועיים
קוסטה ריקה- 3 שבועות
ניקרגואה- 3- שבועות
גווטמאלה- שבועיים
מכסיקו- 3 שבועות לציר קנקון- מכסיקו סיטי .. המדינה ענקית ואפשר להתפרש בה המון.
לגבי הונדורס או אל סלבדור- עוד לא הכנסתי אותן- יש הרבה רתיעה מהן בגלל אלימות ובעיות ביטחון אישי ( שיש גם בגווטמאלה אבל היא מאוד עמוסת מטיילים) ורוב המטיילים רק חוצים אותן בין ניקרגואה לגווטמאלה..
זה 3+ חודשים, בקלות מגיעים ל-4 מה שמשאיר לך עוד קצת זמן להתנדבות וכיוב’.
-
מה זה מאוחר מדי לדרום? סוגרים את היבשת?
את יכולה בכיף לטייל בפרו, אקוודור, קולומביה, ברזיל…
5 חודשים רק למרכז זה הרבה יחסית