עזרה בנוגע לדולמיטים
-
היי
מחפשים לספטמבר עיירה יפה באיטליה לסופשבוע מאורך ללא רכב.
מקום שאפשר לטייל בעיירה יפה ומישורית יחסית, נוף יפה של הדולמיטים, לאכול טוב (רביולי, פסטות, פיצות), אולי רכבל לעלות. כנראה הסתובבות עם עגלת תינוק.
בשאיפה לשלב עם מלון ספא. לנוח ולהסתובב.
מה דעתכם על העיירה אורטייזי? אולי מומלץ דווקא מקום אחר לא הדולמיטים באיטליה.
-
אורטיסי עיירה מקסימה. גדולה יחסית. יוצאים ממנה שני רכבלים.
יש עוד עיירות כמוה בדולומיטים ובאזורים אחרים של האלפים. באוסטריה יש הרבה עירות שיכולות להתאים.
אני ממליץ בדולומיטים על העיירה Alleghe שלא רחוקה מהמרמולדה וממוקמת על אגם מאוד יפה מוקף הרים. סביב האגם יש טיילת.
הבעיה עם העיירות בהרים שההגעה אליהן לוקחת די הרבה זמן והן לא קרובות לשדה תעופה.
שאמוני באלפים הצרפתים יחסית נגישה כי בגלל הקירבה לשדה התעופה ג’נבה.
היא גדולה ומישורית ויוצאים ממנה כמה רכבלים וגם רכבת.
בספטמבר חשוב לבדוק מה פתוח כי זה סוף העונה.
כדאי להביא לתינוק גם מנשא גב כי אין הרבה מסלולים בטבע שמתאימים לטיולון בהרים.
-
תודה!
אוסטריה כבר היינו מספיק וגם שוויץ ורוצים לשנות קצת ובפרט לחוות את האווירה האיטלקית והאוכל האיטלקי הטעים.
לאורטיזי ספציפית ראיתי שיש תחבורה. רוצים גם עיירה שאפשר להסתובב בה. כנראה שלא נעשה hiking אבל כן רוצים לראות נופים. רכבל זה פתרון טוב. קרבה למצוקי הדולמיטים גם פתרון טוב.
-
אורטיזיי עיירה מקסימה ומאוד נוחה לשהייה. לא הייתי קוראת לה מישורית אבל לדעתי נוחה לעגלה. לשכת התיירות שם מאוד מודעת כנראה לענייני נגישות, כי במפת העיירה שמקבלים בלשכת התיירות מסומנים מסלולי הליכה בחום מקווקו עם סימן של עגלה. יש כמה כאלה גם בטבע.
אני מאוד ממליצה על מסלול val d'anna שמתחיל ליד תחנת רכבל Seceda. אפשר ללכת ביער עד לבית קפה מסעדה שבו אפשר גם לשבת על הדשא בכסאות נוח ולהשקיף על הנוף. בדרך כמה פינות חמד וגינות שעשועים לילדים. אולי אפשר להמשיך אפילו אחרי בית הקפה. לא בדקתי.
גם רכבלים נוחים יוצאים מהעיירה. למשל רכבל לאלפה די סיוזי.
בקיצור - מומלץ מאוד.
ד.א. תביאו בחשבון שהאוירה באורטיזיי ובכלל באזור דרום טירול היא יותר גרמנית מאשר איטלקית.
-
מסכימה עם פסגות מושלגות – אורטיזי יפיפיה, ממש לא מישורית ובטח שלא המסלול באנאטל (יש בדרך מגרש משחקים קטן). בתחילת ספט’ הרכבלים בה עדיין פעילים. העליה לאלפ סוישי מרשימה ויש למעלה מסלול שלא יהיה קשה מאוד עם מנשא. כמובן שכדאי רק אם אין ערפל.
אני לא יודעת מה תהיה שעת הנחיתה ומשך הנסיעה אליה וממנה בתחבורה ציבורית.
האם כדאי לעבור מרחק כזה בתחבורה ציבורית בשביל סופ”ש?
-
אם לרשותכם מעט ימים (סופשבוע ארוך עדיין אינו יותר מ3-4 ימים)
תינוקת
ספטמבר
בחרו יעד ש:
יש אליו טיסות ישירות
שנוחתות בבוקר וממריאות מאוחר ככל האפשר.
שיעד הטיול קרוב מספיק (שעה, שעה וחצי) לשדה התעופה הנ”ל.
שיש תחבורה ציבורית נוחה (עם מזוודה, עגלה, תינוקת) אליו משדה התעופה.
שיש בתוכו אופציות מסלולים נוחים זמינים ושטוחים.
לא נראה לי שהדולמיטים עונים על מי מההגדרות הנ”ל.
האם חובה ללא רכב? נראה לי מאד מסורבל ופחות נוח עם תינוקת .
-
אם מיציתם את אוסטריה כדאי לטייל באזור של הדולומיטים שנמצא באזור veneto
שקרוב לונציה. העיירה Alleghe שהמלצתי עליה נמצאת באזור הזה.
האזור הזה לא ירגיש כאילו אתם באוסטריה.
טיילנו באזור שבוע בקיץ האחרון. הוא קצת פחות מוכר לתיירים הישראלים בהשוואה לאזורים אחרים של הדולומיטים אבל לא פחות יפה והתשתיות התיירותיות מצוינות.
אם יש לכם רק סוף שבוע הייתי שוקל לטייל באזור האגמים של צפון איטליה, אגם ג’נבה או אגם אנסי. לכל אגם אפשר להגיע בקלות יחסית משדה תעופה ויש נופים יפים של ההרים מסביב.
-
באורטיזי יש מלון ספא אדלר. הבנתי שממילאנו אפשר להגיע ברכבת לבולצאנו ומשם המלון יכול לאסוף אותנו. המלון זה שילוב של ספא יחד עם עיירה יפה בדולמיטים. ראיתי שיש גם עיירה בשם קורטינה ד׳אמפז שאולי שם עדיף להיות.
או שאולי עדיף משהו אחר. מאוד בא לנו אוכל איטלקי טוב ואווירה איטלקית אבל עם נופים ושירות שוויצרי
מה עוד כדאי? בלי להסתובב באיזה עיר גדולה.
אולי באיזה מיקום ספציפי בפירנצה? רומא (בלי לטייל באתרים)?
רוצים מלון ספא, אוכל טוב, נופים ועיירה או כמה רחובות עם בתי קפה להסתובב. לרשותנו 5 ימים.
-
קטינה ד'אמפצו, נחמדה, אבל אם אין לכם רכב, חמישה ימים, הם קצת יותר מדי לעיירה הפיצית הזו (אלא אם רוצים רק מנוחה ואוכל).
-
את שני הסתווים האחרונים (ספטמבר 2016 ואוקטובר 2017) בילינו על שפת אגמים מקסימים בצפון איטליה. הראשון היה על שפת אגם לויקו טרמה שמיד מדרום לדולומיטים והשני היה על שפת לאגו ד’אורטה שבפיימונטה. בשני המקרים היו לנו עיירות מקסימות שחלקן הסמוך לאגם שטוח, נופים נהדרים ואוכל איטלקי טוב. ממש כמו בדרישות שלכם. ההבדל העיקרי ממה שאתם מחפשים היה שלרשותנו היה רכב, מה שאפשר גמישות רבה ויעילות בבחירת אתרי טיול בטווח הקרוב, ובעיקר עליה להרים הסמוכים, בין אם הדולומיטים במקרה הראשון ובין אם האלפים של אזור מונטה רוסה במקרה השני. אם אין לכם סיבה מיוחדת שלא לקחת רכב, אז זה כן מומלץ, ויהיה הרבה יותר נוח להגיע משדה התעופה ולחזור אליו, במיוחד עם תינוקת, במקום לעשות את זה בתחבורה ציבורית (בשני המקרים אנחנו טסנו למלפנסה – שדה התעופה הקרוב למילאנו). אם תרצו פרטים נוספים, רק תגידו.