האלפיים הברניים עם פעוט
-
שלום לכולם

מתכננת טיול משפחתי זוג + ילדון בן שנה ו-8 + סבתוש בת 64 לשוויץ ביוני הקרוב.
6 ימים מלאים באלפיים הברניים ..למזלי טווחי הנסיעה קצרים (הוא לא אוהב נסיעות ארוכות..שעה וחצי זה גג ובדרך כלל עם עצירה).
איך כדאי להתכונן מבחינת הזעטוט?? אנחנו מטיילים איתו בארץ המון אבל בחו”ל עוד לא היינו בהרכב משפחתי.
מבחינת לוגיסטיקה? עלויות?
איך מטיילים עם תינוק בכלל? זמני שינה ..קלולס בנושא לגמרי.
זה לא יעד זול ואני מפחדת להתאכזב בגלל התאמות רבות שנאלץ לעשות..יש בסיס למחשבה הזו?
אודה להורים מנוסים

-
הי...לא הייתי באזור הזה...אבל כן טיילתי עם פעוטות..מה שצריך זה להתייחס לטיול בצורה שונה ממה שעד היום התרגלתם… אני בטיולים עם קטנטנים יצאתי מנקודת הנחה שנספיק חצי ממה שתכננו (בפועל הספקנו הרבה יותר מחצי). תמיד היה לי בנק של רעיונות ומקומות שרציתי להגיע אליהם- ופחות תכננתי לפרטי פרטים מה נעשה בכל יום- אלא זרמנו עם מצבי הרוח של כולנו...- זה מתאפשר כמובן כשמטיילים בטיול כוכב.
מה שחשוב זה לקחת טיולון טוב ואם אפשר מנשא- זה מעולה (למרות שבגיל הזה הוא אולי כבר כבד...)- לחפש בכל מקום כר דשא/ גן שעשועים שאפשר להוציא בו אנרגיות… ולנסות לכוון שאת שנת הצהריים הקטנצ’יק ישן בטיולון כדי שאתם תמשיכו לטייל.
אנחנו טיילנו עם ילדינו מגיל קטן מאוד ונהננו כי החלטנו שאנחנו נהנים ממה שיש- אנחנו אוהבים לטייל- הניתוק הזה בנסיעה לארץ אחרת עושה לנו טוב ומגבש אותנו כמשפחה, ועל אף שצריך להתחשב בצרכים של פעוט- עדיין הספקנו לראות המון מקמות יפים, להתרגש מנופים ולהיות יחד.
-
זו שאלה טובה האם כדאי לבחור ביעד יקר כזה דווקא בטיול בו אתם מוגבלים למדי ונאלצים לפשרות. מצד שני אם הוא ילד ראשון ויהיו עוד, אז אם לא עכשיו מי יודע מתי..
אחד הדברים שחשוב לזכור זה נושא הגובה – לא לעלות למקומות גבוהים מדי איתו. נכון ששוויץ יפהפיה גם בלי הפסגות.
חוץ מזה – כל מה שאמרה הדס

-
יש בסיס לחששות שלך.
יש המון זמן עד הנסיעה שלכם. כדאי לנצל את הזמן לטייל עם הילד הקטן טיולים ארוכים, כולל לינה של כמה ימים מחוץ לבית.
כדאי לקרוא סיפורי טיול ובלוגים של מטיילים אחרים. יש המון כאלה.
התשובות לכל השאלות שלך ניתנו בפורום הזה המון פעמים.
אם תטיילו ותכירו טוב את הילד ואת הצרכים שלו לא תהיו קלולס.
בקשר למנשא גב: אני מאוד ממליץ להצטייד במנשא טוב ולהרגיל את הילד אליו.
אפשר לטייל עם טיולון באזור שבחרתם, אבל מנשא יתן הרבה גמישות.
אם תטיילו איתו הרבה, גם אתם תתרגלו למנשא והוא לא יהיה כבד לכם. מנסיון.
כדאי לצמצם את הנסיעות לשעה לכל כיוון. הנסיעה לא קלה לתינוק בכבישים הצרים והמפותלים של האלפים.
האזור שבחרתם מעולה מהבחינה הזאת כי אם תתמקמו נכון תוכלו בכל יום לנסוע גם הרבה פחות, ועדין לטייל במקומות מדהימים.