מעבר גבול עם קראוון
-
הי
משפחה עם 4 ילדים מתכננים טיול 3 שנים באמריקות. לקנות קראוון בארה”ב ולאחר 6 חודשים לעבור למקסיקו ולטייל עד דרום ארגנטינה וחזור לארה”ב בתום הטיול. האם מותר לעבור בין כל מדינות דרום אמריקה בקראוון שנרכש בארה”ב (עם ביטוח כמובן)
תודה, תמר
-
שלום תמר,
בגדול אם לא היו אנשים עם רעיונות נועזים לטיול ובכלל, לא היינו נחשפים לרעיונות חדשים ופורצי דרך…. לא מתפקידי להניע אתכם מלעשות את התוכנית שלכם…
לפי השאלה הדי ראשונית הייתי שואל מה הניסיון שלכם בטיול במדינות עולם שלישי, בטיול עם רכב כלשהוא ביניהן וכיוב’?
לא תמצאו פה הרבה מטיילים שאפילו טיילו ברכב שכור במדינות של מרכז אמריקה ( הדרום יהיה בד”כ יותר נוח מהמרכז), פחות שטיילו עם רכב קנוי, ובפורום הזה בוודאי לא טיילו ככה בקראוון ( ולא ממש מצאתי בחיפוש מחופף ברשת שום דבר).
לא רוצה להיות משבית שמחות- אבל כמה דברים ראשוניים שקפצו לי לנושא הקראוון, ואני תוהה אם בדקתם את כל אלו בתור התחלה:
*- אתם צפויים לבלות הרבה זמן במעברי הגבול במרכז להסדיר ניירות- חלק מהמדינות ידרשו ביטוח מיוחד לעצמן- כל מדינה והחוקים שלה- הביטוח האמריקאי לא יכסה אתכם סביר להניח, וגם לא יכסה אתכם כנראה בארה”ב אם משהו יקרה במרכז אמריקה.
- הכבישים במרכז אמריקה מחוץ לדרך הפאן אמריקה לא טובים בהרבה מקומות- התניידות ברכב יכולה להיות קשה- על אחת כמה וחמה עם קראוון ( אני חושב על פיתולי ההרים בגווטמאלה או אפילו עלייה למונטה ורדה בקוסטה ריקה. להישאר בטיול על הפאן אמריקה אומר שזאת באמת רק חצייה לדרום ולא יותר מזה… לא ממש טיול במדינות
- דאריין גאפ- לא ניתן לחצות ברכב מפנמה לקולומביה- הפרוצדורה פה להעלות אותו על סירה לוקחת לפחות שבוע הכנות ותיאומים מראש ועוד יומיים שם, וזה מדובר על רכב רגיל ואין לי מוןשג אם נמצאות שם סירות שיכולות לקחת קראוון ומה יהיו הדרישות שם.
- בטיחות- כשמטיילים עם רכב במרכז אמריקה בד”כ משתדלים לחנות במלונות עם חנייה סגורה וכו’- אתם תבלטו בשטח בכל מקום. סביר שלא תוכלו לחנות במרכזי ערים- ככה שהרכב תמיד יהיה איפה שהוא בצד, ואתם מסתובבים במדינות מאוד ענייות ומההכי אלימות בעולם… ככה שתמשכו הרבה תשומת לב.
- אתם צפויים לפגוש שוטרים מושחתים- שכמעט בטוח יעצרו אתכם…
- חלפים- בטוח תידרשו לתיקונים ולרכב רגיל מארה”ב יכול לקחת ימים להשיג- לא יודע מה יעשו עם קראוון…
- אני חושב שזה מספיק בשלב הזה… מכאן השאלה כמה באמת בדקתם למה אתם נכנסים, כמה זמן אתם מוכנים להשקיע בלימוד החומר, כמה אתם מנוסים ולא ימרטו לכם השערות במהלך הדרך- אני מכיר אישית משפחה שטיילה עם רכב מארה”ב במכסיקו -גווטמאלה.. את גווטמאלה הם לא אהבו ( וזה נדיר) כי כל עניין הרכב ואי הנוחות סביבות מרט להם את העצבים...
-
אמנם לא עשינו טיול כזה. אבל עשינו טיול קרוואנים בארהב, ועשינו 2 טיולים משפחתיים במרכז אמריקה, אחד של חודש ואחד של חודשיים (עם 4 ילדים).
אז קודם כל קראוון ל3 שנים נשמע לי כמו מסלול ישיר לאשפוז באברבנאל
נחמד לתקופה קצרה, אך אחרי שתמה ההתלהבות נשארים עם המריבות, חוסר הפרטיות, הצפיפות, הריחות, התפעול השוטף, נהיגה קשה (נהג משאית בתכלס) ועוד.
לחצי שנה של ארהב זה הגיוני. אחכ פשוט לזרום דרומה לאט לאט בקצב שלכם, בתחבורה ציבורית.
אגב, לא נראה לי שתמצאו בכלל חניונים וחיבורים לקראוון במדינות כמו ניקרגואה גואטמלה ושות'.
מלבד זאת, כמו שגדליהו ציין, חלק מהדרכים בהחלט מאתגר, חלק מהדרכים בכלל לא רלוונטי עם קראוון, וכמובן שאלה האזורים הכי יפים ומעניינים.
דבר נוסף, אם יש ברשותכם ככ הרבה זמן, מה הרעיון להסתפק ב2 יבשות בלבד? לא חבל? ועוד לחצות את כל היבשות הנל ואז לחזור את כל הדרך בחזרה?? נשמע לי בזבוז זמן, כסף ואנרגיות. בחודשים האלה אתם יכולים להרוויח יבשת חדשה במקום לחזור על אותם מקומות.
-
קודם כל תודה רבה.
אני מארגנטינה וטיילנו לא מעט בארהב וגם קצת קנדה עם רכב. כל שנה עושים טיולי אוהלים באירופה. יש לי אחים בארה”ב (תושב) וגם בארגנטינה.
מה שאתה מציע זה לשכור קראוון רק בארה”ב וקנדה (נגיד) ולעבור למרכז בטיסה? ואיך להסתובב במרכז ודרום אמריקה? רכב?
תודה רבה
תמר
-
לגבי המרכז- מדינות שנוחות יותר לטיול עם רכב הן קוסטה ריקה , מכסיקו ( לא בכל מקום) ופנמה... כל השאר זה יהיה יותר מסובך. רכב שכור לא ניתן להעביר בין מדינות במרבית הסוכנויות.
לגבי הגעה למרכז. אתם יכולים להחזיר את הקראוון בלוס אנג'לס או סן דייגו להתנייד משם דרומה על קו החוף בתחב צ אבל אני מודה שאין לי מושג מה רמת הביטחון האישי בחלק הצפוני של דרך זו)