מקבץ שאלות צרפת לקיץ
-
אוגוסט, שבועיים בצרפת, זוג + 3: 13,10,7. משפחה “איטית וכבדה” באופן יחסי.
שבוע ראשון טיול אוטו ושבוע שני פריז.
הנחיתה במוצ"ש. לילה ראשון בשדה (שארל דה גול). בראשון בבוקר שוכרים אוטו. שבוע אחרי בראשון אחר הצהריים נכנסים לדירה בפריז. שבוע אחרי זה ביום ראשון בבוקר נוסעים לשדה לטוס חזרה.
השבוע של פריז יכלול גיחה לדיסני ברכבת.
מתלבט כרגע מה לעשות בשבוע הראשון של טיול האוטו
קיבלתי המלצות וקראתי על עמק הלואר ונורמנדי.
אני תוהה האם לחלק את הטיול של שני מקטעים של 3 ו-4 ימים כל אחד, האחד בלואר והשני בנורמנדי, או לעשות שבוע שלם באחד משני האתרים האלה.
אני לא מפחד ממעבר לינה, אבל גם לא בהכרח רץ לזה. קוסם לי להיות שבוע שלם באותו מקום, מה שמאפשר לשלב גם אטרקציות כמו פארק שעשועים, חבלים,מים וכדומה שאחרת גוזלות הרבה זמן מהימים המועטים ביעד.
מה לדעתכם עדיף? מבחינה ראשונית מרגיש לי שכל אחד מהיעדים בפני עצמו מתאים מאד ל-5 ימים בערך. כלומר צמצום ל 3 או 4 ימים זה יהיה באמת צמצום. מצד שני שבוע שלם זה אולי מעט יותר מדי.
אז ברור לי שזו דעה מאד אישית, אבל עדיין אשמח לחוות דעת.
בכל אחד משני היעדים הללו – איפה מומלץ להתמקם ללינה? קודם כל מבחינת מיקום, אבל גם המלצות קונקרטיות יתקבלו בברכה.אנטישמיות / אנטי ישראליות
יש איזורים מיוחדים שכדאי להתרחק מהם? שאלתי בעבר והנתי שלא, אבל אני בכל זאת שואל שוב. לא מדבר כרגע על שכונות בפריז, אלא דווקא על איזורים לא בעיר. עיירות מסויימות או איזורים שלמים.
ארמון ורסאי
אפשר לנסות לשלב עם אוטו בנסיעה, ביום הראשון או האחרון של טיול האוטו – המשמעות היא שמדובר על יום ראשון. מה זה אומר מבחינת עומסים?
משמעות אחרת שזה אומר שלא מבקרים באירועים מיוחדים שעשויים להיות ביום ראשון.
לחילופין אפשר כמובן בתחבורה ציבורית מפריז. ככל הידוע לי זה די נגיש ונוח, אבל עדיין לוקח שעה עד שעה וחצי של נסיעה כל כיוון (כולל הגעה ממקום הלינה לתחנת הרכבת) לא זניח
אפשרות שלישית היא נסיעה באוטו ממקום הלינה בלואר/נורמנדי. פה כבר מדובר על נסיעה ארוכה עוד יותר (תלוי מאיפה אבל שעתיים כל כיוון בקלות). אבל עם אוטו אפשר אולי לנסות לשלב יעדים בדרך ולא רק הארמון.
מקומות לינה עם מזגן
בפריז סגרנו דירה עם מזגן בכל אחד מחדרי השינה. מייקר מאד, אבל בעיניי זה הכרחי.
בשלב הכפרי – נכון שלא מדובר על העיר הגדולה אבל עדיין מפחיד אותי לישום בלי מזגן.
אז ברור שאפשר מלונות גדולים שרובם (לא כולם) ממוזגים. אבל אני לא מעדיף דירה / בית / חווה וכדומה ולא מלון משיקולים של מרחב אישי ואולי גם מחיר. אפילו חדרים מקושרים במלון נוטים להיות צפופים יחסית.
יש בכלל דירות ממוזגות באיזור? כי בחיפושים ראשונים לא ממש מצאתי. יש המלצה על מנוע חיפוש טוב לנושא הזה? המלצות לדירה ספציפית?
אתם חושבים שאפשר לוותר על מזגן?
יש סיכוי למצוא איזה כפר נופש ממוזג? או שעל זה בכלל אין מה לדבר?
אירועים מיוחדים
הייתי שמח לשלב אירועים מיוחדים. פסטיבל ימי ביניים יהיה נחמד (אני יודע שיש הרבה בצרפת), אבל גם דברים אחרים יתקבלו בברכה. יש המלצות על משהו ספציפי? המלצה על אתר שמרכז אירועים כאלה או אחרים?
-
עוד ורסאי
ועוד אפשרות לורסאי שבמקור פסלתי אבל בכל זאת אעלה פה שוב
אפשר גם להשאיר את האוטו יום אחד כשמגיעים לפריז. ואז ביום שני לעשות טיול אוטו לורסאי, ובערב בחזרה להחזיר את הרכב.
זה אומר לחטוף את כל הפקקים של פריז (הדירה ברובע 11)
כאמור לא ראיתי לאפשרות הזאת יתרון משמעותי על פני החלופות שכבר הזכרתי. אבל אולי מישהו פה יכול לחשוב על משהו שאני פספסתי.
דירה בפריז ופרנואידיות
כאמור הזמנתי דירה בפריז מבעלים פרטי דרך homeaway. הדירה מופיע בכמה מנועי חיפוש כולל airbnb, בוקינג ועוד. היא זוכה לביקורות חיוביות. הבעלים (או מעפיל) הוא פרטי, אבל משכיר עוד כמה דירות בפריז. כל הביקורות שלו טובות. ב airbnb לא מוזכר שום ביטול על ידי המשכיר. גם דיברתי עם המשכיר כמה פעמים (דרך המערכת של הומאווי ושם אירבנב) ולא היה שום “סימן מחשיד" בתקשורת שזיהיתי.
השאלה היא האם אני צריך להיות פרנואיד ובנוסף לדירה לשריין גם מלון עם אפשרות ביטול?
אני לא מת על האפשרות הזו וזה גם מרגיש לי קצת לא הוגן כלפי המלון. כי זה לא שאני מזמין ועוד לא החלטתי, ואני אבטל כמה חודשים מראש. מדובר על הזמנה שאין לי כוונה לממש, ואני אבטל אותה רק כמה ימי לפני (כנראה שבמועד האחרון לביטול). בייחוד שההזמנה שלי היא לחדרים מקושרים או סוויטה שאין הרבה כאלה במלון. כל שאני לא תופס להם חדר אחד ממאה, אלא אחוז הרבה יותר גדול.
שלא לדבר על זה שכמובן צריך לזכור לבטל, ושלמרות כל מנגוני התזכורות שיש זה תמיד מפחיד כשמדובר על סכומים גדולים יחסית.
-
לגבי ורסאי – אני ממליץ מאוד לבקר בגנים ביום שבו מופעלות המזרקות (וגם משמיעים מוזיקה). זה כל כך משדרג את הביקור! זה קורה בד”כ בסופי שבוע שאז התורים לארמון גם ארוכים יותר. הצעה שלי: תגיעו ביום א, ותרו על הביקור בארמון (הגדול) ותסתפקו בארמון הקטן + הגנים יחד עם המזרקות המוזיקליות.
-
ראשית אני בעד יעד אחד
במיוחד בתיאור שלך את המשפחה שלך כאיטית וכבדה.
להגיע ללואר /נורמנדי (ולא משנה כעת איזה) ל3-4- ימים
משמעותו שתתרוצצו
או לחלופין תוותרו על יעדי בילוי תמורת יעדי תיירות
(לאן הולכים? למונט סן מישל או לפארק חבלים? ).
יש לכם 7 ימים ברוטו
אבל היום הראשון מCDG אל היעד והיום האחרון אל הלינה בפריז.
כך שבפועל 6 ימים מלאים לטובת היעד.
ומזגן אינו שכיח במרחב הכפרי יותר של צרפת.
כן-זו בעיה אם נופלים על גל חום צרפתי (שיש פעם בכמה שנים)
אבל הם לא ממזגים.
אנטי ישראליות- נסה להימנע מלינה בערים גדולות .
-
תודה לשניכם
עמיחי – תודה על הטיפ. כשנתקרב לתאריך נבדוק לוחות זמנים מתאימים.
יונית:
לגבי השבוע – בהנחה שלא נבקר בורסאי בדרך, אז אני כן חושב שיש לי שבוע.
היות והנחיתה במוצ”ש, אני מעריך שביום ראשון ב-9 בבוקר כבר נהיה בדרכנו. בהנחה שאין פקקים ביום ראשון (זו הנחה סבירה?) הרי שבשעות הצהריים כבר נוכל להיות באיזור הרלוונטי.
ומנגד רק ביום ראשון שאחרי זה בשעות הצהריים חייבים להתחיל לנסוע לפריז.
מנגד, ברור שאפשר לעשות מזה פחות משבוע. אם בשני ימי ראשון לא מטיילים באיזור הלינה אלא קרוב יותר לפריז, או בורסאי, או בפסטיבל כזה או אחר.
אבל רשמתי בפני את ההמלצה על יעד אחד שכאמור מאד קורצת לי.
ואיזה משני היעדים נראה לך עדיף?
לגבי מזגן – אז מה – כל הישראלים ישנים בלי מזגן?
כי הרי בפריז יש פה בפורום לרוב המלצה חד משמעית לא להתפשר על המזגן.
אז נכון שהמרחק הכפרי נוטה להיות פחות חם מהמרחב העירוני. אבל עד כדי כך?
אני זוכר שלפני כמה שנים (6) כשהיינו בבלגיה בכפר נופש (נטול מזגן) נפלנו על גל חום והיה די סיוט.
הנחת העבודה היא שפשוט אין דירות ממוזגות? כלומר מי שרוצה מזגן חייב מלון?
או שפשוט צריך לעשות חיפוש מעמיק?
או שצריך לשלם המון כסף?
-
השנקל שלי-
שבוע זה מעט מדי ללואר ולנורמנדי
מצד שני זה ארוך מדי ללואר או לנורמנדי.
אני הייתי חותכת כמה ימים מפריז לטובת שילוב הלואר ונורמנדי.
ב9-10 ימים מלאים אפשר לעשות טיול נפלא של כ5 ימים בלואר, יום-יומיים באזור מונט סנט מישל ויומיים שלושה בנורמנדי. לא מדובר בקצב מטורף. אפשר בזמן הזה להספיק את כל ההיילטים.
יש באזורים האלו אטרקציות מדהימות גם לילדים וגם למבוגרים. יותר מאשר בעיר פריז.
-
לא יודעת את הסטסטיקה לגבי חום בפריז או במרחב הכפרי.
אבל אין מזגנים בדירות במרחב
(יש לעיתים במלונות של 4 כוכבים וכו)
יצא לי פעם להיות בחמסין ,גם במרחב הכפרי לא כיף .
אבל …. זו המציאות וההיצע.
לגבי מספר הימים וחצאי הימים-עדיף את חצאי הימים לנצל ליעדים שבין פריז ללינה הכפרית, בין אם זה וורסאי, יעדים במזרח לואר (אם נוסעים ללואר המערבי-מרכזי) או אם זה ג’יברני (אם נוסעים לנורמנדי).
ההצעה לקצר את פריז לטובת דאבל יעדים כמובן שטובה.
אבל בהנחה שאתה לא מקצר את פריז--תצטרך לבחור ולתעדף.
מציעה כי קודם תבדוק יעדי “חובה” מבחינתכם לטיול- ותראה כמה “בשר” יש לכם בהיבט התיירותי הקלאסי לשני החבלים,
אח”כ תוכל לעבות עם פעילות לילדים
ולקבל החלטה מושכלת על סמך מידע ובחירה.
-
אני מתכננת טיול דומה (אבל קצר יותר). אנחנו גם מטיילים איטיים אבל אני פחות שונאי-סיכון ממך.
לגבי מזגן, אני מוותרת על התניית לינה מחוץ לפריז במזגן. לא יודעת מה תהיה הנפקות בפועל, אבל זה מגביל מדי והחלטתי לוותר.
לגבי שריון מלון, אני חושבת שזה אכן קצת פרנואידי. מצד שני, אין כאן בעיה אתית מול המלון. אם התנאים שהם מציעים מאפשרים ביטול, זה ממש בסדר. אתה לא משריין 5 מקומות חלופיים.
לגבי ורסאי, האופציה להשאיר את הרכב אצלך ולנסוע אל ורסאי מפריז נשמעת לי יקרה ומורטת עצבים.
יש לי הצעה חלופית עבורך - אם אין איזו סיבה ייחודית בגללה אתם רוצים לנסוע לורסאי, אז ממש קרוב לשדהת שארל דה גול יש ארמון מפואר אחר Chantilly. יש בו גם מופעי סוסים. כרגע בתכנון שלי להגיע לשנטיי ביום אחרי הנחיתה ולוותר על הצפיפות של ורסאי באוגוסט.
-
תודה רבה לשתיכן
קיצור פריז לא על הפרק כרגע. גם ככה בפועל יש לנו רק שישה עד שישה וחצי ימים (תלוי אם נגיע לפריז בשעות הבוקר או הערב), שמתוכם יום שלם מוקצה לדיסנילנד, ואולי גם יום אחד לורסאי (אני מניח שורסאי בפועל כולל נסיעה זה למעלה מחצי יום).
כלומר יש 4-5 ימים לפריז. זה לא מרגיש לי הרבה בכלל. אומנם עוד לא מיפיתי יעדים, אבל ברור לי שזה לא הרבה.
ולפריז עצמה יש עדיפות מבחינתי על פני גם וגם.
נמשיך עוד לקרוא וללמוד על שני היעדים. אבל בינתיים קורץ לי יותר לואר.
תחושת הבטן שלי (אבל יתכן שהיא מאד לא מדוייקת) שיש באיזור גם שפע גדול יחסית של אטרקציות אקטיביות (לונה פארק, פארק חבלים, מים וכדומה).
כך שטירה בבוקר בשביל הגדולים ופארק שעשעועים אחר הצהריים בשביל הילדים יכול להיות פשרה סבירה יחסית.
אשמח לתובנות נוספות, ולתשובות לשאר השאלות שלי
-
ראיתי דירה מעניינת וממוזגת (לכאורה -עוד לא יצרתי קשר עם בעלת הבית להבין איזה חדרים ממזוגים) ובמחיר סביר.
היא ממוקמת בשולי הכפר St-Martin-Le-Beau
המיקום נראה לי לא רע לכוכב בעמק הלואר. קודם כל יש כמה וכמה אטרקציול מאד קרובות (פחות מחצי שעה נסיעה) ורוב האחרות במרחק של שעה. לא אידאלי, אבל קרוב לאופטימלי בהתחשב בפיזור בעמק.
מה דעתכם?
-
אנשים טובים היקר. ראשית צרפת מדהימה היעד המועדף עלינו בכל אירופה. יש בה הכל מהכל.
לגבי יעדי הטיול הרי שלעניות דעתי אזור נורמנדי ובריטני הרבה הרבה יותר מגוון ומעניין מחבל הלואר.
בשבוע אתה יכול לטייל טיול יפה בנורמנדי וטיפה מבריטני.
אני הייתי שוקל גם לקצר קצת מפריז ולטייל יותר. לפריז תמיד חוזרים
-
תודה רבה
או קי, אז אני אקרא עוד קצת על נורמדי

-
בטיול כוכב?
אני מסופקת אם ניתן לטייל בנורמנדי עילית ותחתית
ובטח לא גם בריטני.
-
הייתי מתרחקת משולי העיר טור, בדיוק מהסיבות שהתייחסת אליהן בשאלות הראשוניות על הרכב אוכלוסיה.
-
ושוב תודה
העיר טור ספציפית פחות רצויה? או שכל הערים באיזור. למשל BLOIS?
-
מון סנט מישל על גבול נורמני ובריטני האתר המתוייר והיפה ביותר בצרפת
-
בלואה בסדר גמור
-
תודה
-
טור עיר גדולה מרובדת אוכלוסיה.
בלוא קטנה וחמודה, לא זיהיתי בה בעיה.
אבל--- אני הייתי מתמקדת באזור מערבי יותר ממנה – כלומר גיאוגרפית יותר לכוון טור, שינון,סומור (תלוי כמובן מה היעדים לטיולכם) רק להתרחק מהעיר עצמה.
-
ושוב תודה גדולה
חבל, זו דווקא הייתה דירה שנראתה נחמד