עזרה
-
היי חברים צריכה את עזרתכם,
(כתבתי פה גם פעם שעברה ומאז אין התקדמות בהחלטה שלי...ועכשיו אני כבר צריכה להחליט).
אני רוצה לטוס לדרום אמריקה כבר באמצע ינואר/ פבואר (אפשרי גם אחרי) ל3 חודשים. רק שעדיין לא קניתי כרטיס. אני לא יודעת אם דרום אמריקה מתאימה לי...אבל אני מאוד רוצה לטוס לשם. ורציתי לשמוע לעצה שלכם מה אתם חושבים מנסיונכם.
אני לא רוצה לעשות טרקים בכלל..לא לטפס על הרים וכאלה ולא להסתובב עם ציוד ומוצ'ילה (מפחדת, לא מתחברת, בעיה בגב וכו'). כן אני רוצה לעשות טיולי יום ולראות נופים ודברים מדהימים (לטייל יותר בטבע...ולא בערים) וממש לא לרבוץ על חופים וגם בגלל זה פחות נראלי מתאים מרכז (וגם פחות ההווי שנראלי אני מחפשת)
בנוסף, אין לי שותפה עדיין לא מצאתי...ומפחיד אותי שאגיע לשם ואשאר לבד כי כולם ילכו לעשות טרקים כי זה הרי מה שהרוב באים לעשות ואני אהיה די אבודה…(אני מבינה שהרבה אומרים תטוסי לבד או תמצאי לנחיתה רכה וכבר תסתדרי. אבל לא בטוחה שבמקרה שלי זה גם ככה כי נראלי שיהיה קשה למצוא מישהי שמחפשת בדיוק את מה שאני)
אז לגבי זה כדאי לי לטוס רק אחרי שאני מוצאת מישהי שגם מחפשת את מה שאני כדי שלא אתקע?
לגבי המדינות יש כאלה שפחות מתאימות לסוג הטיול שאני מחפשת? יש כאלה שאמרו לי שאין לי מה לחפש בארגנצ'ילה למשל כי הרוב זה טרקים.
או שבכלל אין לי מה לחפש בדרום אמריקה?
כל עצה תעזור מאוד תודה רבה מראש!
-
כמה דברים:
לא חייבים לנסוע עם תרמיל. לא חייבים לעשות טרקים. הקונספציה הזו של “אבל כולם...” – לא, ממש לא. יצא לי להכיר גם אנשים בני 60 שנסעו לארגנטינה-צ’ילה בטיול מפנק ובלי טרק אחד. יש המון דרכים לטייל, ודרום אמריקה היא יבשת גדולה עם ארצות שונות לגמרי עם אופי שונה והרבה גיוון.
מה שכן, דרך טובה להפיג חששות מהלא נודע זה להפוך אותו לקצת יותר נודע. את אומרת שאת לא יודעת אם דרום אמריקה מתאימה למה שאת רוצה, אם יש משהו בארגנטינה-צ’ילה שהוא לא טרקים, ו”אנשים אמרו לי”. עזבי מה אמרו. את רוצה לדעת, שבי, תקראי חומר של ממש ותלמדי, ומזה תסיקי את המסקנות מה המסלול שיכול להתאים לך, ומה את רוצה ולאן.
סה”כ, אם את כל כך רוצה לנסוע לדרום אמריקה – למה? באמת, תחשבי על זה. למה דווקא דרום אמריקה מכל היבשות בעולם? מה מושך אותך? מה את רוצה לראות ולעשות שם? בני את הטיול סביב זה.
לגבי שאלת האם לנסוע לבד: אם זה מאוד חשוב לך, אחרי שהבהרת לעצמך מה את רוצה ולאן, סעי. מניסיון של הרבה טיולים לבד בעולם, גם אם את כן רוצה טרקים זה לא אומר שתפגשי את האנשים הנכונים. זה עניין של מזל, ועניין של להיות נגישה, לחייך ולדעת איך להתחבר עם אנשים, וגם לדעת ליהנות לפעמים לבד, בלי פאניקה או מירוץ מטורף אחרי שותפים. בעיניי זו חוויה מאוד טובה וניסיון חשוב לחיים.
-
הגדרה של טרקים משתנה מאוד מאדם לאדם
נראה לי שמה שעובר לך בראש זה לינה באוהל ללא מקלחת לשבוע, יתושים, 20 קילו על הגב, קור, זיעה, הליכה בגשם..
מצד שני, הרבה מאלה שאמרו לך שעושים רק טרקים כנראה החשיבו את הסיבוב באוטו שעשו כשנסעו לברילוצ’ה, את ההליכה של 2 ק”מ במאצ’ו פיצ’ו מתחנת הרכבת, או בכלל הם ישבו בהוסטל או במסעדה וחיכו שחברים שלהם יחזור מטיול יומי.
המון המון אנשים לא מוכנים לשמוע בכלל על פעילות פיזית בחיים,
אז למה את חושבת שכל מי שטס לדרום אמריקה פתאום הופך להיות אתלט פעיל?
אם את צריכה עוד דחיפה – אז קני כרטיס כבר כי את סתם מתעכבת.
מצד שני, אופי הטיול שאמרת מתאים יותר לאסיה – תאילנד ושכנותיה, סין, יפן… המון נופים ופחות תיזוזים פיזיים. -
ואם יווצר מצב שבאמת אמצא את עתמי לבד לכצה ימים זה לא מסוכן? הרי אומרים תמיד שדי מפחיד להסתובב לבד בארגנטינה וברזיל
-
אף פעם לא הבנתי מי זה כל ה”אומרים”. תלמדי על המקומות ממקורות רציניים, ותחליטי בהתאם. אולי בכלל כשתעמיקי תגלי שברזיל וארגנטינה לא מתאימות לך ואת יותר מתעניינת בכלל בטיול בבוליביה? לא ענית בכלל על השאלה למה דווקא דרום אמריקה, ומה מושך אותך לשם שגרם לך לבחור ביעד הזה. תעבדי על זה קודם כל, תניחי את הפחד בצד לרגע, ותקראי, תלכי להרצאות, תפזרי את ערפל חוסר הידע והשמועות. זה יעזור לך לקבל החלטה יותר מושכלת ופחות מונעת מפחד.
בשורה אחת, בברזיל הייתי רק ליום, אבל ארגנטינה היתה לדעתי בסדר גמור (למעט בעיה של גניבות רכוש בבואנוס איירס, אז שם השתדלתי לא לקחת עליי שום דבר יקר).
-
אם תשני בהוסטל, לא תהיי לבד, כל הזמן יש אנשים.
אם יש לך בעיה חברתית כזו או אחרת, מה לעשות, תלכי לבד. אבל עצם העובדה שבן אדם הולך לבד ברחוב לא הופכת אותו לקורבן –בנוסף עובדים יוכלו להמליץ לך על מסלולים בטוחים
ומפחיד זה בטוח לא – זה שחזר מישהו ואמר שנתקע בשכונה אפלולית זה מה שעבר לו בראש. ואם מישהו נשדד ברחוב, זה אומר שאלף אנשים שטיילו לפניו לא נשדדו באותו רחוב. אז תעשי את הסטטיסטיקה.
שוב אני אחזור ואזכיר את אסיה, כי נראה שאת באמת חרדה מכל הטיול הזה – אז לא חובה.
מצד אחד, אסיה בגדול יותר בטוחה
מצד שני, בדרום אמריקה הרבה יותר קל להכיר חברים לטיול (ולחיים) -
תודה רבה על התגובות!
האמת שמצאתי מישהי מדהימה לטיסה ולימים הראשונים בבואנוס אבל היא מראש אומרת לי שנתפצל כי היא כן מחפשת לעשות טרקים. ברור לי שזה משהו שאפשרי אבל השאיפה שלי היא כן לנסות שלא להתפצל ממי שאני טסה איתה:/ ובגלל זה אני לא שלמה ולא מצליחנ להגיע להחלטה לסגור איתה...זה מפחיד אותי להשאר לבד אפילו אם זה אומר ליום אחד בגלל שלא אמצא מישהו שמחפש מה שאני..יש המלצה בשבילי?
ולגבי מה שהניע אותי לבחור בדרום אמריקה זה הרצון לראות עולם, תרבות, להשתחרר, להנות, ללמוד על עצמי, לטייל, לראות נופים, להכיר חברים לחיים. מבחינת מקומות מקריאה הבנתי שבארנצ'ילה יהיה לי מה לעשות וגם בברזיל אבל
לגבי פרו רציתי לשמוע את דעתכם
כי מקריאה הבנתי שרוב מה שיש שם זה טרקים ואטרקציות כמו ספורט אתגרי שאני לא אעשה...האם לדעתכם גם שם יהיה לי מה לחפש? אשמח לעזרה לגבי פרו..
-
דווקא בפרו יש לעשות הרבה יותר (ובזול יותר) מחוץ לטרקים
מאשר בדרום ארגנטינה וצ’ילה
שוב – רוב האנשים לא עושים טרקים ללא הפסקה, הרוב יסתפקו בטרק של 4 ימים בצ’ילה ועוד כמה ימים בפרו. מקווה שאין לך חרדות גם מהליכות יומיות, כי כדי לראות נופים צריך ללכת קצת.
איזה המלצה את מחפשת מעבר לכל מה שכבר כתבו לך? ההמלצה היחידה שאני יכול לתת לך בשלב זה, זה לסגור כרטיס כי המחירים רק יעלו -
שימי לב מה כתבת בתור הסיבות לבחור בדרום אמריקה:
“רצון לראות עולם, תרבות, להשתחרר, להנות, ללמוד על עצמי, לטייל, לראות נופים, להכיר חברים לחיים”
אף אחד מהדברים הנ”ל אינו ייחודי ובלעדי לדרום אמריקה. אפשר לעשות טיול כזה באוסטרליה, במזרח, באפריקה ואפילו באירופה. כן, עשיתי יותר מטיול ארוך אחד כזה באירופה. בדיוק כפי שיכול לקרות ההיפך: לנסוע לדרום אמריקה לטיול תיירותי בקבוצה בלי ללמוד שום דבר חדש על עצמך, או להכיר אנשים או להשתחרר באמת.
כל הדברים שתיארת יכולים לקרות בכל יבשת, הם לא כולם בהכרח תלויי מקום אלא גם תלויים בך.
בשביל ללמוד על עצמך, להשתחרר, צריך להיות מוכנים לעשות את זה ולהתמודד עם הקשיים – כלומר, להיות מוכנים להיות לבד. גם יום, גם שבוע. גם לצאת מהארץ לבד. הרי גם אם תמצאי שותף דרך הרשת “לכל הטיול” יש מצב סביר מאוד שאחרי כמה ימים או שבועיים או חודש זה לא יסתדר ותיפרדו. את חייבת להחליט אם הטיול וכל מה שתיארת חשוב לך מספיק כדי להתמודד עם הפחד, או שתקחי את הסיכון שלא תמצאי אף אחד ותישארי בבית, עם המחשבה של “מה היה קורה אם”.
בעיניי עדיף לנסוע.
ואם את לא בטוחה ולא מוכנה, נסי משהו קצר כדי להכניס את הרגל למים ולבדוק איך את מתמודדת: תעזבי לרגע את דרום אמריקה וסעי קצרות לחופשה למקום קרוב ובמחיר זול יותר, לשבוע באירופה (עם לינה בהוסטל) או לשלושה שבועות בתאילנד, ותראי איך זה הולך.
-
השאלה אם יש סיכוי סביר להשאר לבד…
הרי ממה שהבנתי ממכם אין סיכוי כ"כ שזה יקרה אפילו שאני לא מחפשת טרקים (ואני חברותית זה לא הסביבה שבגללה אני פוחדת). ככה גם הבנתי מאנשים...שתמיד מוצאים.
כי כן עם מחשבה שלהשאר לבד יום אחד אפילו אני פוחדת מאוד...זה מפחיד אותי להשאר בדרום ת"א למשל לבד אז אני כבר יודעת מראש שבארגנטינה זה לא יהיה אחרת לכן אני לא צריכה גם לנסות לטוס למקום קרוב אחר כדי לדעת את התשובה.
ובעצם אתה אומר שאם אני מפחדת להיות לבד הטיול הזה לא בשבילי לדעתך? (חשוב לי לרדת לסוף דעתך כי אני מאמינה שאתה יודע מספיק..)
ולגבי חרדות מהליכות יומיות? לא אין לי כאלה. להפך, זה מה שאני רוצה.
(וזה שאני לא אוהבת טרקים זה לא אומר שיש לי חרדות...אני פשוט לא אוהבת. ואני גם לא חרדה מהטיול..פשוט יש לי קצת חששות שמפריעות לי להסגר לכן אני נעזרת בכם על מנת שאוכל לקבל החלטה בלב שלם יותר)
ודרום אמריקה אני פשוט בחרתי כי זאת האווירה שאני מחפשת..ואוליי אין לי הסבר מספיק טוב אבל זה מה שאני רוצה
-
ברור שיש סיכוי שתישארי לבד לפחות יום אחד. סיכוי גדול מאוד. הרבה פעמים פוגשים אנשים במהלך הטיול, מטיילים איתם יום או שבוע או חודש ואז נפרדים. אף אחד לא מבטיח לך שום דבר.
אם את רוצה להגשים את מה שאת אומרת, כנראה שתצטרכי להתמודד עם הפחדים. גם אני בהתחלה חששתי מטיול לבד, ובדיעבד זה לא כזה סיפור. גם אעדיף לטייל לבד מאשר לטייל עם מישהו שעלי להתפשר יותר מדי על רצונותיי והקצב שלי עבורו, או עם מישהו שלא מעניין לטייל איתו בגלל פחד של להיות לבד.
זה חלק מהחיים, לדעת להסתדר לבד, ליהנות מהחברה של עצמך, להתמודד לבד, וגם לדעת איך להכיר אנשים כשאתה לבד.
אף אחד מאיתנו לא “יודע” כדי לעשות את ההחלטה בשבילך, ואף אחד מאיתנו לא “יודע” איך הטיול שלך יהיה בפועל (זה תלוי בך, זה תלוי במזל). את צריכה להחליט אם ללכת על זה או לא.
כמו שאמרתי, מכל מה שסיפרת והסברת, לא ברור לי למה דווקא דרום אמריקה ועל איזה “אווירה שאת מחפשת” את מדברת כי בכל מקום יש אווירה אחרת, זו יבשת גדולה. לדעתי אם את רוצה לבדוק איך זה יעבוד כדי להיות בטוחה יותר, סעי לשבוע לאירופה. כי זה נשמע שאת אומרת “אני לא יכולה להתמודד גם עם תל אביב, אז אני לא יכולה להתמודד עם כלום ולא צריכה בכלל לנסות – אז תבטיחו לי שאהיה כל הזמן עם מלווה צמוד לכל אורך הדרך”. זה לא יקרה, ואף אחד לא יכול להבטיח. רק את יכולה להחליט אם לנסות או להמשיך לפסול כי “ני לא צריכה גם לנסות לטוס למקום קרוב אחר כדי לדעת את התשובה”.