איך לעשות טיול בקריביים?
-
אנחנו חושבים לעשות טיול של שבועיים בערך, בפסח הקרוב לאזור הקריביים…
לא היינו אף פעם, לא מכירים את האזור בכלל……
אשמח לכל עזרה שאתם יכולים להציע….
אנחנו מחפשים טבע, ים, נופים, טיולים, אטרקציות….. לא אוהבים בטן גב כל היום וכל יום – צריכים שיהיה משהו לעשות….
חשבנו על אופציה לשלב קרוז קצר בתוך הזמן הזה, אבל לא שכל הטיול יהיה רק קרוז…
באיזה איים הייתם ממליצים להתמקד?
לאן ללכת?
איך מגיעים?
-
אזור קנקון והסביבה מתאים להכול
מבחינת קרוזים, לא יודע אם יוצאים משם, אולי רק ממיאמי, אבל ממש לא בטוח
אבל אם אתם כבר שם, לא רואה טעם לקחת קרוז -
מה זה הסביבה?
אמרת קנקון והסביבה…..
-
קנקון, איסלה מוחרס, הולבוש (כרישי לוויתן), פלאיה דל כרמן, טולום, צ’טומל, באקלר, פארקים של-אה, שקרט, צ’יצ’ן איצ’ה – המון מה לעשות בשבועיים
-
איזור הקריביים הוא גדול ומגוון. ואפשרויות הביקור הן רבות
אפשר לשהות ביבשת כלומר מרכז אמריקה וגם שם יש מגוון גדול ונראה לי שההמלצה על קנקון ודרומה זו המלצה טובה. אפשר גם להגיע לבליז.
יש אפשרות לטייל במדינה על אי גדול דוגמת קובה או רפובליקה דומיניקאנית
יש כמובן איים רבים קטנים יחסית וכאן צריך להתאים את המקום לצרכים שלכם. הניוד בין האיים טיפה מורכב ויקר. לרוב בטיסות. יש מעבורת נדמה לי רק בין גואדלופ, דומיניקה, מרטיניק וסנט לושיה. כולם איים יפים.
קרוז יוצא מנקודה וחוזר לאותה נקודה (לרוב פלורידה או פוארטו ריקו) ואינו כלי ניוד אלא מנגנון חופשה מוצלח ומפנק בזכות עצמו
בקיצור מציע למקד את הרצונות ולתחם את אזור העניין ואז ניתן להתקדם
-
להתמקד זו הבעיהאמרת:
“בקיצור מציע למקד את הרצונות ולתחם את אזור העניין ואז ניתן להתקדם”
זו בדיוק הבעיה….. אני לא יודעת איך למקד – מכיוון שהאזור לא מוכר לי בכלל, אני לא יודעת שום דבר עליו… כל מה שאני קוראת נראה ונשמע מדהים
אז איך מתמקדים??
-
אם את קוראת על מקומות באזור תחשבי מה הכי קופץ לך לעין ולעניין וזה יהיה המיקוד שלך, שממנו תתחילי לחבר מקומות סמוכים, טיסות וכיוב’.
לדוגמא- כשנסעתי לניקרגואה באחת הפעמים היתה לי שמורה מסוימת שרציתי להיות בה- משם התחלתי להכניס מקומות סמוכים- לפי העניין, זמן ההתניידות בין המקומות, התקציב וכיוב’
-
אשתדל לעזור לך להתמקד כי עכשיו סיימנו טיול שכלל קרוז בקריביים וטיול באיזור קנקון:
כפי שקודמי ציין הקרוז הוא בילוי בפני עצמו. בדרך כלל מפליגים בלילות וביום מגיעים לאי כלשהו לשהיה בת מספר שעות.
האוניות עצמן (הגדולות שבהן) מסיעות אלפי אנשים (משפחות, מבוגרים..) בכל הפלגה והן מרכז בידור והאבסה ברמה גבוהה שפעיל כמעט 24 שעות ביממה.
לגבי האיים: בנמל העגינה קיים מרכז מסחרי עם חנויות, ברים מסעדות ולפעמים גם קזינו שבעצם נועד לשרת את אלפי האנשים שמגיעים מדי יום בספינות השיט. זה בעצם המשך של הספינה וממש לא קשור למה שיש לאיים להציע. בנוסף יעוטו עליכם עשרות נותני שירותים שיציעו לכם טיולים מסוגים שונים המתאימים ללוח הזמנים שלכם באי, וכוללים תצפיות, סיורי טבע וכד.
במרבית האיים תמצאו חופים יפים עם אפשרויות לפעילות ימית.
מהאיים שציינו למעלה היינו במרטיניק וסנט לושיה. במרטיניק לא ממש הספקנו לטייל (הזמן קצר..) ובסנט לושיה הצטרפנו לטיול במיניבוס שהקיף את עיקר האי והיה מהנה מאד.
לגבי בניית טיול עצמאי בין האיים: פה ושם ראיתי שקיימות מעבורות בין האיים וטיסות שלרוב יקרות למדי.
קנקון: מדובר על איזור ענק ומפותח מאד מבחינה תיירותית עם המון אפשרויות כפי שציינו קודמי: סיורים יומיים, אתרי עתיקות , פארקים נושאיים לבילוי של יום שלם, תופעת טבע של מאגרי מים, שווקים מקומיים עם כל השמונצעס לתיירים, בקיצור ים אטרקציות שימלאו שבוע בקלות.
בקיצור תתחילו לקרוא על מה שמעניין אתכם ותבנו את השילוב שמתאים לכם.