טיול של כחודש בנמיביה
-
שני חברה בני 21 עם רכב 4X4 ל3 שבועות וחצי, מחפשים לעשות טיול מאוד פעיל ואתגרי בנמיביה. אנחנו נוחתים בוינדהוק ב1 למרץ וחודש לאחר מכן אני חושב על לעבור לבוצואנה לבד. אשמח לדעת קצת יותר בכל הנוגע למסלול המתאים ביותר שיקל על המעבר הלאה, אטרקציות מרכזיות בכל איזור, הבנתי שיש 11 שמורות ו7 פארקים לאומיים, מהנסיון שלכם איזה באמת אסור לפספס?
כמו כן אשמח לדעת בגדול מחיר שהות של תקופה כזאת, בהנחה שכבר השכרתי רכב עם אוהל מקרר..?
תודה רבה לעוזרים!
-
.
אם כבר שכרת רכב קמפר אז ההוצאות פרט לדלק הם קטנות ביותר ומתבטאות בדמי כניסה לשמורות כולל מפרץ לחנית קמפינג וכמובן אוכל.
-
נמיביההיינו לפני שנה .תקראו את הבלוגים שכתבתי.
-
כמו שאמרו, מלבד הוצאות הרכב, הטיול בנמיביה הוא די זול.
מבחינת מסלול – בשלושה וחצי שבועות אתה יכול להספיק את מרבית האתרים היפים במדינה. אבל כאמור – כדאי לדעת מה מעניין אותך.
אתה יכול להתחיל מהדרמה ל fish river canyon על גבול נמיביה ודרא״פ. המקום מדהים. קח בחשבון שהטרק הארוך (של מספר ימים) סגור בתקופה זו – נפתח רק במאי. אנחנו ירדנו מהתצפית המדהימה לנחל ורחצנו בו קצת, לפני הטיפוס חזרה לרכב. עדיין חוויה מדהימה.
משם אפשר להתחיל להצפין לאזור הדיונות המדהים ב Sesriem ולטרקים יומיים בשמורת נאוקלופט הצמודה – olive trail הוא אחד המוצלחים שעשיתי.
משם אפשר להצפין ל Swakopmund – עיירת חוף נהדרת, עם ספורט דיונות מפותח (סקי על דיונות חול כבר עשית?). גיחה צפונה ל cape cross – מושבת אריות ים מדהימה.
משם מזרחה למסלולי הליכה יפים ב Waterberg Plateau, ולשמורת הספארי אטושה.
מכאן אתה יכול להמשיך לאורך רצועת הקפריבי, או דרך שמורת צ׳ובה בבוטסואנה לכיוון מפלי ויקטוריה המדהימים בזימבבואה/זמביה. -
תודה רבה לעוזרים!
בנוגע לבוצואנה, אני מתכנן לעשות את זמביה אחריה, אז אני מניח שדווקא הכי נכון יהיה מנמיביה לעבור לדרום בוצואנה ומשם להצפין לעבר זמביה.
השאלה היא האם את המעבר לבוצואנה כדאי לי לעשות בטיסה מווינדהוק? או שיש דרך יותר חסכונית או יעילה להגיע לדרום בוצואנה מנמיביה?
-
אתה מתכנן לעבור לשאר המדינות עם אותו הרכב? אתה אמור לחזור איתו לווינדהוק בסוף הטיול?
ולא כל כך הבנתי אם השלושה וחצי שבועות הוא הזמן המוקצה לכל הטיול, או רק לנמיביה. -
אני נוחת בדרום אפריקה בתחילת פברואר, עובר לנמיביה ב1 למרץ, ובערך ב25 לאותו חודש אני רוצה להמשיך לבוצואנה, כשלדעתי הכי הגיוני יהיה להתחיל מהדרום היות והיעד הבא אחרי ככל הנראה יהיה זמביה. מכאן נובעת השאלה, האם את המעבר לבוצואנה כדאי לי לעשות בטיסה או שיש דרך מקובלת אחרת שתוכל גם לחסוך לי כסף ולהנות מהדרך אפילו?
הרכב ברמת העקרון מושכר לתקופה שציינתי למעלה, לכל תקופת השהות שלי בנמיביה. אבדוק אם אפשר להחזיר להם את בבוצואנה, ואז אשכיר את הרכב לעוד יום – יומיים בשביל לעבור את הגבול, אבל אני מאוד פסימי לגבי זה...
-
בקשר לרכב השכורבדקת האם הרכב ששכרתם יכול לעבור לזמביה ? ולזימבבואה ? שנמצאים מחוץ לאזור המוניטרי של הראנד ? שים לב לדרישות המכס במדינות הללו.
-
הרכב לא ייצא מגבולות נמיביה, במידה ויתאפשר אני אחזיר להם אותו בבבוצואנה (יש חברות שיושבות בכמה מדינות לדעתי), אבל את זה כבר אברר מולו.
בינתיים אני מחפש אלטרנטיבה אחרת למעבר בצורה הטובה ביותר מנמיביה לבוצואנה, בהנחה שבסוף המסלול בבוצואנה אני עובר לזמביה.