השוואת עלויות (בערך.....)
-
האם מישהו יודע להשוות עלויות טיול עם ילדים (פחות או יותר….),
אזור ליון / שאמוני
לעומת
אוסטריה, סלובקיה, צכיה ?
מחפשים יעד לא יקר…..
תודה לעונים
-
יש אתרים שמשווים עלויות טיול בין מדינות בצורה מאוד מפורטת בין ערים ומדינות בעולם.
אני טיילתי באזור שאמוני וגם באוסטריה (טירול וזלצבורג) כמה פעמים בטיולים משפחתיים והעלויות מאוד דומות.
בכל מדינה אפשר למצוא דירות יקרות וגם זולות, אפשר למצוא אטרקציות נורא יקרות וגם לטייל בטבע בחינם. יש כרטיסי הנחה אזורים מאוד משתלמים ויש המון אטרקציות שוות שלא כלולות בכרטיסים.
בכל תחום יש מגוון גדול יש אפשרויות במחירים שונים.
השורה התחתונה שהעלויות סבירות מאוד במושגים שלנו.
במזרח אירופה העלויות נמוכות יותר. השאלה מה התקציב שלכם, כמה חשוב לכם לחסוך ועל מה אתם רוצים להתפשר.
-
-
לא יודעת לגבי אוסטריה כי טרם טיילנו שם. אבל ההבדל בין איזור האלפים הצרפתיים לבין סלובקיה וצ’כיה שבהן כן היינו- היה משמעותי בעיקר בתחום המזון ובתחום האטרקציות. לינה אפשר למצוא כמו שנאמר כאן גם בצרפת- די בזול.
לעומת זאת, נושא האוכל מאוד משמעותי וכן האטרקציות. יש הבדל גדול בעלויות. ארוחה במסעדה בצרפת תעלה כמעט כפול מבסלובקיה לדעתי…
קפה, כוס בירה וכו’- אותו הדבר.
כמו כן- אטרקציות, רכבלים ועוד כניסות לאתרים- יעלו הרבה יותר בצרפת.
בכל מקרה, ממליצה מאוד על סלובקיה – אנחנו ממש נהננו שם. מדינה ירוקה ומלאת טבע, אטרקציות, ונוחה מאוד לטיול.
-
עונה לגבי אוסטריה והאלפים הצרפתיים (שאמוני/ליון) שבהם היינו:
כפי שטלו כתב, בשורה התחתונה ההבדלים, ככל שהיו, לא דרמטיים. אצלנו האלפים הצרפתיים ניצחו תקציבית את אוסטריה בגלל הטיסות: על טיסה למינכן שילמנו כ-500$ (זה היה לפני כמה שנים, אפשר גם פחות למרות שלצערנו טראנסאוויה סגרו את הקו הזה ובכך הרעו את התנאים...), בעוד שטיסה לג’נבה עלתה לנו 145 יורו. למשפחה ההפרש הזה דרמטי.
כיום יש גם קו חדש של איזיג’ט לליון, הבנתי שנכון להיום יש עדיין מחירים טובים לקיץ. יש עוד חברת לואוקוסט שטסה לליון מישראל אבל שכחתי כרגע איזו.
מבחינת אטרקציות: באוסטריה יש את כרטיס זלצבורגלנד שחוסך יפה, בשאמוני יש פאס, ועדיין העלויות לא מאוד זולות בשתיהן. מחירי האוכל דומים. דלק – באלפים הצרפתיים היו לנו פחות נסיעות מבאוסטריה, כי בשאמוני היו לנו כמה ימי רכבלים כמעט ללא שימוש ברכב. לינות – כפי שכתבו ניתן למצוא לינות זולות (בפחות מ-100 יורו ללילה למשפחה) בשני המקומות. בתחושה שלי, אם משווים “תפוחים לתפוחים” – אוסטריה מעט יותר זולה (לפחות זלצבורגלנד – בפלכאו יש דירות מצויינות ב-60-80 יורו ללילה).
אני מניחה שיעדים מזרח אירופאיים יהיו זולים יותר, אבל אז נשאלת שאלת ההעדפה – עלות מול תועלת...