מדריד או רומא
-
הי,
זקוקה לייעוץ לגבי שני היעדים.
אנחנו זוג צעיר, שני מעצבים, מחפשים אווירה קלילה מצד אחד, אך חיי הלילה מאוד מוגבלים מצד שני מאחר ואני בהיריון. ארכיטקטורה, תערוכות ועולם נרחב של עיצוב גם כן נושא חשוב. חשוב מאוד כמו כן נושא השופינג, אך לא מכוונים לאופנה עילית הידועה של איטליה. מתוכננים לשבוע של הסילבסטר. לאן לטוס?
-
קודם כל – שיהיה במזל!!!
שנית – לא הייתי במדריד.. כך שהידע שלי לשם הינו תיאורטי בלבד. רומא מגוונת יותר לטעמי. מדריד מכילה כמה אלמנטים מרומא (מוזיאונים ברמה גבוהה, כיכרות יפות וכו’.), אבל לתחושתי נופלת מרומא גם בהם וגם באלמנטים אחרים (אוכל, אווירה, רומנטיקה, מונומנטים “גדולים וידועים”). אגב, לא רשמתם – אבל אולי דווקא ברצלונה עם גאודי הנהדר יכולה להתאים גם (או שמא כבר הייתם).
שלישית – למיטב הבנתי, בסילבסטר עצמו כלל המקומות יהיו “מתים” – אנשים ספונים בבתיהם. לא משוכנע שזה עיתוי מוצלח לחופשה כזאת קצרה..
-
שתיהן מומלצות. השאלה מה בדיוק אתם מחפשים.
למה בחרתם דווקא בשני היעדים האלה.
אני מסכים שמדריד לא משתווה לרומא. אין בה אתרים ארכיאולוגים מיוחדים וחשובים כמו ברומא.
מצד שני היא עיר מרשימה ויפה ואפשר בכיף להעביר בה כמה ימים מהנים.
אווירה קלילה יש בשתיהן.
שופינג , ארכיטקטורה יפה ועיצוב יש בכל בשתיהן בעוד המון ערים. שופינג זול אין במרכז העיר.
בקשר לתערוכות צריך לברר איזה תערוכות בדיוק יש בכל עיר והאם אלה תערוכות שמענינות אתכם.
-
השוואה בין הערים:
תחבורה, גנים ופארקים, שופינג ( שוק אל רסטרו בימי ראשון,רחוב גראן ויה ופרימרק אחד הגדולים באירופה ) וכמובן כדורגל אם זה רלוונטי- יתרון למדריד.
אוכל ( למרות שגם במדריד יש אוכל לא רע בכלל ), ארכיטקטורה, היסטוריה וארכיאולוגיה ( קולוסיאום ,הפורום הרומי,הוותיקן ), נהר הטיבר- יתרון לרומא.
חיי לילה ומוקדי עניין כמו מוזיאונים וכו’ – פחות או יותר אותו דבר.
לדעתי- לפי הנתונים שמסרת הייתי הולך על מדריד.