ברלין שלנו בטרום כריסטמס
-
אז אחרי שאכלנו והתחממנו עם היין , אנחנו מוכנים להסתער על מה שיש לשוק להציע.
זה לגמרי שוק יותר עממי , פחות תיירותי וכזה שמתאים למשפחות עם ילדים.
הקהל מקומי בעיקרו ומורכב מהרבה הורים עם ילדים , אבל לא רק.
אם אני מנסה לחשוב בדיעבד אם כדאי להגיע לכאן ללא ילדים אז התשובה הרציונלית היא כנראה שלא, אבל האמת שהיה לנו ממש כיף פה, לכולנו.
אם בא לכם לקפוץ לשפנדאו , תעשו את זה מוקדם יחסית. כשהגענו היה מאוד רגוע והבן עשה כמה סיבובים על כל מתקן , אך כשיצאנו כבר היה די עמוס ואפילו תורים.
גלגל ענק ורכבת הרים לקטנטנים :

-
עוד תמונות מהשוק בשפנדאו

-
ועוד קצתהיה לי הרבה זמן פנוי לצלם בזמן שהבן שלי היה במתקנים..

-
מתחם אביריםבאמצע השוק יש מתחם של אבירים , עם תפאורה ותלבושות ומוסיקה - מתחם ייחודי לשוק הזה .

-
ערב אחרון בברליןזהו... השוק של שפנדאו מתחיל להתמלא ונהיה קצת צפוף לנו וזה הזמן שלנו לנסוע מכאן .
אנחנו רוצים לנצל את הערב האחרון שלנו בשוק חג המולד שבקצה רחוב קודאם , ליד הכנסייה השבורה.
מגיעים אל השוק שבשנה שעברה היה בו פיגוע הדריסה ורואים שהוצבו בטונדות ויש אבטחה בכניסות לשוק .
כל זה לא מקלקל את האווירה השמחה בשוק ההומה ואנחנו נהנים מהאורות והקישוטים.
אירופה סנטר עטוף כולו בסרט מתנה ובפנים מתחם כיפי של פעילויות לילדים ותפאורה ממקומות שונים בעולם , ואפילו אפשר להצטלם עם סנטה.

-
מתחשק לנו משהו לאכול ...
מיני סופגניות ? יש !!!
אבל אז אנחנו רואים דוכן עם תור לא קטן ומגלים שזה דוכן של רקלט - גבינה שוויצרית שמחוממת ומותכת על באגט.
המוכר בדוכן יודע כבר קצת עברית... ויודע לומר ש
" מאוד טעים All Israelis says it's "
ושואל בעברית אם אני רוצה עם זה מלפפון חמוץ..?
כבר אמרתי לכם שבקודאם העברית שולטת...
אז אני מלמדת אותו להגיד בעברית גם "פלפל שחור" כי זה הכי טעים עם פלפל שחור גרוס מלמעלה. מעדן.
וזהו... ערב אחרון בברלין ולכל דבר טוב יש סוף.
היה באמת טוב למקרה שתהיתם .
יש מצב שאחזור לברלין בשלישית.
למחרת הטיסה
רק בצהרי היום אז יש לנו זמן לקחת את הבוקר באיזי , לשתות בסטארבקס , לעשות קצת השלמות בסניף של רשת הפארם רוזמן שמול המלון ולהנות מהשמש שהפציעה סופסופ דווקא היום .
לא הספקנו לנסוע לגנים הבוטניים שהופכים בתקופה הזו לגן חורף קסום.
אם אתם נוסעים עם ילדים - מומלץ.
אנחנו בעד לא להספיק את כל התוכניות ולהשאיר סיבה לחזור שוב...
רגע לפני הטיסה חזרה עושים החזר מס .
בכל חנות תבקשו tax free .
כבר לא צריך אפילו דרכון , רק ישאלו אתכם מאיזו מדינה אתם.
לפני שאתם מגיעים לשדה צריך למלא בעצמכם את כל הפרטים ( כולל מספר דרכון ) על כל טופס.
עדיף להגיע מוכנים עם הטפסים מלאים ולא לעשות את זה שם כי זה גוזל זמן .
היות ואף אחד לא באמת בודק את הקניות אז תשאירו מישהו למטה עם המזוודות ואל תעלו איתן כי יש מדרגות נעות לעליה אך לא לירידה…
בשבת שאחרי ברלין הלכנו לפסטיגל כי עם כל הכבוד לברלין ולכריסמס , חנוכה ויומולדת לא עוברים בלי הפסטיגל .
פתאום משום מקום קופצת עליי מישהי שהיתה איתנו על הטיסה חזרה מברלין ועזרתי לה עם מילוי הטפסים..
אני מתלהבת שכנראה לא שוכחים את מי שעזר לך למלא את ה tax free... אבל היא בכלל אומרת שהיא זיהתה את הבן שלי …
יום הולדת שמח ערן

- The end -

-
תודה עדי על הסיכום והתמונות היפות ומזל טוב לערן גם ממני
️עושה רושם שממש נהנתם וזה הכי חשוב.
שומרת את הטיפים לקניות. בשהות קצרצרה לא יודעת מה נספיק. שיהיה

שבת נעימה
איריס
-
היי עדי,
השלמתי את הקריאה והצפייה בתמונות היפות.
ברלין תמיד מפתיעה ומחדשת.
למען ביקור שלישי בה אני מוכנה לשבור אף את מחסום הקור.
תודה עבור הסיפור והתמונות

נילי
-
הי עדי,
איזה טיול קליל וכיפי! שנה שעברה טסנו לבודפשט גם בלי שום תיכנון, רציתי רק לחוות את שווקי חג המולד. בעלי חשב שיש לי חום איך בלי תיכנון לכל דקה ודקה? אבל האמת שזה היה מושלם ככה, ספיגת האווירה בצורה כזאת לדעתי מושלמת. ואני מקווה שאני אצליח להעביר אותה לטיולים הבאים.
שכחת לספר על נהגת הרווורס… אני תמיד עומדת מוכנה עם מכונת ההנשמה, נידמה לי שיש בה צורך בכל טיול

-
איריס - תודה על האיחולים !

נילי - לגמרי לשבור את המחסום !

שרון - לגמרי הבנת אותי
אחרי הביקור הראשון בברלין הפעם היה חשוב לי לשמור על זה קליל .
אפשר בהחלט לעלות לכיפת הרייכסטג , לקפוץ לראות את החומה באיסט סייד גלרי ועוד מיליון דברים , ברלין משופעת באפשרויות , אבל... אפשר גם לא.
ולגבי נהגת הרוורס : קצת קיצרתי את סוף הסיפור ..
זה לא סוד שיש פחות תנועה/התעניינות בפורום לאחרונה ובכל זאת היה חשוב לי לסכם כדי
להחזיר לכל אלו שכותבים כאן ואני נהנית מהסיפורים שלהם ושואבת טיפים והשראה .
בכל מקרה, יצאנו בשלום וזה כל מה שחשוב .
תודה לך על ההתעניינות !

תודה לכל מי שטייל איתי,
ברלין מתויירת מאוד והפכה זה מכבר לחביבת הישראלים ואין ממש צורך לעשות לה יחסי ציבור או מדריך למטייל , ובכל זאת אני מקווה שמשהו ממה שכתבתי יוסיף ויועיל לטסים אחריי.
ו... גם היה כיף לתעד איך חגגנו את יום ההולדת

איחולי שנה אזרחית טובה
ומלאת טיולים 
עדי