טיול לדרום + מרכז אמריקה
-
שלום לכולם,
אני מתכנן לצאת לטיול לאמריקה. יש לי מספר שאלות, אשמח לעזרה.
יעדים בדרום: ארגנצ’ילה, ברזיל, פרו וקולומביה.
יעדים במרכז: מקסיקו, פנמה, קוסטה ריקה, קובה.
תאריכים: מתחילת מרץ ועד יולי (גמיש לשינוי).
אופי הטיול: בארגנטינה חבל פטגוניה ברילוצ’ה ואושואיה. לגבי שאר היעדים – בגדול אני מחפש טיול המשלב בתוכו תרבות והרים וכמה טרקים מהבולטים ביותר אך לא אינטנסיביים יותר מדי. מעדיף לעשות טרקים שעליהם “אסור לוותר” כדוגמת המצ’ו פיצ’ו וכו’.
במרכז: בעיקר חופים ואטרקציות.
השאלה שלי היא כזו:
האם ניתן לבצע את הטיול מתחילת חודש מרץ ולא מאוחר מדי ליעדים מסוימים מבחינת עונה נוחה והאם ניתן לעשות זאת בזמן קצוב של כ – 4 עד 4 וחצי חודשים.
במידה ויוצא לחוץ מדי אני מעדיף להוריד במספר היעדים במרכז ולכלול בתוכו לרוב את מקסיקו.
מבחינת הדרום – אני מעדיף לעשות את הטרקים ולבקר בהרים המרכזיים ולא לחרוש את כל המדינה וזאת על מנת להספיק ולעמוד בזמן שהקצבתי.
אשמח לשמוע לעצתכם בנושא
-
תשע מדינות בארבעה חודשים?זה פחות משבועיים לכל מדינה, כולל תת-יבשות כמו ברזיל. ואתה עוד מעוניין לעשות טרקים. בקצב כזה, כל הטיול [והתקציב] יתבזבזו על טיסות, נסיעות ומעברים. לקצץ, ובגדול.
מה זה ‘הרים מרכזיים’? הר הסוכר בריו דה ז’ניירו? האקונקאגווה? הצ’ימבוראסו? הרכס הלבן בפרו? אתה מטפס הרים מקצועי, או סתם רוצה לראות אותם?
גם מזג האוויר לא נראה לי מתאים מאוד לדרום היבשת. אולי עדיף לתכנן קצת יותר טוב ולחזור לכאן עם שאלות קונקרטיות יותר?
-
מסכים ב100%
-
קודם כל תודה על התשובה
ואני אנסה למקד את זה
מסכים שתשע מדינות לא הגיוני לשלב בתקופה קצרה יחסית ובגלל זה העדפתי להוריד את מרכז אמריקה ולטייל שם בנפרד בפעם אחרת.
אז בגדול רק יעדי הדרום שכתבתי ואולי אוסיף את מקסיקו לבסוף במידה ויתאפשר.
השאלה היא דיי כללית בגדול – האם אפשרי מבחינת העונה ומזג האוויר לטייל בדרום היבשת בדגש על הטרקים בארגנטינה כי אני יודע שזה דיי גבולי…
הכוונה שלי לגל העולה וחשבתי על התחלה מארגנצ’ילה כמובן ומשם להמשיך לברזיל פרו וקולומביה לבסוף
-
תאריך קצת גבולי, אל תתחיל מאושוויה. טוס ישר לטורס דל פאינה או קאלאפטה או ברילוצ’ה, מה שמתאים לך, ותתחיל לעלות.
כרטיס הלוך לבואנוס איירס, חזרה לישראל מבוגוטה או מברזיל.
איך שיסתדר 4 החודשים בין המדינות, יסתדר. תהנה.