התייעצות ליעד בקיץ הקרוב
-
שלום לכולם,
אנחנו זוג + 3 בני נוער (14,14,17).
רוצים לצאת ביולי לשבוע-שבועיים לטיול משפחתי.
היינו בגארדה, הולנד ובקיץ האחרון בטירול אוסטריה (היה מושלם!).
הילדים היו בנפרד בלונדון ובברצלונה.
אנחנו משפחה שאוהבת קצת מכל דבר – טבע (ללא הליכות ארוכות), עיר ואטרקציות.
התקציב שלי כ-30-35 אלף כולל הכל.
השנה אני מחפשת משהו קצת שונה.
- 1. האם בייג’ין יכולה להוות יעד מעניין לנוער?
- 2. האם דרום אפריקה/תאילנד עומדים בתקציב?
- 3. זנזיבר – עומדת בתקציב, אבל האם באמת בעלת תוכן מלבד ים וחופים?
אשמח לדעתכם ועצתכם.
-
לא יודעת לגבי בייג’ין- באופן אישי הייתי שמחה לטייל שם עם ילדי...אך עדיין לא הייתי.
תאילנד בהחלט מתאימה לתקציב הזה- כדאי לטוס לקצת יותר משבועיים אם זה אפשרי- (בטח לא לשבוע)
בכל מקרה- אנחנו טיילנו בתאילנד בפסח האחרון זוג+ 2 ילדים ויצא לנו כולל הכל 25,000 ש”ח- היינו רק באיים- קופנגן וקוטאו ושלושה ימים בבנגקוק (האמת שאנחנו פחות אנשי אטרקציות- אבל המחיר הזה כולל בתוכו 2 ימי צלילות)
בזנזיבר לא הייתי- אך אם אתם מחפשים אטרקציות אני בספק אם תמצאו שם
-
בחירת יעד חייבת להיות נגזרת של משך החופשה והתקציב. אם מדובר על טיול של שבוע פחות מומלץ לנסוע רחוק וחבל להוציא סכומים שיעד רחוק מחייב.
אם מדובר על שבועיים-סיפור אחר.
לגבי דרום אפריקה-העונות הפוכות ולכן הקיץ שלנו הוא החורף שלהם. האזור הדרומי יותר שהוא גם המעניין יותר (ושאין אליו טיסה ישירה מישראל) בעייתי לטיול בעונת חורף.
ממליצה מאוד על צרפת שיש בה מכל טוב (טבע, אטרקציות נהדרות, תרבות) ויכולה להתכנס בקלות לתקציב שנקבת בו.
-
תודה על ההבהרה לגבי דרום אפריקה.
נראה לי שנתכנן טיול לשבועיים.
-
לדרום אפריקה התקציב לא מספיק, בטח לא בהרכב של חמישה… כמו כן כדאי לפחות שבועיים וחצי שלושה.
מהכנות לקראת הקיץ הקרוב גם לתאילנד לא.
-
בגלל שהתקציב לחוץ (ליעד רחוק) ובגלל שיש לכם נסיון, בואו נתחיל בשאלה
בטיולי עבר – כמה עלה לכם כל יום טיול?
כולל לינה, אוטו, דלק, חניה, אוכל, פינוקים, אטרקציות ובילויים?
אצלי במשפחה מדובר על 2000-2500 ש”ח ליום. ברור לי שמשפחות שונות מוציאות סכומים שונים.
אם נניח רגע 2000 ש”ח. 14 ימים זה כבר 28,000 ש”ח. נוסיף כמה גרושים לדיל לסלולרי, נסיעות לנתב:ג וכו’, ונקבל שלכל היותר נוכל להוציא 1000 אירו לטיסות.
מה שמשאיר אותנו אך ורק עם טיסות זולות לאירופה. אין מה לדבר על יעדים רחוקים
אם בסיס ההוצאה שלכם שונה אפשר להגיע לתשובה שונה. למשל 1500 ש”ח ליום ישאירו לכם 2500 דולר לטיסות וזה קצת יותר רציני. אבל עדיין לא מאפשר להגיע מאד רחוק.
-
אני אעשה בחינה מחודשת של התקציב וזמן הטיול.
תודה על העזרה!
-
לגבי זנזיבר: בגדול, זהו אי לנופש ולצלילות. זה סוג הטיול, ו”העיר הגדולה” (סטון טאון) די נראית כעיירונת יותר מעיר. אנחנו דווקא נהנינו סתם ללכת על החוף, במיוחד בחופים שבהם השפל משמעותי, ואז אפשר לראות כוכבי ים שנחשפים, ואת בנות המקום בביגוד הצבעוני יוצאות ללקט צדפים ואוכל. אבל מי שמחפש נופש אטרקציות מערבי יותר, זה אולי פחות מתאים (ותכלס, בגלל זה אהבנו את המקום).
יש אפשרות לצאת לכמה טיולים מאורגנים (מעבר לטיולי צלילות/שנורקלים), למשל ליער הגשם במרכז האי שבו אפשר לראות קופים קטנים, וטיול יום לחוות תבלינים לראות איך גדלים התבלינים בהם אנו משתמשים. אם אתם רוצים למלא בעוד “תוכן” אפשר להוסיף עוד משהו חוץ מזנזיבר, למשל גיחה לספארי בדרום טנזניה (שמורת סלו למשל), או אפילו להוסיף שבוע בצפון המדינה לספארי וביקורי שבטים. התוספות הללו יעלו את התקציב באופן משמעותי, מן הסתם.