מחפשת רעיון לשבועיים...
-
נניח והזדמנו לכם שבועיים של טיול בארה”ב- בתחילת יוני או בתחילת יולי… מה הייתם עושים? ישנן מחויבויות בניו יורק וג’רזי, ואירוע שככל הנראה יהיה בפילדלפיה- לכן נתחיל או נסיים באיזורים האלו.
את הווסט קוסט עשינו כבר (עד סן פרנסיסקו/ילוסטון. עדיין חסר לנו אורגון וצפונה, כולל גליישר), את ניו יורק מיצינו, אבל את כל מה שצפונית לה- ממש לא.
האם כדאי לעשות טיול מניו יורק צמוד למזרח עד הקיז של מיאמי, או להעדיף את האפלצ’ים טרייל שעובד במדינות המערביות יותר?
מה ישים לעשות בשבועיים עם רכב (ייתכן והלוך וחזור...).
האם יש טעם לנסות אולי לדקור את וושינגטון וגליישר, או שזה זמן קצר מדי?
האם צפונית לניו יורק יש מה לעשות או שעדיף כבר לשמור את זהלטיול השלכת ההכרחי?
אנחנו שני צעירים בנפשנו (31), אוהבים טבע אבל גם עיירות מבודדות עם מון-שיין מקומי, לא עושים טראקים ארוכים (הייקים של שעתיים-שלוש.. לא הרבה יותר מזה), ונסיעות ארוכות לא מפחידות אותנו.
האם יש הבדל בין יוני ליולי מלבד מחרי הטיסות? האירוע שלנו בסוף יוני- ככה ששתי האופציות פתוחות בפנינו.
-
מה עם ניאגרה??? נשמע לי קלאסי, ואפשר לשלב עם טיולי טבע מקסימים באגמי האצבעות, בפוקונוז, אדירונדק, קטסקילז...
-
בניאגרה ובאגמים כבר היינו. כל השאר באיזור פחות מושך אותנו משאר ארה”ב

-
שלום
האם כשאתם רושמים שבועיים ,אתם מתכוונים לכמות ימים נטו לטיול שיצא לפועל לאחר ההתחייבות לניו יורק, וניו ג’רסי,ולאחר האירוע בפילדלפיה.
מוני
-
שלום שי,
הנופים בצפון מערב שונים לגמרי מאלה בדרום מערב כפי שאני מניח שאתם יודעים. גליישר ווושינגטון סטייט בשבועיים יהיה לחוץ לטעמי, אבל אפשרי עם ויתורים. אם אתם לא מתכוונים ללכת יותר משעתיים-שלוש, לדעתי תפסידו הרבה ממה שיש לגליישר להציע. בשביל להגיע למקומות הבאמת יפים שבו, צריכים ללכת, והרבה- לפחות 5-6 שעות למסלול. במונטנה נסעתי שעות דרך אינספור עיירות קטנות ומבודדות, חוות עצומות ונופי הרים מושלגים. חלום.
אני מניח שהשבועיים לא כוללים את ההתחייבויות בחוף המזרחי. אם בכל זאת תחליטו “ללכת” על זה, להערכתי תאלצו לוותר על אחד מבין השניים בוושינגטון סטייט (במידה ותרצו גם להעביר יומיים-שלושה בסיאטל, וגם זה תלוי במה אתם מגדירים שבועיים- נטו או כולל ימי טיסות) - רינייר או אולימפיק. שניהם יפים, אבל אולימפיק מגוון בנופים והסבירות לראות בע”ח גדולה יותר. מבחינת החודש- אז יולי עדיף. בגליישר ביקרתי בסוף יוני ואילו באורגון ווושינגטון ביולי. ביולי ה-GTTSR יהיה כבר פתוח ורוב (אם לא, כל) המסלולים יהיו כבר פתוחים.
בקשר לרכב, קחו בחשבון שדמי ההחזרה יכולים להיות גבוהים בין מונטנה ווושינגטון.
אישית, אני הייתי כולל את כל האזור כחלק מטיול מקיף בצפון מערב ולא בטוח שניתן למצות מספיק בשבועיים.
-
כן כן, הקצנו שבוע לפני או אחרי לכל שאר ההתחייבויות, ואם תשאל אותי- גם זה יותר מדי

-
תודה רבה.
עושה רושם שבאמת כדאי לשמור את האיזור הזה לכשיהיה לנו חודש שלם…
-
שלום שוב
אם יש שבועיים למסלול רכוב מעגלי מפילדלפיה ובהשענות על כמה הצהרות שלכם
אוהבים טבע אבל גם עיירות מבודדות עם מון-שיין מקומי, לא עושים טראקים ארוכים (הייקים של שעתיים-שלוש.. לא הרבה יותר מזה), ונסיעות ארוכות לא מפחידות אותנו. וכמו כן אפשרות שהעליתם ,והיא-או להעדיף את האפלצ’ים טרייל שעובד במדינות המערביות יותר?
הייתי הולך על זה כבסיס למעגלי מורחב משהו מאוד מאוד סכמטי וכללי מאוד
https://goo.gl/maps/BmR5zpikMRE2
וחזרה-
https://goo.gl/maps/dyCYwdFv6t22
יש כאן קטעים בפנסילבניה>>וירג’יניה(שננדואה, ובלו רידג’>>צפון קרולינה מערב עד הרי הסמוקי>>קצת טנסי שם גטלינבורג/פיג’און פורג’, צ’טנוגה, ובעיקר עיר המוסיקה נשויל ירום הודה>>>קטע בקנטקי שם מערת הממוטות ומוזיאון לאומי מכוניות הקורבט>>חיתוך בווסט וירג’יניה היפה>>וחזרה בפנסילבניה דרך פארק מדינה ולידו הבית על המפל של פרנק לויד רייט, הלאה לעיר האוניברסיטה של פנסילבניה=סטייט קולג,אל הטבע המקסים בפוקונו מאונטיין ,וקינוח בעיירה ניו הופ החמודה חזרה לפילדלפיה.
במקרה ואולי יכול להתאים לכם(לא חייב) אפשר להפנות אתכם לעיון בדיווחים ואפשר לפתח לכם התוכנית, כהצעה
מוני