ברזיל באפריל
-
היי!
מתכננת לנסוע לדרום אמריקה בתחילת אפריל, התחלה בברזיל, יש לי כמה שאלות אשמח אם תוכלו לעזור לי.

מתחילה בריו ומתכוונת להמשיך משם צפונה אז לאן מומלץ להמשיך משם בתקופה הזאת?
איך הכי טוב להגיע מהשדה לעיר? וכמה זה מסבך לטוס לסאו פאולו ומשם להגיע ישר לריו? יש דרך טובה לעבור מסאו פאולו לריו?
אשמח לשמוע טיפים לגבי איך כדאי להתנהל בברזיל כדי שלא יגנבו לי דברים
תודה!
-
עם ג'יבריל הארמדילריו די דרומית, אז בעיקרון יש לך הרבה יעדים צפונה, תלוי מה מעניין אותך. רוב הישראלים מתמקדים רק בחופים, אבל גם בפנים הארץ יש המון מה לראות. בכל מקרה, את גם לא צריכה להתחייב על משהו. אפשר להגיע, לבלות בריו שבוע או שבועיים או כמה חודשים ולהחליט מה הכי מתחשק לך לעשות. ולפי זה לקבוע את היעד הבא.
בריו יש שני שדות תעופה – אנטוניו קרלוש ז’ובים [גליאאו] הבינלאומי, שמרוחק יחסית מהעיר, וסנטוס דומונט הפנימי, שנמצא ממש בלב העיר. אם את נוחתת בשעות היום, אפשר לקחת אוטובוס תיירים שיוצא מכל אחד מהשדות ומגיע לכל מיני יעדים בעיר, כולל – במידת ודאות גבוהה מאוד – במקום שאת תתאכסני בו [ותעשי טובה, תזמיני מקום לינה מראש לפחות ללילות הראשונים]. אם את נוחתת לאחר רדת החשיכה הייתי מציע לך לקחת מונית מורשה מהשדה. ריו היא לא עיר בטוחה ולא כדאי להסתכן כדי לחסוך כמה גרושים, ובכל מקרה לא מדובר בהוצאה כבדה.
אם את בכל מקרה נוחתת בסאו פאולו, תפרגני לעצמך יום או יומיים שם. זו עיר נהדרת, עם סצינות תרבות, אמנות, קולינריה וחיי לילה משובחות, שמזכירה מאוד ערים כמו ניו יורק או שנגחאי [גם בגלל הרובע האסיאתי הגדול והיפה שלה]. משם לריו אפשר לקחת טיסה קצרה או אוטובוס לא ארוך במיוחד, עם נוף יפה מאוד. את האוטובוס לא צריך להזמין מראש – כל כמה דקות יוצא אחד, ויש הרבה חברות שמוציאות אוטובוסים. צריך רק להגיע לתחנה המרכזית של סאו פאולו [טייטה – אפשר גם במטרו אם אלה לא שעות העומס] ונציגי החברות כבר ימצאו אותך. כרטיסים של הרגע האחרון הם גם זולים מאוד.
בקשר לביטחון, אסור לקחת את זה בקלות. ברזיל של היום, עם משבר פוליטי וכלכלי כבד שנמשך כבר כמה שנים, עלולה להיות די מסוכנת, וגניבה זו אחת הבעיות הפעוטות. לא מסתובבים לבד אחרי שעות החשיכה; לא מסתובבים באזורים מפוקפקים באף שעה משעות היום; לא מסתובבים עם הרבה כסף מזומן עלייך; מחלקים את הכסף בין כמה כיסים; לא הולכים עם תכשיטים או מכשירים חשמליים יקרים גלויים; מזמינים מונית דרך אפליקציה [כמו אובר או הגירסאות המקומיות] או מבקשים שיזמינו לך בטלפון, ולא עוצרים אחת ברחוב; לא שמים דברי ערך בכיס האחורי של התיק או בכל מקום אחר שקל לכייס; ונזהרים מטיפוסים שניגשים אלייך עם כל מיני הצעות, בקשות או אזהרות באתרי תיירות כמו חוף קופקבאנה. אם, למשל, איזה נשמה טובה מצביעה על לשלשת של ציפורים שהופיעה פתאום על הנעל שלך ומציעה לנקות אותו, תתרחקי מייד – מי שזרק את הליכלוך זה השותף שלו, והבחור הטוב ינקה לא רק את הנעל שלך אלא גם את תכולת הכיסים. יש עוד המון טריקים כאלה שהם די ידועים, ואפשר למצוא את כולם בחיפוש זריז בגוגל.