ארצות הברית פעם ראשונה
-
שלום לכולם,
אודה לעזרה בתכנון מסלול, אנחנו 4 מבוגרים שמגיעים בפעם ראשונה לארה”ב
סגרנו טיסות – 21/9/18 ללוס אנג’לס וחזרה ב 9/10/18 מניו יורק (19 יום)
התכנון המקורי היה לוס אנג’לס, לאס ווגאס, קרוז ממיאמי ולסיים בניו יורק, אך מכיון מדובר בעונת ההוריקנים הקרוז ירד מהפרק ונשארנו עם מסלול לא סגור...
תוכלו להמליץ /לייעץ על מסלול
-
היי ,
טוב שביטלתם את הקרוז עקב מזג האוויר.
אני ממליץ לכם להתרכז בחוף אחד מערבי או מזרחי ולא להתפזר.
כיוון שיש לכם טיסה חזרה מנ.י. מומלץ לכם טיול יסודי בחוף מערבי עם כמה ימים לסיום בנ.י.
-
יש המלצות למסלול בחוף המערבי?
-
מה אתם אוהבים יותר – טבע או ערים?
מוכנים לנהוג הרבה שעות?
חמים על שופינג?
פעם ראשונה בניו יורק הייתי מקדישה 5 ימים מה שמשאיר שבועיים לטיול במערב.
כיוונים אפשריים – מלוס אנגלס עד סאן פרנסיסקו ואז טיסה לניו יורק או מלוס אנגלס לפארקי הטבע ואז לאס ווגאס וטיסה לניו יורק או מסלול מעגלי מהיר עם הרבה נהיגה שכולל גם את לאס ווגאס וגם את סאן פרנסיסקו.
-
אני מניח ש 4 מבוגרים הכוונה שני זוגות בגילאי 40-50 (הכינוי 1973 מסגיר את הגיל אני מניח).
מתוך השאלה המקורית עולה שאתם קודם כל מתעניינים בערים. לטעמי למבוגרים זמן טיפוסי בערים האלו לביקור ראשון בארה”ב יכול להיות:
לוס אנג’לס – 2-3 ימים + יום לכל פארק שעשועים שתבחרו (ואל תצחקו, גם מבוגרים יכולים בהחלט להנות בדיסני ויוניברסל).
לאס וגאס – 2-4 ימים
ניו יורק – 4-6 ימים
ברור שאפשר ומותר גם הרבה יותר ימים אם רוצים.
ומדובר פה על ימים נטו, לא כולל ימי הטיסה הבינלאומית וימים שרובם מוקדשים למעברים.
אם נחבר את המספרים שכתבתי ונוסיף ימי מעבר וטיסה מקבל 12-16 ימים רק לשלושת היעדים האלה + מעברים.
כל שיש לכם עוד 3-7 ימים לשחק איתם. מה אפשר לעשות?
לעבות את הביקורים. להוסיף עוד יום או יומיים בכל יעד
להוסיף עיר נוספת. החשודות המיידיות הן סן פרנסיסקו, וושינגטון או בוסטון. שלוש ערים גדולות ומעניינות במרחק סביר מיעדים אחרים שיש לכם.
להוסיף כמה ימים של טיול טבע לא ארוך. למשל הפארקים המדבריים מסביב ללאס וגאס, או יוסמיטי
וכמובן שיש עוד אפשרויות אחרות, אבל אלו נראות לי הכי מעניינות
-
שלום לכולם
הטיול שלנו עירוני עם קצת טבע. אודה לחוות דעתכם למסלול שחשבנו:
2 לילות לוס אנג'לס,
כביש 1 ולילה בקאמבריה,
2 לילות סן פרנסיסקו,
1 לילה ביוסמיטי,
3 לילות וגאס,
טיסה לטורנטו - 2 לילות,
נסיעה להרשי והאמיש- 1 לילה,
נסיעה לוושינגטון - 1 לילה,
ואז נסיעה לניו יורק 5 לילות.תודה
-
ברשותך הערה קטנה על נימוסים והליכות – שאלת שאלה ב-15 בינואר. חזרת אחרי למעלה מחודש לשאלת המשך. מן הראוי היה שכבר לפני חודש תגיד משהו. אפשר להגיד תודה, אפשר סתם להגיד “אני אחשוב על זה”. משהו שיתן תחושה שאתה קורא את מה שכתבנו לך. אחרת – בשביל לנו לטרוח?
לעתם העניין – לטעמי המסלול שלכם מאד מאד מאד בעייתי.
נתחיל בזה שמן הראוי לספור ימים ולא לילות. למרות שאתה רוצה להזמין בתי מלון (כלומר לילות) הרי שבתי המלון אמורים לשרת את הטיול שמתבצע בימים.
הסיבה שאני כלכך קטנוני היא שאפ תספור ימים תראה שהטיול דחוס ברמה קיצונית.
למשל כביש 1 – הדרך מלוס אנג’לס לקאמבריה ומשם לסן פרנסיסקו על כביש 1 (איפה שאפשר) לוקחת לפחות 4 שעות ביום הראשון ולפחות 5 שעות ביום השני. לא כולל טיולים לאורך הדרך. מה שאומר שבאופן מעשי היומיים האלה מוקצים לנסיעה.
לפני זה ספרת שני לילות בלוס אנג’לס. יום אחד הוא יום ההגעה שבמקרה הטוב (טיסת הלילה הישירה של אלעל) הוא חצי יום (בגלל עייפות, ג’טלג וסידורים), במקרה הסביר של נחיתה בשעות הצהרים או אחרי הוא כלום (מאותן סיבות), ובמקרה הגרוע (של נחיתה בערב) לא רק שהיום הזה לא נספר, אלא שחלק מהסידורים והעייפות יגררו למחרת. כלומר בפועל בלוס אנג’לס יש לכם יום אחד בערך.
באופן דומה – ביוסמיטי ללאס וגאס זה יום נסיעה שלם (כמעט). יש לכם לילה ביוסמיטי מה שאומר שהטיול ביוסמיטי צריך להיות ביום שלפני שבו יצאת מסן פרנסיסקו. אז תצאו בבוקר מסן פרנסיסקו, תגיעו בשעות הצהריים ליוסמיטי לחצי יום שזה מעט מאד.
ובסן פרנסיסקו – שוב שני לילות. אבל מגיעים בערב היום הראשון (בגלל כביש 1) ובבוקר היום השלישי יוצאים מוקדם ליוסמיטי. אז יש לכם יום אחד בסן פרנסיסקו.
מטורונטו להרשי מדובר על 10 שעות נסיעה לפחות. לעשות את זה ביום אחד זה די זוועה. ובכל מקרה אי אפשר באמת לבקר בהרשי או איימיש ביום הזה.
לוושינגטון הקדתם לילה. אבל בבוקר שלפני עוד תבקרו באיימיש והרשי, כלומר לוושינגטון תגיעו אחר הצהריים או אחרי. למחרת יש לכם 5 שעות נסיעה לפחות לניו יורק. כלומר לא יאוחר מהצהריים צריך לצאת לדרך. אז בקיצור בוושינגטון יש לכם חצי עד שלושתרבעי יום.
בגדול – למעלה מחצי מהטיול ואולי הפילו שני שליש אתם מבלים במעברים. יש לכם מעט מאד זמן בכל מקום (הרבה מתחת למינימום המקובל).
-
אנשים טובים, מקבלת את הביקורת ומתנצלת…
תודה רבה על הייעוץ..
על מה הייתם ממליצים לוותר?
-
אני חושב שלא כדאי להתחיל בלהוריד יעדים. כלומר תגיעו לזה, אבל הייתי מתחיל בלהבין כמה זמן הגיוני בכל יעד.
והגיוני זה הגיוני לכם. במעלה השרשור כתבתי כמה זמנים טיפוסיים לדעתי. אבל יש פה טווח גבוה. לא חייבים להסכים אם כל מה שאני כותב.
שבו טיפה ותקראו על כל יעד. פה בפורום או במקומות אחרים ותבינו בערך מה מתאים לכם.
אם צריך אפשר לשאול פה שאלות קונקרטיות.
בדוגמא הכי קיצונית – באיזור לוס אנג’לס רבתי (כולל סן דייגו) יש 4 פארקי שעשועים גדולים שכל אחד מהם תופס יום שלם (ויותר במובן זה שווה לישון קרוב אליו) ועוד 3-4 קטנים יותר שכל אחד תופס חצי יום עד יום. בהחלט לגיטימי שתוותרו על כולם, אבל גם לגיטימי שתלכו ל-3 מהם (אם לא הייתם אף פעם – אני מניח שתהנו).
אחרי שיש לכם מושג כמה זמן תופס כל מקום אפשר לנסות לראות איך אפשר לחבר בינהם ומה ישאר בחוץ. אבל זה אחרי שתבינו מה מתאים לכם.
-
הי אורן (עניתי לך כבר בפייסבוק?)
לדעתי, וותרו על החלק של המזרח.
הטיול שלכם הוא סימון V על אתרים תוך כדי נהיגה. בלי לנשום, לחוות, להעריך, להכיר. מציעה לך לרשום את המסלול בימים, לא לילות, עם שעות נהיגה (תוסיפי לגוגל 20%, כי גוגל לא רעב ולא צריך פיפי אף פעם, הוא גם לא מתבלבל בירידה מהכביש המהיר או נתקע בפקק) ומה אתם מתכננים לעשות בשעות הטיול, ואז תביני כמה אתם לא ממש מטיילים אלא בעיקר נוהגים.
בין ניו יורק לחוף המערבי יש כ-6 שעות טיסה. לכל כיוון. מה שאומר שפחות נוטים להגיע לחוף המערבי בכל טיול לארה”ב. החוף המזרחי יותר נגיש, ויש סיכוי יותר גבוה שתוכלו בעתיד לערוך טיול שיתן לאיזור את הזמן והכבוד שמגיע לו.
אתם כבר עושים את המאמץ של טיסה עד החוף המערבי, יש סיכוי נמוך יותר שתחזרו אליו, אז תחוו אותו קצת יותר לעומק ותשקיעו בו את הזמן הראוי. או שתוותרו על חלק מהיעדים ותקצרו דרכים בטיסה. גם החלק של המזרח לא הגיוני אגב.
-
היי תודה על המידע
וכן אני גם בפייס .…
מנסה שוב.… והפעם לפי ימים:
לוס אנג'לס 3 ימים
כביש 1 יומיים עם לילה בקאבריה
סאן פרנסיסקו 3 ימים
יוסמיטי 2 ימים
ווגאס 4 ימים
טיסת לילה לטורנטו
יומיים במפלים הקנדים ונסיעה לניו יורק
ו 4 ימים בניו יורק
שאלה נוספת: מה לגבי סן דייגו? מומלץ? אם כן איפה היית משבצת אותה?
-
יותר טוב.
לגבי טורונטו – בהנחה שטורונטו זה רק כדי להגיע לניאגרה – עדיף בהרבה לטוס לבאפולו שבארה”ב. יותר קרוב, וסביר שהטיסות זולות יותר.
בנוסף השכרת רכב בבאפולו והחזרתו בניו יורק הרבה הרבה יותר פשוטה מאשר השכרה בטורונטו קנדה והחזרה בניו יורק
טיסת לילה מזרחה אומנם מאד קורצת כי לכאורה לא מבזבזת זמן טיול, וגם חוסכת עלות של לילה במלון. אבל צריך לזכור כמה חסרונות בולטים. בראש וראשונה כמות שעות השינה. הטיסה עצמה נמשכת כ-5 שעות ברוטו. בפועל לא תשנו יותר מ-4 שעות וגם זה במושב של מטוס. קשה לקרוא לזה שנת לילה טובה. כלומר בפועל ביום שאחרי טיסת לילה תהיו מאד עייפים.
מאד מאד בעייתי לנסוע מהניאגרה לניו יורק ביום אחד. מדובר על כ-10 שעות נסיעה.
היות ואין לכם זמן לטייל בדרך, אז סביר שעדיף לכם לטוס מבאפולו לניו יורק. יותר פשוט ויותר מהיר.
-
בצורת כתיבה כזו קל לראות שאתה לא מחשיב את המעברים.
נסיעה מסן פרנסיסקו אל יוסמיטי לוקחת לפחות חצי יום. כלומר או שסן פרנסיסקו מתקצר ליומיים וחצי (מעט) או יוסמיטי ליום וחצי (מעט). גם נסיעה מיוסמיטי אל וגאס לוקחת כמעט יום שלם מעייף. כלומר וגאס מצטמצם ל3 ימים (סביר).
לדעתי הטיול שלך במערב מהיר מאוד ואתה מפספס המון מקומות יפים. כדאי לשקול לוותר על היומיים בניאגרה לטובת עוד יומיים במערב. זה יתן לך עוד זמן לראות מקומות שממש קרובים למסלול שלך וגם יחסוך לך הרבה כסף. את ניאגרה תשאיר לטיול אחר…
-
קיבלתי את המלצתך לטוס לבאופלו
איך אני מגיע משם למפלי הקנדיים? להשכיר רכב?
ואם כן אז נמשיך בנהיגה עד ניו יורק יש המלצה לעצירת לילה בדרך?