טיול בצפון איטליה לזוג
-
הי,
אנחנו זוג ללא ילדים, אני רוצה לתכנן מסלול טיול לצפון איטליה בחודש יוני כאשר:
(1) הטיסה הלוך והחזרה ארצה – ממילאנו
(2) רוצה גיוון בנוף – לדוגמה מאמינה שאחרי 2 אגמים לראות אחד נוסף כבר יימאס
(3) לשלב קצת מסלולי הליכה קלים בטבע עצמו
(4) ימי שהייה ינועו בין 7 ל- 12 יום, גמיש יחסית
אני תוהה אם לעשות מסלול של 2 אגמים (גארדה / קומו / מאג’ורה),
לשלב את מילאנו, ורונה, ונציה,
וכמובן הדולומיטים – זה מספיק לתקופה שציינתי?
או לשלב גם את חבל טוסקנה, פירנצה, פיזה, וצ’ינקווה טרה?
זה ריאלי? כמה זמן צריך להקדיש לאיזור הזה?
בנוסף, אם יש המלצות למסלולים ספציפיים בדולומיטים, בפרט לתקופה זו של השנה, אשמח להפניה.
-
הי, אם תקחו 12 יום זה יספיק לקטע שבין מילאנו לוונציה, כלומר, משהו כמו 8 ימים למילאנו קצת מהאגמים וקצת מההרים, והשאר לכיוון וונציה עם יום בוורונה, לחלופין אם תוותרו על וונציה וורונה, ניתן להמשיך 4-5 ימים לטוסקנה, כל המסלול כולו יחד לא כ"כ הגיוני לפרק זמן זה. תיהנו.
-
אנחנו עשינו טיול של 9 ימים בצפון איטליה עם נחיתה והמראה ממילאנוהמסלול שלנו היה:
יום ראשון: אגם קומו
יום שני: מעבר סטלביו, אזור דרום טירול ונסיעה לאזור הדולומיטים
יום שלישי: הדולומיטים, סירמיונה (על אגם גארדה) ולילה בורונה
יום רביעי ורונה בבוקר והגעה בצהריים לונציה
יום חמישי: ונציה בבוקר והגעה לפירנצה אחר הצהריים
יום שישי: פירנצה בבוקר, סאן גימיג’יאנו, פיזה ונסיעה לכיוון צ’ינקווה טרה
יום שביעי: צ’ינקווה טרה ונסיעה לכיוון עמק אאוסטה
יום שמיני: עמק אאוסטה והאלפים האיטלקיים וערב בטורינו
יום תשיעי: טורינו בבוקר, מילאנו אחר הצהריים
אנחנו לא עשינו מסלולי הליכה בדולומיטים, אז הביקור שלנו שם היה די קצר (זאת לא הייתה הפעם הראשונה שלנו שם). היינו בונציה יום אחד. זה היה ביקור שני שלנו ולנו זה הספיק. סאן גימיגיאנו ופיזה קרובים יחסית אחד לשני והביקור בהם יחסית קצר אז אפשר להספיק אותם ביום אחד. בצ’ינקווה טרה אני ממליץ לישון באחד מכפרי הקצה (אנחנו ישנו במונטרוסו. לכפרים אי אפשר להגיע ברכב, אבל מונטרוסו מחולקת לחלק הישן שאי אפשר להיכנס אליו עם רכב וחלק חדש שאפשר. אנחנו ישנו בחלק החדש ליד הגבול עם החלק הישן. ככה יכולנו להיכנס לצ’ינקווה טרה על הבוקר ברגל תוך 5 דקות). אני ממליץ גם לעשות לפחות מסלול הליכה אחד בין הכפרים (אנחנו הלכנו ממונטרוסו לורנזה). אני מאד ממליץ על עמק אאוסטה והאלפים האיטלקיים. יש שם מסלולי הליכה מאד יפים. אפשר ללכת למרכז המבקרים באאוסטה ולקחת שם מפת מסלולי הליכה של כל האזור ולבחור מה שבא לכם לפי אורך המסלול ודרגת הקושי. טורינו היא עיר נחמדה, אבל ממש לא חובה. אגם מאג’ורה מאד מומלץ (לא נסענו אליו כי כבר היינו שם). אם הייתי צריך להוסיף אותו הייתי עושה את זה בסוף כדי לא לעשות 3 אגמים ישר על ההתחלה.