פסטיבל הקרח בחארבין
-
חזרתי הבוקר מפסטיבל הקרח בחארבין (סין).
מי שחושב שמינוס 25 מעלות זה קררררר, טועה בגדול.
חכם סיני אמר: "אין תנאי מזג אוויר קשים – יש ציוד טיולים לא מתאים" והציוד שלנו בהחלט התאים (נקנה בלמטייל
).פסטיבל מדהים!, ממליץ בחום (לא של יולי אוגוסט).

-
WOW! -
תמונות יפות,
בהקשר לטמפרטורות נמוכות ,
טסתי לרומניה מספר פעמים בחודשי החורף ,
הלבוש היה בהתאם ,
איום ונורא !
בברכה יעקב
-
מדהים תאי, תודה על השיתוף!
איזה קור…
-
מקבץ תמונות נוסף מפסטיבל הקרח

-
הי.
יש שלג? מה סיכוי שישאר גם בפברואר?

-
אהלן,
שלג - עניין של מזל. מתוך שלושה ימים ושלושה לילות שהיינו שם, ירד שלג יום אחד ולילה לסירוגין.
לפי המקומיים, התערוכה תמשך לפחות עד מחצית פברואר, ואולי מעט יותר, אז מתחיל להתחמם...
-
מספר שאלות - אפשר?אנחנו בחרבין ב20 לפברואר – ממש לפני סיום ל 25.2. (עם שני ילדים גדולים)
עד כמה היה קר?
יהיו לנו יומיים שלמים בעיר – כיצד לתכנן? באיזה סדר לבקר בפרקים?
השתמשתם בתחבורה או רק מוניות – המחירים סבירים?
ילד אחד סטודנט עם כרטיס בינלאומי – עוזר?
תודה רבה!!!
-
תמידאהלן,
לא יודע מה תהיה הטמפרטורה לקראת סוף פברואר, אבל בוודאי חם יותר מהטמפרטורה שבא היינו סביב ה- 10 לינואר, ואני בכוונה מציין את זה, כי גם בשיא הקור שהיינו, אפשר לנטרל את הקור עם לבוש נכון, וזה מה שעשינו. בנוסף, בכל האתרים יש בתי קפה, מסעדות, שירותים, אליהם ניתן להיכנס ולהפשיר.
התניידנו עם מוניות, עם שמות האתרים בסינית, ואפליקצית תרגום (חובה).
תעודת סטודנט יכולה לעזור (הנחה 50%).
לגבי סדר הביקור:
תתחילו בפארק ז'אולין (נפתח בשעה 15:00 או 15:30) ותשארו בו עד חשיכה בכדי לראות אותו גם בלילה, כשהאורות נדלקים (מדהים!), (וגם מחיר הכרטיס יהיה זול יותר), לאחר שתסיימו, לכו למדרחוב (Zhongyang Dajia ), כ- 10 דקות הליכה מהפארק, שם גם תוכלו לאכול ארוחת ערב, אבל גם להסתובב במדרחוב היפה.
למחרת בבוקר: בית הכנסת החדש (מוזיאון מרשים ביותר), כנסיית סנט סופיה, פארק אי השמש ובערב לשיא השיאים (ולכן כדאי שיהיה אקט הסיום): פארק עולם הקרח.
על פארק סטאלין ופארק הטיגריס אפשר לוותר.
אם יהיה לכם עוד זמן באחד הבקרים, כדאי לקפוץ לנהר הקפוא, לראות את ה"משוגעים" שוחים במים, במינוס 30…
ואם את רוצה שאשלח לך את שמות האתרים באנגלית ובסינית, תגידי.
טיול מהנה,
-
הי,
מכיוון שיש לכם רק יומיים, תראו איך ואם זה מסתדר לכם, אבל אני ממליץ להגיע לפארק עולם הקרח לפני הערב. הוא יפה מאוד במהלך היום גם ללא כל האורות, והוא גם מאפשר להנות מהמראות והאטרקציות הקטנות שיש בפארק ללא תורים וללא המון האנשים.
-
שימו לב שתעודת סטודנט עובדת רק אם הסטודנט מתחת לגיל 24. בפסטיבלים (עולם הקרח ועולם השלג) מדובר בהנחה של 130 יואן (200 במקום 330) .
-
תודות!!
המלון שלנו במרחק של 10 דקות מבית הכנסת וממדרחוב. נוכל לעשות אותם ביום שני בבוקר וכל היום אחר הצהרים לטייל בעולם הקרח.
בית הכנסת פתוח בשבת?
יש לנו טיסת פנים ב7:30 בבוקר – כיצד ניתן להזמין מונית לחמש בבוקר?
או לעבור לבית המלון ליד שדה עם שאטל חינם?
-
בית הכנסת החדש הוא כבר לא בית כנסת, אלא מוזיאון, ועד כמה שאני זוכר, הוא פתוח כל השבוע, בטח בתקופת התיירות…
לגבי מונית מוקדם בבוקר, אפשר להזמין מונית ערב קודם דרך הקבלה במלון (אבל לבדוק שהבינו בדיוק מה אתם רוצים…
).שדה התעופה מרוחק כ- 40-45 דק’ מהעיר, לכן, אני לא חושב שכדאי לעזוב את העיר ערב קודם.
ונקודה למחשבה – משהו קטן על התכנית שלכם להיות גם אחה”צ וגם בלילה בעולם הקרח – מנסיוני, קשה להיות זמן רב במתחם אחד מבלי להיכנס ולהפשיר… אחרי שעה וחצי – שעתיים, חייבים להיכנס למקום חם ולהפשיר. באזור עולם הקרח אין הרבה אפשרויות כאלו, ולכן נראה לי, שלקראת חשיכה, כבר תהיו קפואים ומותשים.
-
נעשה עולם הקרח ביום השני, וביום הראשון נבדוק מתי מתחיל להחשיך.
נכנס 45 דקות לפני החשיכה ונצא 45 אחרי

תודה רבה רבה