טיסה לדנמרק
-
שלום רב לכולם.
אנו מתכננים לטוס לדנמרק בקיץ, זוג עם 3 ילדים, מבדיקה שעשיתי גיליתי שאין טיסות ישירות לדנמרק, בדקתי וראיתי שיש טיסות עם קונקשיין, רציתי לדעת ממי שטס, אם ניתן לקבל חוות דעת, לגבי טיסות. האם יש מספיק זמן לקונקשיין.
-
היי,כדאי שתפרט כמה זמן הקונקשן שראית ואיפה.
-
יש טיסות ישירות לקופנהאגן פעמיים או שלוש בשבוע עם נורוויג'ין.
-
טסתי לא מזמן והיו טיסות ישירות. אני טסתי בקונקשן.
האם יש זמן מספיק לקונקשן? זה תלוי איזו טיסה אתה קונה, ובכל מקרה אם קנית כרטיס שמוגדר קונקשן אז זו אחריות חברת הטיסה לדאוג שתספיק להחליף טיסות ואם פספסת באשמתם אז היא אחראית על להשיג לך מקום חלופי בטיסה הכי קרובה.
-
טסתי לפחות 4 פעמים טיסה ישירה לקופנהגן.
פעם עם סאס שהפסיקו, אבל אחר כך עם נורוויג’אן שטסים עדיין, טסתי איתם לאחרונה לפני 4 חודשים. למה לטוס קונקשן? הטיסות הישירות לא יקרות.
-
קביעה משונה. יש הרבה סיבות לטוס קונקשן, ולכל אחד יש את התקציב שלו, ההגדרה “מה זה יקר” שלו והשיקולים שלו. בתאריכים ובתנאים שרציתי מצאתי דיל בקונקשן בכשליש מעלות הטיסה הישירה הכי זולה שהיתה בכל התאריכים הקרובים, וממילא טסתי לתקופה ארוכה, לא הזיז לי הזמן הזניח שזה לוקח. וכבר קרה לי פעם ליעד אחר שלקחתי קונקשן ארוך כדי לשבור את הטיסה ולצאת לטייל 10 שעות בעיר נוספת על הדרך. בקיצור, כל מקרה לגופו.
-
החסרונות של קונקשיין לדעתי –
- עוד המראה ועוד נחיתה – עם כל הכרוך בכך מבחינת סיכון. כ-80% ואף יותר מהתקלות בטיסות קורות בהמראה או נחיתה – אז למה?
- 2. אם שולחים מזוודות – סיכוי הרבה יותר טוב לא לפגוש בהן בקונקשיין.
- 3. אני אישית לא אוהבת לשבת בחוסר נוחות במקום דחוס עם רעש נוראי מסביב (אולי אתה טס ביזנס) ולכן רוצה לצמצם את הזמן הזה כמה שניתן.
- מבחינתי לצאת לעיר בקונקשיין בלחץ זמן זה לא יתרון.
- אז כל אחד כמובן והזול/יקר שלו, והאמת היא שפקטור המחיר הוא לא במקום ראשון אצלי בטיולים, בשום היבט. מעבר לכך – בעיניי כל הפרמטרים שמניתי שווים כסף. מקווה שהסברתי למה זה לא משונה לחשוב שטיסת ישירה עדיפה תמיד
-
החסרונות מוכרים לי, ויש הרבה פעמים שלא אחשוב בכלל על לטוס שלא בטיסה ישירה. ובכל זאת התנגדתי לקביעה הנחרצת ש”למה לטוס בקונקשן”. יש תנאים שבהם הקונקשן יותר הגיוני/נוח לכיס למי שאצלו המחיר בעדיפות ראשונה וכו’.
כאמור, טסתי לדנמרק והמחיר של טיסה ישירה באותה תקופה היה פי 3 ויותר. היה לי מטען יד ואילו מזוודה לא היתה לי, כך שהיא לא תיאבד, טיסה יותר בטוחה מנסיעה ברכב אז סעיף 1 לא מזיז לי. לאנשים שונים יש שיקולים שונים. כמובן שישיר נוח יותר, כמו שמלון 5 כוכבים נוח יותר מכוכב אחד, ובכל זאת יש שיקולים אחרים שגורמים לאנשים להעדיף לפעמים לא את ההכי נוח.
-
סבבה.