רכישת דירה בתאלינד
-
הי
מקווה שכולם בסדר, ושתוכלו לעזור לי.
הבנתי ממכר שחי בתאילנד שיש תקנה חדשה של ממשלת תאילנד לגבי רכישת נדל”ן ע”י זרים, והיא חיוב הזרים בויזת עבודה לשנה.
לא מצאתי ראיה לכך בכל האינטרנט, ואני עוד לא בשלב של להתייעץ עם עו”ד תאילנדי.
האם למישהו כאן ידוע משהו בנושא?
רב תודות, ושבת שלום.
נ.ב אם למישהו כאן יש דירה\ניסיון עם שוק הנדל”ן בפטאייה אשמח לחוות דעתו בלי שום קשר לשאלה

-
הכי טוב שתפנה בשאלה לחברת תיווך. אתה יכול לחפש באינטרנט את חברת perfect home, תרשום להם את השאלה לגבי רכישת דירה (condo) בצ’יאנג מאי והם יענו לך. החוק מתייחס לכל תאילנד, הם מתעסקים המון עם זרים והם ידעו לענות לך.
-
לא שמעתי על דבר כזה, ניסיתי לבדוק קצת ולא מצאתי מישהו שכן שמע על זה.
בבניין שלי בכל אופן רכשו בשבוע שעבר זרים דירה כשהם ללא אישור עבודה.
אם יזדמן לי לשאול עוד אקראית אשאל, אבל כמובן שלא אהפוך עולמות בעקבות כל שמועה, זה כבר התפקיד שלך

-
בקשר לשאלתך השניה, אני לא גר בפטאיה, רואה מודעות שמתפרסמות בעיתונות מדי שבוע.
מחירים סבירים לטעמי אבל לא יודע לסווג מיקומים כדי להגיד שהדירה הזו זולה או יקרה יחסית להיכן שהיא ממוקמת.
-
גם אני לא שמעתי על התנאי של ויזת עבודה לרכישת דירה. או שלא הבנת את חברך או זו שמועה חסרת בסיס.
לגבי מחירי הדירות בפאטאיה יש כמובן טווח רחב תלוי במיקום ובגודל הדירה.
דע לך כי המחיר המתפרסם במודעות הוא לדירה חדשה מקבלן והוא מחיר לתאילנדי.
המחיר לזרים שונה וגבוה בהרבה.
לקבלת מחיר של תאילנדי תצטרך להירשם בתאילנד כחברה על כל המשתמע מכך. מצרף לך מייל של סוכן לגבי עלויות. הבניין במיקום מעולה קרוב למרכז פאטאיה.
I have now established a resale that is a very good option. It is on the 5th floor and in the center and looks over the pool. 55 sqm. Type A.
Price in Foreign Name 4,392,000 Baht. 50% deposit, 25% over 14 months and 25% on completion.
After completion the additional cost are: maintenance 50 Baht per meter per month = 2,745 Baht per month x 12 = 32,940 For one year. The sinking fund is 500 Baht per meter = a one off payment of 27,450 baht, And the transfer tax is split 50/50 between buyer and seller (1% Each) cannot tell you the exact amount at this stage so estimate approximately, 85,000 baht.