ממיר מתח לארה"ב
-
הבנתי שהמתח בארה"ב שונה מהארץ ושאני צריך לקנות סוג של מתאם.
על מכשירי החשמל שאני רוצה לקחת לטיול רשום שהם במתח של 220V-230V.
האם אני צריך לקנות ממיר מתח מיוחד שמשנה את המתח מ220V ל110V? לפי מה שראיתי הם עולים איזה 200 שח... וגם לא מוכרים אותם בשום מקום כמעט, מלבד הזמנה דרך האינטרנט.
או שמספיק להשתמש במתאם חשמל שמשנה את הצורה של הפינים שמחברים לחשמל?
אודה לעונים -
ממיר מתח לארה"בעל אילו מכשירים אתה מדבר?
אם כתוב עליהם 220V צריך ממיר (לא מתאם). -
ממיר מתח לארה"בבכל חנות רלוונטית בארץ (דוגמא - הום סנטר)ןבארה"ב (דוגמא FRYS) ניתן לקנות ממיר 220 ל110 (ובדרך כלל גם ההפך).
המחיר הוא בהתאם להספק הנדרש - מפחות מ10 דולר לעשרות ואטים בודדים (עבור טלפון, מחשב, DVD וכו) ועד הרבה יותר להספקים גבוהים (פן, מכשירי מטבח וכו). שים לב - גם גודל ומשקל השנאי משתנה בהתאם להספק... -
ממיר מתח לארה"בכדאי שתפרט איזה מכשירים. לאפטופ או מטענים של טלפון נייד מתאים ב-99 אחוז גם ל-110 וגם ל-220, במקרה כזה כל מה שאתה צריך זה מתאם שעולה 5 שקלים. אם מדובר על מכשיר להטענת בטריות למשל שעובד רק על 220 עדיך לך לקנות כזה שטוב ל110 גם, אם אתה לוקח מכשירים כבדים רק של 220 צריך ממיר. -
ממיר מתח לארה"בממיר מ 110 ל 220 הוא יקר מיותר ומסורבל.
עדיף כבר לקנות מטען חדש התומך 100-240 -
ממיר מתח לארה"ב- את לא צריכה ממיר מתחכל שאת צריכה הוא מתאם שמחירו כ- 10 ש"ח. ניתן לקנות ב"למטייל". תקני 2 מתאמים, קחי איתך תקע של כמה נקודות וזהו. טיול מהנה. -
למה להטעות ????באם על המטען כתוב 220-240 אז צריך שנאי מ 110 ל 220.
זה משהוא יקר ולא משתלם.
והכל תלוי בסוג המכשיר.
לדוגמא: לקחת מייבש שיער 220V - טעות גדולה. צריך שנאי גדול בכדי לתת את המתח הדרוש. עדיף לקנות בארהב, אפשר למצוא גם ב 20$.
דוגמא למכשיר step up מ 110 ל 220
http://www.dvdoverseas.com/store/index.html?loadfile=catalog 6_0.html
-
ל- adina12 - אנא, אל תטעי את הגולשיםזהו פורום חופשי, כל אחד רשאי לכתוב בו את דעתו, אין סינון ואין בדיקה.
ובדיוק בגלל זה כל אחד מאיתנו זקוק למידה לא מעטה של אחריות בבואו לענות על שאלה כלשהי. לא לדעת משהו זו ממש לא בושה. להגיב בבטחון מלא כאשר אינך יודע על מה שאתה מדבר - זה כבר לא מכובד כל כך ועשוי להביא את השואל להסתבכות בתקלות ובנזקים גדולים.
המתח החשמלי בארץ ובארה"ב שונה. כדי להפעיל בארה"ב מכשיר הבנוי אך ורק למתח שלנו יש צורך בממיר מתח. כמובן שישנם מכשירים שבנויים למתח משתנה - מ-110 ועד 240 - ואלה המכשירים היחידים שפועלים גם אצלנו וגם בארה"ב ללא ממיר מתח.
מתאם זה בכלל משהו אחר. כל מה שיעשה המתאם האמריקאי הוא לשנות את התקע של המכשיר משני פינים עגולים לשני פינים צרים כדי שאפשר יהיה להכניסו לשקע אמריקאי. אבל מתאם איננו מטפל כלל בשינויי המתח.
ואני מזכיר כאן דבר מה נוסף: גם כאשר המתח של המכשיר בנוי גם לארץ וגם לאמריקה (כלומר מ- 110 ועד 240), גם אז יש לבדוק אם המכשיר זקוק להארקה, כלומר אם התקע שלו הוא בעל שלושה פינים. אם הוא זקוק להארקה, שימוש במתאם בעל שני פינים בלבד עשוי לגרום לנזק או להתחשמלות.
דוד -
ל- adina12 - צר לי על תגובתך התוקפנית והחד משמעיתהייתי בארה"ב, השתמשתי במתאמים. חיברנו: טלפונים ניידים, מחשב, מטעני בטריות, מכונת גילוח ועוד. כך שמניסיון- לא הייתה כל בעייה. -
ל- adina12 - ?תגובתי אכן הייתה חד משמעית אבל בהחלט לא תוקפנית. אין צורך להגדיר תגובות כתוקפניות רק בשל חוסר הרצון להתמודד עם תוכנן.
אני מניח שאת מבינה שלא רק את, אלא כל מי שעונה כאן, כותב מנסיון והיה בארה"ב. חלק מאיתנו גם היו יותר זמן ויותר פעמים וצברו נסיון יותר מאחרים - אבל זה בכלל לא משנה. מה שמשנה היא המסקנה שאפשר להסיק מדבריך. והמסקנה היא רק אחת: כשהיית בארה"ב השתמשת, כנראה במקרה, אך ורק במכשירים שבנויים למתח של 110-240. מרבית האלקטרוניקה המודרנית בנוייה לכך, אבל אם היית משתמשת במכשיר שאיננו בנוי לכך (למשל במייבש השיער שלך מישראל) - היית צוברת מיידית נסיון נוסף, לא כל כך מלבב, ובהחלט יודעת דברים נוספים.
(ואגב, עם חשמל לא עושים נסיונות. כדי לענות נכון על שאלה בחשמל יש צורך לא רק בנסיון אלא גם במינימום של ידע תיאורטי בנושא.)
יום טוב, דוד -
ל- adina12 - ?אני חושב שהכנסת מייבש 220 לתקע של 110 לא היה עושה כלום. (הההפך... זה סיפור אחר). -
זה תלויזה תלוי בכל מיני נושאים נוספים. לפעמים ייגרם נזק משמעותי ולפעמים לא. אבל בכל מקרה, זה לא היה עובד: או לא עובד כלל או לא עובד כשורה.
דוד -
עדינה, לגמרי במקרה כל המתאמים שלך התאימוכנראה שלגמרי במקרה כל המכשירים שיש לך, ואשר עובדים בעזרת מטענים, מתאימים לכל טווח המתחים הנדרש (אגב, זה לא ממש לגמרי במקרה: כיום רב המכשירים שאינם זללני חשמל מגיעים עם מטענים שכאלה).
העניין הוא, שהמקרה שלך הוא היוצא מן הכלל, ואי אפשר להסיק ממנו לגבי הכלל (ובטח שלא לתת כאן דעה כזו נחרצת ומשכנעת). יש המון מכשירים, כולל מטעני סוללות, מטענים לסלולאריים וכו', שיודעים לעבוד רק על 220V. ואז מה? הבנאדם יגיע לארה"ב ולא יצליח לטעון את הסלולארי שלו או את הסוללה של המצלמה רק בגלל שככה עדינה אמרה? -
מתאמים עם הארקהאני חיפשתי כאלו גם בארץ וגם בשדות התעופה ולא מצאתי. מתאם רגיל ניתן להשיג בהרבה חנויות חשמל (דוקא לא בהום סנטר או אייס).
תכלס פשוט השארתי את רגל ההארקה בחוץ, אבל ברור שזה לא אידאלי.
-
חשמלאי יכול להכין מתאם כזה בקלותבעזרת תקע אמריקאי עם הארקה, חוט חשמל 3 גידים ושקע (של חוט מאריך) ישראלי.
כדאי במקום שקע ישראלי בודד להרכיב "שוקולדה" של כמה שקעים כדי שיהיה אפשר לחבר כמה מכשירים יחד.
ברגע שיש את שלושת הרכיבים ההרכבה אורכת דקות ספורות.
בדיוק כמו חוט מאריך בארץ שיש לו כמה שקעים.
הארקה הוא חיבור שנועד להציל חיים במקרה של זליגת זרם, חבל לותר עליה. -
חשמלאי יכול להכין מתאם כזה בקלותלא כל אחד הוא חשמלאי.
מתאם סטנדרטי שכולל הארקה קשה או בכלל בלתי אפשרי למצוא. אם אתה יודע היכן ניתן להשיגו, אנא שתף את הפורום.
-
חשמלאי יכול להכין מתאם כזה בקלותרעיון לסטרט-אפ: לייצר כאלו ולמכור לרשת למטייל
-
אפשר לנסות כאןהפתרון הוא כנראה לרכוש מתאם מוארק מראש באמצעות האינטרנט. לא בדקתי אישית את המתאמים שאני עומד להציג כאן, אבל מהתרשמות ראשונית מן הפירסום והתמונה נראה לי שיתאימו לצרכים:
http://journeystravelgear.com/Details.cfm?ProdID=1316&ca tegory=11&secondary=21&p=Travel-Gear&s=Plugs-and -Electricity-Adapters&d=Austin-House-North-America-Groun ded-Adapter-Plug
http://www.amazon.com/Grounded-Adapter-Europe-USA-America/dp /B000BMC578
דוד
-
מצטער, אני הכנתי לי כזה -
אפשר לנסות כאןמעבר לכך שהמחיר בשמים, זה נראה טוב. השווה 8 ש"ח ששילמתי למתאם הרגיל ל- $8 - $10 למתאם עם ההארקה (שלא לדבר על דמי משלוח).