ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קוסטה ריקה (אולי עוד מדינה)

פורום מרכז אמריקה
    3
    9
    2850
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ellii
      ellii נערך לאחרונה על ידי

יש לי קצת חופש קצת פחות מ 3 שבועות

שוקל ליסוע לקוסטה ריקה, יש לי מספר שאלות

1. האם כדי לשלב עוד יעד פנמה או ניקרגואה?
      2. האם מחייב השכרת רכב או אפשר אם תחבורה ציבורת, במידה וכן האם מחיייב רכב 4*4

תודה מראש אל עזרתכם

אלי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

1. האם כדאי? שאלה אינדיבידואלית. אני לא מחסידי כירטוסי המדינות בכל נסיעה. לקוסטה ריקה יש בהחלט מה להציע ל-3 שבועות… אבל אם אתה מתעניין בדברים ספציפים ולא באחרים, יכול להיות שחציה למדינה אחרת ליעד סמוך לגבול תעבוד.. למשל אם אתה בעיקר בעניין של חופים ואתה בצד הקריבי של קוסטה ריקה מעבר מפוראטו וייחו לבוקס בפנמה הוא מאוד הגיוני…

1. רכב- רצוי 4X4, בעיקר בעונה הרטובה- וגם תלוי מה המסלול ( למשל הדרך הלא סלולה למונטה ורדה- אם כלולה במסלול) וכן- בהחלט אפשרי לעשות הכל בתחבורה ציבורית.. מה שגם יחזיר אותך לשאלה מספר 1- תחב”צ אומר התניידות יותר איטית ולכן הגיוני רק קוסטה ריקה- רכב שכור יאפשר לדחוס קצת יותר יעדים ואולי להיכנס לעוד מדינה- רק לתשומת ליבך- לא ניתן כמעט באף חברת השכרה- להעביר רכב שכור את הגבול….
        • ellii

תודה,

אשמח למסלול ראשוני 3 שבועות תרמלאי אם תחבורה ציבורית ככול הנראה רק בקוסטה ריקה

• גדליהו מהגרעין

שאלה חשובה לפני כל הצעה. האם מעוניינים לעשות את טרק קורקובדו.. אם כן הוא לוקח כמעט שבוע כולל ההגעה ל/מ..  ומשפיע על כל שאר התוכנית. 

אני בחרתי לעשות אותו בביקורי הראשון ולכן בשלושת השבועות ויתרתי על חופים שפחות עניינו אותי...

• ellii

תודה,

בעונה היבשה (אפריל) האם ניתן להסתפק ב 2*4

מה הן הדרכים המחייבות 4*4, אולי להן ניתן לקחת טיול יומי או משהו אחר

ההבדלים במחיר ההשכה מאוד גדולים

• גדליהו מהגרעין

ממש בלי נדר לאיכות של כל דרך. בביטחון הדרך למונטה ורדה לא סלולה בחלק האחרון- אבנים גדולות וכו’- בהחלט אופציה על הדרך..

אפשר לקחת שירות של אוטובוס-ג’יפ סירה לשם – קצת מצמצם לכם את הזמן ליום טיול, אבל אפשר ללון שם ולחזור באותה הדרך למחרת, כשהרכב נשאר בפורטונה.

בהתחלה כתבתם שאתם בסגנון תרמילאי ל-3 שבועות..

אני חייב לציין שגם באוטובוס הדברים אפשריים ( אני מעולם לא שכרתי רכב בקוסטה ריקה) בהחלט יש פה שאלה של מה מעניין אתכם לעשות ובכמה נקודות תעצרו…

לא כתבתם מה יותר מעניין אתכם ולכן קצת קשה לכוון אתכם או להעריך באילו נקודות תעצרו… אבל אם מדובר על האתרים המתוירים יותר ז”א- טורטוגרו, פורטונה, מונטה ורדה, מנואל אנטוניו חוף אחד בצד הקריבי או בפנינסולת ניקויה… וזה בגדול הנקודות- לא בטוח שלא תצליחו גם בתחבורה ציבורית.. אבל גם רכב יוביל אתכם אליהם.

• ellii

ראשית תודה לכול העונים,

ובכן האם ב 19 יום ניתן לשלב גם את פנמה?

ככול הנראה אשכיר 4*4 לתקופה בקוסטה ריקה על מנת לחסוך זמן,

אציין שאני לא צולל ולא ממש מעניין אותי לעשות בטן גב בחופים

תודה ושבוע מעולה לכולנו

• גדליהו מהגרעין

אפשר לשלב את פנמה על חשבון קוסטה ריקה.

אבל בפנמה רוב הנקודות התיירותיות המרכזיות קשורות לפעילות חוף ומים.. מה שאומר שפחות מהווה עניין עבורך..

לכן הייתי הולך רק על קוסטה ריקה, ואם אתה מוצא אותה ממוצה בשבועיים מבחינתך- הייתי כבר עובר לניקרגואה לכמה ימים ( אבל אז כיומיים ילכו לך לטובת נסיעות- מה שגם יכול להיות ברוב היעדים בפנמה...)

אתה ב-19 יום, בוא נניח ללא הקורקובדו יכול להיות גם בנקודות שהן לא במסלול הכי מתויר בקוסטה ריקה כמו למשל שמורת רינקון דה וייחה או הר הגעש אירזו וכיוב’

ולהוסיף אותן למסלול הרגיל של פוארו וייחו/קאויטה- טורטוגרו- פורטונה/מונטה ורדה- מנואל אנטוניו- פניסנסולת ניקויה- חזרה לסן חוזה...

• naama972
                      naama972 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו שילבנו בחודש את קוסטה ריקה וניקרגואה. שילוב מושלם לדעתי. קל לעבור בין המדינות ואם אתה שואל אותי ניקרגואה היא לגמרי חובה (אחת המדינות האהובות עליי).

מוזמן לקרוא על הטיול בבלוג שלי, זה יתן לך כיוון »

http://www.lametayel.co.il/living+la+pura+vida+++%D7%94%D7%9 E%D7%A1%D7%A2+%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%94+%D7%A8%D7 %99%D7%A7%D7%94

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון